Front Gewicht

Hallo
Wij zijn opzoek naar een gewicht voor in de lift vanachter. Gewicht mag rond de 700kg zijn uit ijzer of beton. Heeft u een liggen hoor ik het graag.
Mvg

Deel dit topic

Reacties

stefan310
marktplaats.nl/a/zakelijke-goederen/…
Hier heb ik er vorige week 1 besteld. Niet eens zo heel duur als je het mij vraagt.
dave 7810
tractors-and-machinery.nl/item/393635/…

Wij hebben zo'n gewicht besteld van 1600 kg. Helaas nog niet binnen.
T6020 power
@dave 7810 rond de 700 kg ???
Wimsumar
Beste 306LS:
Quote @306LS:
gewicht voor in de lift vanachter.

Ik doe een gok: Dit gewicht is bedoelt als tegengewicht bij voorladerwerkzaamheden en dan met name grootpakbalen laden?
In plaats van een gewicht zou je (voor minder geld) ook bijvoorbeeld een palletvork kunnen nemen. Met balen laden neem je hierop dan een baal als gewicht.
306LS
@Wimsumar klopt, wij doen nu een pak in de grondbak vanachter maar 1 pak is namelijk niet genoeg omdat het voer redelijk droog is in de pakken dus veel extra gewicht is dat niet. Maar ik merk wel dat ik tog redelijk wat gewicht vanachter mag hebben.
Wimsumar
Beste 306LS:
Quote @306LS:
het voer redelijk droog is in de pakken dus veel extra gewicht is dat niet.

Dan zijn de pakken in de voorlader ook niet zwaar.
306LS
@Wimsumar gewicht vanachter kan tog geen kwaad vind ik persoonlijk, het pak steekt tog een paar meter voor de traktor uit dus heft vanachter alleen maar en als het een beetje nat begint te worden gelijk nu het geval is.
Wimsumar
Beste 306LS:
Quote @306LS:
gewicht vanachter

De bak met het pak is ongeveer 600 kilo tesamen. Een 700 kilo gewichtsblok is maar weinig méér.
Een oude kunstmeststrooier vol met (ook gratis) zand weegt al heel wat meer.
306LS
@Wimsumar klopt is ook een optie van die kunstmestofstrooier
SJB533
Quote @Wimsumar:
vol met (ook gratis) zand
Dan kom maar 100000 kuub brengen
MaxxuM4ever
@306LS Wil je de trekhaak achter op de trekker ook nog kunnen gebruiken om een wagen te trekken als je het gewicht erin hebt hangen?
306LS
@MaxxuM4ever Je kan ook een trekhaak op het blok monteren lijkt mij de simpelste manier. Of weet jy een andere?
MaxxuM4ever
@306LS Een kar trekken via je gewicht in de achterhef rijdt niet zo lekker denk ik, zeker niet als je je hef niet kunt blokkeren horizontaal en verticaal. In een bocht krijg je ook veel grotere krachten op je achterwielen ipv het aankoppelen in de etagehaak, zeker als je stukken over de weg moet rijden.

Een gewicht waarbij je je 3e punt niet nodig hebt lijkt me dan handiger zodat de dissel van de wagen erover heen kan in de etagehaak. Ik heb ff gezocht maar dit was ff de beste foto die ik kon vinden:

Volgens mij heeft @johndeere6910 dit ook wel eens besproken in een topic of onder een foto, maar dat verhaal kon ik zo snel niet meer vinden.
306LS
@MaxxuM4ever Klopt wat je zegt met van de hef te kunnen blokkeren. Fendt heeft wel een kraan zodat je de hef niet meer omhoog en omlaag kunt doen maar echt blokkeren niet bij mijn weten. Maar als je een gewicht maakt zonder 3e punt ga je niet een gewicht halen van 6 a 700 kg omdat het volume te groot gaat worden en dit dan weer in de weg komt te zitten van de dissel van de wagen.
case liefhebber
Wij hadden eerst een pz bakje vol met stenen, maar toen kregen we een grotere trekker en hebben we een houten kist gemaakt met oppik punten ( topstang en hefarmen) vol met beton en klaar werkt prima. en we hebben achterin nog een oppik punt gemaakt voor de aanhanger
johndeere6910
@MaxxuM4ever indd ik kan over het gewicht heen
Met de dissel
johndeere6910
...
MaxxuM4ever
@johndeere6910 zo'n foto zocht ik idd. Dat lijkt me een stuk veiliger en prettiger over de weg rijden dan de dissel in het gewicht.
306LS
Klopt ja misschien eens kijken voor frontgewichten van 45 kg dan.

« Terug naar discussielijst

Wil je reageren op deze advertentie?

Als je je aanmeld voor deze website kun je heel eenvoudig een persoonlijk bericht sturen naar de plaatser van deze advertentie (306LS). Lid worden is gratis, wij spammen niet en verstrekken je gegevens niet aan derden.
Meld je hier aan

REACTIES
19
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
8