Illustratie van:
39

New Holland T 6010 - Crawer vs kramp led lampen

Hallo,
Ik zit te denken om mijn t6010/6020 om te bouwen naar led lampen. Nu zat ik Kramp en Crawer te vergelijken van Ledhandel24. Heeft er iemand dit ook al eens getest of vergeleken? Kramp is even goedkoper en geeft op papier meer lumen dan crawer. Dus meer waar voor je geld?

Kramp: LA10420 Werklamp led 54 W 4.100 lm rechthoekig Flood
Crawer: CR-1014 inbouw werklamp 40W CREE voor o.a. Case Puma, New Holland, Case MXU
3400 Lumen
9005/9006 connector
Waterdichtheid: IP67
EMC CISPR Klasse 4

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Reacties

+1
Viel mij toen ook op, ik heb daarom die van kramp besteld. Doen het tot nu toe goed maar zitten er nog maar een jaar op.
Wel heb ik na het ombouwen van alle lampen naar led het probleem dat bij het inschakelen van de gewone verlichting de werkkampen achter in de cabinerand op halve felheid mee beginnen te schijnen. Vermoed een weerstand probleempje maar verder nog niet naar gekeken
@stannetje96 Oke, dat is wel vervelend. Moet je dan de werklampen weer even uit drukken? Of blijft die dan altijd branden.
@farmerstefan gaan vanzelf aan maar wel op lage spanning dus ze geven dan niet zo heel veel licht. Als je ze dan aan drukt geven ze veel meer licht

Sprak laatst iemand die ook allemaal led op zijn trekker had gezet en hier ook last van had. Misschien is er wel iemand hier die dat ook heeft gehad en daar al een oplossing voor heeft
+1
@stannetje96 hier ook sinds een jaar led lampen op gebouwd, deze komen van ledhandel24.
Hier t zelfde probleem de lampen naast het nummerbord blijven op halve kracht branden als je het stadslicht al aan zet.

Lampen bevallen goed, geven best een hoop licht.

(klik om te vergroten)

Achter lampen

(klik om te vergroten)

Voor lampen
+1
@RaHeados dan blijft er een kleine spanning vanaf de schakelaar lopen of iets dergelijks. Kan niet aan de lampen liggen
+1
@RaHeados ah kijk nog eentje. Al opgelost? Lijkt mij dat het met een weerstandje ofzo wel verholpen kan worden maar heb er weinig verstand van wat er dan tussen moet
@stannetje96 heb hier wel eens gelezen dat t met de massa en kenteken verlichting zit. Maar deze komt zelden op de weg en al helemaal zeldzaam als t donker is. Als andere er last van hebben draai ik ze wel gewoon omhoog.
@RaHeados ziet er goed uit, heb de werklampen boven de koplampen in de motorkap ook uitgevoerd in led?
@farmerstefan nee deze zijn helemaal geel en gescheurd. Ik vindt het dan ook zonde. Nu even genoeg licht als voer trekker en af en toe nog wat harken als t donkerder wordt.
+5
@stannetje96 de lampen van de kentekenverlichting maakt massa via de bovenste werklampen. Bij normale halogeenlampen merk je dat niet, maar omdat ledlampen weinig stroom vragen, gaan die zwak meebranden. Normaal gesproken is het zo dat als je de normale verlichting van de trekker aan hebt, en dan met de werklampen aan gaat de kentekenverlichting uit.

Kentekenverlichting extra massa geven verhelpt het probleem met de werklampen.
@armpie ah dat klinkt aannemelijk! Bedankt
+2
@armpie net de massa van de kenteken verlichting op de massa van de extra zwaailamp, die ik toch niet gebruik, gezet en nu is het probleem verholpen 👌🏻
@stannetje96 Klopt. Alleen gaan nu je kentekenlampjes niet meer uit als je de werklampen gebruikt. Dat was voorheen wel het geval. Niet dat dit een probleem is.
+1
@Kouboer84 Jaa daar kan ik wel mee leven haha
Zie ook echt niet in wat het nut daar van is
+1
@stannetje96 hier enkele jaren geleden de profi omgebouwd naar led met crawer lampen. Dik tevreden over. Hier gingen ook ledjes in de achterste werklampen branden als het stadslicht aangezet werd. Het probleem zat in de aarding van de kentekenverlichting.

