Illustratie van:
3

Fordson Super Major - Olielekkage rempedaal en koppelingspedaal

Beste mensen van dit forum! Onze Fordson Super Major heeft lekkages bij de stang waarop aan beide kanten de pedalen zitten (cross shaft?) die door de achterbak gaat. Waarschijnlijk moeten dus de keerringen vervangen worden. Is dit een kwestie van de olie verwijderen, de pedalen verwijderen, en de oude keerringen vervangen? Of ligt dit niet zo eenvoudig? Ik denk dat het wiel op zijn plaats kan blijven, maar wellicht heb ik dat mis. Erg bedankt alvast

Deel dit topic

Reacties

In basis is dat het verhaal. Vaak is de as versleten en moet je hem oplassen en afdraaien. Als je er toch bij bent nieuwe bussen in koppeling en rechter rempedaal. Als je pech hebt busjes in achterbrug ook.

En niet vergeten; accepteren dat t een zelfsmerend systeem is😂
Ok, bedankt. Ik neem aan dat het wiel er wel af moet als ik de hele as eruit haal. Het lijkt mij dat de rempedaal vrij vast zit. Zijn er verder nog dingen waar ik op moet letten?
@Barfly wiel weet ik zo uit m’n hoofd niet of t moet. Zou ik wel doen, heb je ruimte.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major en hebben de trefwoorden olie , super , super major , fordson , vervangen en fordson super major geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0