Verbeteringen m.b.t. uploaden foto's

Ooit, heel vroeger, was TractorFan een samenvoeging van Wordpress en BBPress. 7 jaar geleden heb ik een paar maand vrije tijd opgeofferd om TractorFan van de grond af opnieuw op te zetten. Dit legde de basis waarop elk jaar weer verder gebouwd is. Een van de dingen die nooit veranderd is, is het uploaden van foto’s. Er zijn wel wat kleine dingen aan toegevoegd en er is geëxperimenteerd met een mobiele uploader (m.tractorfan.nl/) die het ook aardig doet, maar de ‘gewone’ uploadfunctie is nog steeds afhankelijk van een flash plugin, die op mobiele apparaten niet aanwezig is.

Ook merk ik dat het lastig is om veel verschillende foto’s achter elkaar te plaatsen. Je moet eerst weten wat er op de foto staat en daarna het juiste bestand pakken. Bij het selecteren van het juiste type moet je eerst het merk selecteren en daarna het type. De lijsten zijn daarbij erg lang en het zoeken werkt dus niet fijn.

Op andere punten is de volgorde ook vreemd. Als je 10 foto’s plaatst met daarop een loonbedrijf uit de buurt, dan moet je na het uploaden 10 foto’s bij langs om de bedrijven te spotten. Hetzelfde geldt voor de trefwoorden. Ook is het nu niet mogelijk om iemand te mentionen in een fotobeschrijving. Met de nieuwe mention functie moet dat een stuk makkelijker worden.

Iets wat ook veranderd is in de afgelopen jaren: steeds meer mensen gebruiken Facebook als hun persoonlijke fotoboek, archiveren foto’s op Google Drive, Microsoft’s OneDrive of hun Dropbox account. Hoewel je in theorie vanaf elke computer bij die bestanden kunt, moet je ze eerst downloaden voordat je ze kunt uploaden naar TractorFan.

Tot slot is ook het formaat van de foto erg klein. Dit was vroeger om bandbreedte, schrijfruimte en uiteindelijk ook kosten te besparen, maar ook dit is in de afgelopen jaren veranderd. Alle servers komen tegenwoordig met onbeperkte bandbreedte en schijfruimte moet ook geen groot probleem meer zijn. 7 jaar geleden had je ook nog veel mensen die een zeer slechte internetverbinding hadden. Ook hierin is veel veranderd. Het zou dus mooi zijn als de fotoformaten ook iets groter gemaakt kunnen worden. Het watermerk moet dan ook een stuk groter, om misbruik te voorkomen.

Ik ben het afgelopen jaar aan veel dingen begonnen, zoals het verbeteren van de website op mobiele apparaten, merkadmins, mentions, meer gegevens bij types, etcetera, en wil ze de komende maanden afmaken en uitrollen. Een van de dingen waar ik al langer aan werk is een nieuwe uploader, die:

  • Werkt op alle PC’s, tablets en mobiele apparaten, dus zonder flash plugin.
  • De volgorde handiger maakt. Eerst foto’s uploaden, daarna gegevens opgeven.
  • Het selecteren van foto’s handiger maakt. Selecteer vanaf je ‘computer’ (of tablet, telefoon) of vanuit je clouddiensten als Google Drive, Facebook, Dropbox, etc. Je kunt zelfs terplekke je camera gebruiken.
  • Het spotten van het juiste type eenvoudig maakt. Na het uploaden kun je over de preview bewegen om in te zoomen op de motorkap.
  • Het selecteren van types eenvoudiger maakt. Gewoon beginnen met het typen van het typenummer.
  • Het spotten van bedrijven en het toevoegen van trefwoorden makkelijker maakt. Gewoon zoeken en toevoegen. Het activiteitenlijstje is ook gekoppeld aan de trefwoorden, zodat deze ook handiger uit te breiden is.

Ik me de afgelopen weken teruggetrokken in mijn hol en een previewversie gemaakt die het nog niet doet. Zo moet ik nog bedenken hoe foto’s aan albums toegevoegd moeten worden. Ook wil ik de toelichting automatisch vullen op basis van het geselecteerde merk / type / bedrijf / trefwoord en is in de toelichting nog geen mentionfunctie geïntegreerd. Er komt dus nog een tweede preview waarin dit ook geïntegreerd is.

Ik schat dat we met een week of 2 kunnen gaan proefdraaien met deze uploader, die eerst naast de bestaande zal draaien. Om hem zo perfect mogelijk te maken zijn jullie reacties meer dan welkom!