Op het shoveltje heb ik lampen van kramp gemonteerd. Geven best goed licht. Nu na 600 uur is de eerste aan de beurt om te vervangen omdat er nog maar 1 ledje in brand
+1
K heb betere ervaringen met Crawer ledlampen. Zijn wel iets duurder als die van kramp.
+1
.

(klik om te vergroten)

Deze gebruik ik. Bevallen zeer goed
@ArjenB ook een foto van het lichtbeeld in het donker?
@oanejorrit12 denk het niet
+1
@oanejorrit12 wel van hoe ze d'r aan zitten. Past net in plaats van de originele deutz lampen. Je bent dan alleen nog een verloop van deutsch naar h9 nodig

(klik om te vergroten)

+1
@oanejorrit12 hier zijn ze iets beter te zien

(klik om te vergroten)

@ArjenB staat er netjes onder zo! Is zeker nieuwere 6.1** serie? Of oudere 5ttv?
+1
@oanejorrit12 6140 ttv maar is de zelfde cabine als de oudere 5 serie
+1
@oanejorrit12 staan wel foto's van op m'n profiel
+3

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Ik hoop dat je hier wat aan hebt
+1
@ArjenB Dat is wel mooi zo
+1
@oanejorrit12 onder het knipperlicht heb ik nog 2 verstralers. 1 naar voor en 1 naar achter

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
@redeagle14 Jij kunt vast de voor- en nadelen van beide verklaren cq uitleggen?
+1
De behuizing van die lamp van Kramp en Crawer is nagenoeg gelijk. Het oppervlak van de koelribben zijn ook nagenoeg gelijk en daardoor kan het vermogen niet veel verschillen. Een led chip mag ongeveer 70 graden worden. Elke 5 graden daar boven is halvering van de levensduur. De koelribben zijn al aan de kleine kant voor 40 watt. Laat staan 54 watt.
De led chips en printplaat zullen niet hetzelfde zijn. Welke nu netto meer licht geeft kan ik niet meer zekerheid zeggen maar ik verwacht wel de lamp van Crawer.
+1
@Kouboer84 De hoeveelheid licht en kleur van het licht verschilt ook nog wel per type lamp van Crawer, ongeacht de wattages.
+2
Goede ervaringen met Ledhandel24 met de crawer lampen, service is ook fantastisch en garantie is ook snel opgelost (1 keer meegemaakt)
Die crawer dingen die geschikt zijn voor een Case XL cabine zijn uitverkocht helaas, welke van kramp zijn vergelijkbaar/identiek?
@assink je moet hiervoor de cr-1009 hebben. Da's echt een mooie lamp ervoor.
+1
@assink persoonlijk ben ik wel fan van de rechthoekige lampen van mobiled.
mobiled.nu/nl/…
+1
Ik heb zelf Crawer lampen. Ik ben er erg blij mee. Ik heb veel geleerd over kortingen dankzij dit artikel nbe.nu/nieuwe-flixbus-buslijnen/
+2
Goeden middag
Bij de site werkplaatsenonderhoud.nl
Hebben ze ook een werklamp voor CNH te koop
Misschien kun je daar ook iets mee
+1
Goeden middag
Bij de site werkplaatsenonderhoud.nl
Hebben ze ook een werklamp voor CNH te koop
Misschien kun je daar ook iets mee
@Jank56 ik zal eens kijken. Bedankt!
+2
Ledhandel24 Ik ben nogal bang in het donker. Heb op mijn auto ook 2 x 70 watt verstralers staan van Ledhandel24. Donders schik mee.
Dit is licht van 2 werklampen in de dakrand samen met de gewone koplampen.

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 6010 en hebben de trefwoorden new holland , puma , case , led , lampen , ledlampen , kramp en bouwen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
39
DEELNEMERS
14
WEERGAVES
0