Illustratie van:
6

Fordson Super Major - Olie aftap plug welke schroefdraad

Inmiddels twee bestellingen verder heb ik nog steeds niet de juiste olie aftap plug gevonden. Eerst had ik de standaard besteld maar dat blijkt een 7/8 unc te zijn en was te groot in het gat. Ben wat verder gaan zoeken en een 3/4 unf zou moeten passen maar nu blijkt de draad veel fijner te zijn. Hebben jullie ook z’n fijne draad en waar kan ik z’n olie aftapplug vinden ?

Ik hoor het graag.

Gr, Siem

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Even naar de locale New Holland dealer?
Misschien whitworth?
Ff wat wij noemen een schroefdraad voelermaat op de oude plug zetten. Dat is een soort voeler maat die je haaks op de draad zet. In zo’n setje zitten de meest gebruikte schroefdraad maten / soorten. Dan zie je vanzelf zonder de draad te kunnen beschadigen welke draad het is.
Het verschil tussen unf en unc is de grofheid van de draad, unc staat voor coarse (grof) en unf voor fine (fijn).
Als de diameter van de unc plug goed is zul je waarschijnlijk dezelfde diameter in unf moeten hebben.
Daar is een tijdje geleden een topic met uitkomst over geweest op fordsontractorpages
@Hanomag22 dank je wel, ben wat aan het zoeken gegaan en heb de maat gevonden 3/4-24 uns. Niet iets gangbaars maar wel een richting om in verder te zoeken

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Super Major en hebben de trefwoorden olie , super , super major , maat , draad , fordson , aftapplug en fordson super major geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0