Illustratie van:
34

Fendt 103 S - Trekker start niet meer

Beste leden,
Ik heb een Fendt farmer 103 s en ik heb er nooit (start)problemen mee gehad. Ik maak deze week hooi met de trekker en ik laat de trekker s‘nachts buiten staan. Ik stapte vanmiddag op de trekker om te gaan schudden, maar er gebeurde niks. Nadat ik een acculader heb aangesloten op slechts 10 ampere starte hij zonder problemen. Toen ik klaar was met schudden en ik de motor uitzette, wou ik even kijken of hij dan wel startte. Hij startte zonder problemen maar na nog een keer proberen had ik weer hetzelfde probleem. Het lijkt mij sterk dat dit komt door een lege accu, maar heb geen idee waar het aan zou kunnen liggen. Heeft het misschien te maken met het contactslot? En zo ja, zou iemand mij uit kunnen liggen hoe ik met een schroevendraaier de startmotor kan bekrachtigen?
Alvast bedankt

Deel dit topic

Reacties

+2
Verbinding maken met + vanaf accu naar verbinding startrelais (dunne draadje), let wel op dat de trekker in zijn vrij staat!! je overbrugt alle veiligheden!!
@R450 het is een trekker uit 1978 dus er zitten geen beveiligingen op
@fendtdriver103s toch wel iets van startbeveiliging? Alleen met ingetrapte koppeling of met de pook in vrijstaand?
+1
@Hanomag22 zit er niet op. Ik kan met draaiende aftakas, niet ingetrapte koppeling en in versnelling starten
+1
@fendtdriver103s ok. Had niet gedacht dat dat in die jaren nog zo gemaakt werd.
+1
@Hanomag22 alles is nog mechanisch op onze trekker. Ik heb probleem ook gevonden. De negatieve accupool maakt slecht contact
@fendtdriver103s mooi dat t opgelost is.
@Hanomag22 die inter 644 van mij heeft deze beveiliging ook niet. ( bouwjaar 1975). Start dus ook zonder koppeling intrappen/ versnelling in z,n vrij.
Komt vaker voor bij 70er jaren trekkers dus.
Kun je wel rechtstreeks op de startmotor starten?
Neem aan dat je de accu ook gemeten hebt?
@brauheist hoe bedoel je rechtstreeks op de startmotor starten?
Ik heb de accu niet gemeten maar als de trekker prima start en 20 seconden later niet start dan denk ik dat het ergens anders mee te maken heeft. Maar ik ga het als nog even meten
@fendtdriver103s even met een schroevendraaier de contact punten op de startmotor met elkaar verbinding laten maken
@brauheist welke zijn dat als ik vragen mag?
@fendtdriver103s er zit een dunne kabel op en een dikke voeding als het goed is
@brauheist oke bedankt
+1
Misschien overbodige vraag. Aansluitingen accu gekontroleerd? Massaprobleem? Kan van het ene op het andere moment voor problemen zorgen.
+1
@donkey63 inderdaad een probleem met de massa. Er zit corrosie op de accupool
+1
Een accu kan zomaar in een uurtje tijd overlijden, vooral bij warm weer. Dan kun je er zelfs een warme motor niet meer mee starten. Ik gok daarop.
Om het zeker te weten, zou je tijdelijk een andere accu aan kunnen sluiten. Bij warme motor mag dat zelfs de accu van je auto zijn, die kan dat bij warme motor wel aan. Als hij met die andere accu wel start, weet je het.
Let op: niet de extra accu met startkabels aan de oude verbinden, dan worden beide snel ontladen en ontstaat er een flinke hoeveelheid exposiegevaarlijk knalgas (mengel van waterstof en zuurstof).
+2
@roscho als hij de tractor rechtreeks op de startmotor ook niet gestart krijgt weet je ook dat het de accu is, maar even de multimeter erop zegt ook al veel
+3
@brauheist ik heb het probleem gevonden. De negatieve accupool maakt slecht contact
+3
Quote Reactie van @fendtdriver103s:
negatieve accupool maakt slecht contact

Fijn dat je het terugkoppelt en fijn voor jou dat het probleem iets was wat gemakkelijk op te lossen is.
+1
Rudger is wss je aarde niet goed
Rudger is wss je aarde niet goed
+1
Brandt t dynamo lampje wel ? En gaat deze uit als de motor draait? Is V snaar wel strak genoeg gespannen? Hoe oud is de accu? Als deze ouder dan 5 jaar is kan deze ook op z'n ei d lopen
+2
@bas101 @thijmen-beelen
Heren, het probleem is al een maand opgelost, zie antwoord van @fendtdriver103s aan @brauheist, 1 maand geleden: corrosie op de accupool.
@roscho had ik nog geen eens gezien, maar fijn dat het opgelost is en het even terug gekoppeld word
@roscho waarom moet t t op ic dan een maand later weer opgerakeld worden?
+1
@bas101 het valt me de laatste tijd vaker op dat er gereageerd word op topic van soms al paar jaar oud, veelal door nieuwe leden.
De bedoeling is goed
@bas101 En dat vraag je aan mij, terwijl je het zelf oprakelt? 🤣🤣🤣
+1
@roscho dat deed Thijmen, waarschijnlijk zag bas101 het topic boven aanstaan en erop gereageerd zonder naar de datums te kijken
+1
@brauheist juist zo zit het
Quote Reactie van @brauheist:
dat deed Thijmen, waarschijnlijk zag bas101 het topic boven aanstaan
@bas101

Klopt helemaal, maar de vraag waarom dit oude onderwerp werd opgerakeld, was aan mij gericht en ik kan die niet beantwoorden.
+1
@roscho dan de vraag aan thijmen-beelen richten , ik zL in vervolg beter naar de datums en antwoorden kijken of er al dan niet een oplossing is gekomen.
@bas101 Ach, ik vond het eigenlijk helemaal niet zo'n probleem, het was zelfs wel komisch, je hebt die lachebekjes toch wel gezien achter mijn reactie?
+2
Ik vergis me ook we eens. Heb je ooit een heel interessant verhaal getypt. Scroll je nog ff naar boven en zie je 2 jaar of zoiets😉😜

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 103 S en hebben de trefwoorden trekker , fendt , schudden , accu , motor , startmotor , start niet , hooi en fendt farmer geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
34
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0