De previewversie staat hier: tractorfan.nl/uploader/

Deel dit topic

Reacties

StefanZ
Ziet er goed uit! Bij mij doet het uploaden alleen nog erg lang. Is het misschien een idee om het inzoomen bij de foto te kunnen doen met je scrollwiel?
old man jose
Zoals ik al zei sommige mensen zijn onmisbaar op TF.
Chapeau @Tinus
johndeere6506
Hij doet het als een tierelier, mis alleen de werkzaamheden.
JD 6430 The Best
Kijk, dat werkt een stuk beter 😄
-NEW-HOLLAND-
Mooi en overzichtelijk, had al bijna een foto geüpload, totdat ik werd tegengehouden 😃
danny_ford
Het werkt goed, ook erg makkelijk dat je tegelijkertijd zowel foto's van je computer als vanaf bijvoorbeeld flickr kunt halen en ze samen kan uploaden, ook al zijn het verschillende types.

Zou het ook mogelijk zijn om per type een klein fotootje ernaast te hebben van de betreffende machine. Ik probeerde net even de nieuwe uploader met een foto van een Ahlmann waar geen type op stond. Na wat zoekwerk kwam ik uit op een AZ 200. Als er naast dat type een klein fotootje komt te staan van die shovel, is het makkelijker om het juiste type te vinden.
Een beetje hetzelfde als bij een topic al eronder staat.
casejxu
Ik ben wel positief @Tinus werkt nog redelijk snel op me mobiel
Hurli356
@Tinus ik kan op mijn mobiel ook geen bedrijven spotten, komt dat ook nog dat dat kan?
Kukel
Ziet er overzichtelijk uit. Maar op de pc kan ik direct foto's maken en plaatsen.
Met mijn Windows Phone staat die functie er niet bij.
Tinus
@Kukel Windows Phone 7.5 zeker? Die kan dat niet inderdaad.
Tinus
@Hurli356 Werkt ie in deze nieuwe wel?
Tinus
@johndeere6506 Die wil ik eigenlijk integreren met de trefwoorden..
Tinus
@StefanZ Dat wordt lastig, de huidige functie zoomt alleen maximaal in.
Jasperfendt
Werkt super zo 😃
Kukel
@Tinus Nee, ik gebruik 8.1 op een lumia 925.
Tinus
@danny_ford Dat zou handig kunnen zijn, maar een klein fotootje geeft niet zoveel informatie denk ik?
deutzisthebest
Kan zijn dat ik het over het hoofd heb gezien maar waar moet je nu invoeren wat er gebeurd op de foto? Van bezig met: poseren/dumperen/mais hakselen enz.

Ben zeer te spreken over het voortgangs balkje van het uploaden, die mis ik echt bij de oude uploader.
SJB533
Tinus? Is het nu ook mogelijk, om iemand te taggen in de beschrijving van de foto, zodat diegene wel een notificatie krijgt?
Tinus
@SJB533 Nu nog niet, straks wel is de bedoeling.
Tinus
@deutzisthebest Middels de trefwoorden. Ik ga die hernoemen naar Trefwoorden / Activiteiten denk ik 😄
Tinus
@Kukel Hmm. Ik zal eens kijken wie er bij mij in de buurt een Windows Phone heeft. Onder Windows 8.1 werkt het wel gewoon. Gelukkig gaat Microsoft beide besturingssystemen samenvoegen in Windows 10 😃
mike_v
Heb het in de vluchte niet gelezen eerder in het topic, maar mij storen de tekstkleuren wat. Nu ja storen, het is wat moeilijk leesbaar vind ik. De tekst mag wat donkerder zijn tov. de witte achtergrond.

