Illustratie van:
10

New Holland TS 100 - Springt uit versnelling

Ik heb een New Holland TS100 gekocht,

echter bij het schakelen in de kleine en ook in grote groep gaat hij er iedere keer uit bij het rijden, in bijna iedere versnelling. ik moet dan gewoon weer de ambriage induwen en dan is hij terug weg voor even maar vliegt er dan terug uit.
Iemand een idee?

Deel dit topic

Reacties

+3
Als de hendel constant terug komt of eruit schiet dan is de synchromesh in de transmissie versleten.
Enigste optie is dan een nieuwe synchro monteren.
@nhmonteur

Kabel bijstellen?
Beste, het is niet de hendel die terugkomt, je voelt gewoon tijden het rijden dat hij uit de versnelling gaat. dan gewoon de ambriage indrukken en deze is terug weg voor enkele seconden maar springt er dan terug uit (is met knoppen op de hendel voor 4 trage en 4 hoge versnellingen) in de 7de versnelling doet hij het wel niet, meest in de 8ste en de andere ook. Alvast bedankt. Mvg Louis

(klik om te vergroten)

+2
Wat is ambriage?

En wat word bedoeld met "doet het wel niet" en "is terug weg" ?
@jammermaarhelaas koppeling
Als ik het vertaal met google translate krijg ik het vermoeden dat er te weinig druk op het lagedrukcircuit staat, waardoor de koppeling niet houdt, of dat er een electronica storing is.

Brand er ook een rode lamp op het dashboard tijdens schakelen of rijden, of als de tractor "uit de versnelling gaat"?

Is de achterbrugolie aan het peil?
Stuurt de tractor nog goed?
Gaat de hef helemaal omhoog?
@jammermaarhelaas ja ik zie nu inderdaad dat het peil zeer laag staat, ik vul eerst eens op en hou u op de hoogte, er gaat inderdaad een rood lampje branden dan maar gaat direct terug uit.
Ik heb bij een TM al eens zoiets gehoord geloof ik, daar lag het aan de alternator die een fout veroorzaakte in de electronica.
+1
Terug brengen naar waar je hem
gekocht hebt
Heb je geen proefrit gemaakt dan? Of was de prijs er ook naar?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland TS 100 en hebben de trefwoorden new holland , versnelling , schakelen en new holland ts100 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0