EDIT: het 'indelen' na uploaden is natuurlijk wel makkelijker, maar ik heb dat nooit echt een probleem gevonden.
eicher4048driver
@Tinus heel handig, werkt goed! Komt dit er ook voor video's? En kan je misschien zorgen dat je je video rechtstreeks kan uploaden i.p.v. eerst ze te moeten downloaden op joetjoep en nadien de link ervan te kopiëren om....
Kukel
@Tinus Oke, Komt er dan binnen kort ook Windows 10 voor de smartphone?
timvanr
Op mijn Lumia 520 werkt het ook maar zoals @Kukel zegt kan ik ook geen foto's terplekke maken.
Ik heb ook versie 8.1
Kukel
@Tinus Dat wist ik nog niet, nu maar hopen dat ze net zo goed onderling kunnen samenwerken als bij Apple.
inspecteurfendt
Quote @StefanZ:
inzoomen bij een foto te kunnen doen met je scrollwiel?
Goed idee!
Maar dan heb je wel goede foto's nodig anders krijg je het "Minecraft" effect.
Tinus
@inspecteurfendt @stefanz Voor de duidelijkheid, jullie zagen wel dat inzoomen momenteel al kan door over de foto te bewegen met je muis (of vinger)?
oldtimergek
Ziet er wel goed uit, het werkt wel snel. Alleen kolom poseren, rooien e.d mis ik nog.
SJB533
@oldtimergek
Die komt niet meer terug, Harrie 😉
Tinus
@SJB533 @oldtimergek Heb er nu Activiteiten / trefwoorden van gemaakt, in plaats van alleen 'Trefwoorden'
deutzisthebest
@Tinus

Top! Misschien is het dan handig iets van een lijstje aan te houden voordat er een wildgroei aan activiteiten/trefwoorden komt met dan 1 of 2 foto's. Denk aan spellingfouten en dergelijke. Nu kan je vrij simpel per activiteit zoeken.
Tinus
@mike_v Tintje donkerder gemaakt. Hoe lijkt dit?
Tinus
@deutzisthebest Ik denk er over om de activiteiten extra te markeren in het veld. Zal eens kijken of dat mogelijk is. Wildgroei moet idd voorkomen worden.
mike_v
Als beter @Tinus 😉 . Maar zelf zou ik het nog wat donkerder of gewoon zwart maken. Kan natuurlijk ook aan mij/mijn beeldscherm liggen, dus als er verder niemand een opmerking over heeft ... ?
EA_MF
Werkt prima @Tinus, 1 klein vraagje, is het ook mogelijk om rechtstreeks vanaf een Facebook pagina te uploaden?
Tinus
@EA_MF Nee, helaas. Als @Mark Zuckerberg me even een pb stuurt dan regelen we het wel 😄
deutzisthebest
@Tinus

Misschien is een optie die synoniemen herkent en dan naar een standaard veranderd een deel van de oplossing, bijv: zwillen, zwelen, wiersen dat dat automatisch naar gras harken wordt aangepast.
mdoornekamp
Erg overzichtelijk. Zo is het voor een verse TF lid ook een peuleschil. Ook handiger met de tekst bij meerdere foto's tegelijk uploaden.
Hurli356
@Tinus kunt nu bij upgraden inderdaad bedrijf toevoegen op telefoon, maar bedoelde bestaande foto's. Bij deze foto's kun je op mobiel geen bedrijf toevoegen, dat werkt alleen op de laptop.

Het toevoegen van een merk vind ik wel heel lastig bij deze nieuwe functie. Probeerde het net met een foto van een Hürlimann H 356 maar moest uiteindelijk 356 intypen om er bij te komen, bij trefwoord Hürlimann werkte het niet, kwam er als resultaat landbouwminiaturen.
StefanZ
@Tinus Ja, ik zag dat je kan inzoomen als je met je muis op de foto gaat.
jordi 1455
@Tinus het werkt zelfs met kleine bestandjes die je normaal niet kan uploaden.
DANOONTJE POWERR
@Tinus Werkt mooi, zoals ik het nu bekijk is het dus mogelijk om de activiteit van de trekker op de foto zelf te bedenken?
JD6930
Ik had geen problemen met de oude huidige versie maar dit ziet er goed uit @Tinus !

Het zal alleen als we een beetje pech hebben wel een heel gedoe worden om de trefwoorden in de hand te houden, maar dat zien we dan wel weer.

Ik denk dat het sowieso ook goed is de trefwoorden eens te doorspitten en de dubbele(door spelfouten bijv.) te verwijderen na het juiste er aan toe te hebben gevoegd. Heb een paar weken geleden al een rondje gedaan. Ook trefwoorden waar ik zelf een beetje spijt van had dat ik ze ooit had gemaakt. Maar er is helaas nog veel werk, wat betreft de trefwoorden...
jordi 1455
@JD6930 Een hoop trefwoorden kunnen al weg omdat ze overbodig zijn geworden sinds de spotfunctie er is, serieus de helft verwijst naar een (loon)bedrijf.

Verder mogen er nog wel wat activiteiten bij zoals

- spuiten
- mestmixen
- vegen
JD6930
@jordi 1455

Het probleem bij de trefwoorden van bedrijven is: Er moet wel een lid zijn dat het bedrijf aanmaakt en de foto's spot voor de trefwoorden verwijderd worden. Er zijn nog veel bedrijven die wel als trefwoord maar niet als bedrijf op TF staan.
Tom VB
Netjes hoor!
B - W
Trefwoord Schimmel Scherpenzeel kan toegevoegd worden bij het bedrijf loon-& Grondverzetbedrijf Schimmel Scherpenzeel
Ik weet niet of D admins dat kunnen of eventueel anders Tinus zelf?

Het wordt steeds mooier Tinus, top!
mike_v
Quote @deutzisthebest:
synoniemen herkent

Ofwel gebruikt iedereen gewoon de normale Nederlandse benaming ... 😉
steyrlanzboy
@Tinus ik snap het niet zo goed als ik het mag zeggen
deutzisthebest
@mike_v

Er zijn een hoop mensen die toch een beetje dialect gebruiken hier.
mike_v
Maar je moet het toch niet moeilijker maken dan dat het is @deutzisthebest. Als iedereen zijn 'benaming' gaat gebruiken, krijg je veel te veel indelingen ...
Tinus
Quote @mike_v:
Maar je moet het toch niet moeilijker maken dan dat het is @deutzisthebest. Als iedereen zijn 'benaming' gaat gebruiken, krijg je veel te veel indelingen ...

Klopt, daar wordt het niet overzichtelijker van.
Tinus
Quote @steyrlanzboy:
ik snap het niet zo goed als ik het mag zeggen
Gewoon alle knoppies indrukken, kijken wat er gebeurd. En lezen wat er staat natuurlijk 😉
erik9831
Het opladen van de foto werkt mooi via een vaste pc, eenmaal opgeladen werkt de zoomfunctie ook voortreffelijk. Had een foto genomen waar je het merk niet van kon zien, maar met de inzoomfunctie kun je het wel duidelijk zien.

De perfecte oplossing voor mensen die het niet juist weten, alleen moeten ze het nu nog wel willen doen ook. Alleen zullen er nog altijd mensen zijn, die het zichzelf gemakkelijk zullen maken, door bij iedere foto nog altijd hetzelfde in te vullen.

@XC 70 is zo een geval, waar er op bepaalde foto's een trekker te zien is, maar waar de foto vernoemd is naar een hakselaar waar je alleen het bovenste cabine gedeelte van ziet. Als je dan eens een foto verplaatst ... Dan geeft hij je wel onder je fluitje.

Dit is een mooi voorbeeld van zo een foto dat ik bedoel ...

tractorfan.nl/picture/874368/
Boemrang
Natuurlijk heb ik ook even gekeken, om eerlijk te zijn had het voor mij niet gehoeven, en vorige vond ik ook prima werken....
Zal even wennen zijn, toch komt dit ook wel weer goed...
Maar de techniek blijft veranderen, dus dit dan ook maar...

Waar ik mij wel aan stoor, dat is die eindeloze tekst, was dit niet te plaatsen in een bijlage, nou je zoveel scrollen...
Dit lijkt mij ook wel een punt van aandacht om dit in de toekomst ook te verkomen, is maar een voorzet....
Tinus
@boemrang Deze functie is dan ook gemaakt voor de optimisten binnen TractorFan.
Tinus
Quote @erik9831:
Alleen zullen er nog altijd mensen zijn, die het zichzelf gemakkelijk zullen maken, door bij iedere foto nog altijd hetzelfde in te vullen.
Daar is geen technische oplossing voor te bedenken en moet opgelost worden middels een goede begeleiding / opvoeding 😄
Boemrang
@Tinus Heb ik het afgekeurd dan.....
JD6930
@erik9831

Opgelost! Foto is verplaatst! Ben benieuwd of ie reageert.
SJB533
Quote @Tinus:
gemaakt voor de optimisten binnen TractorFan.
Maak je voor de zwartkijkers toch het oude systeem 😄 Je bent progressief bezig, en bij progressief hoort regressief.
Patrick 2020
Goed bezig @Tinus!

Maar vraagje: kun je ook foto's in een topic plaatsen als je iemand uitleg wilt geven? Bijvoorbeeld pas had iemand een topic over lekkage bij zijn trekker. Dan wil ik wel een foto plaatsen van toen ik dat bij mijn eigen trekker heb verholpen. Maar moet je dan eerst los een foto uploaden en dan de link in het topic plaatsen? Of kan dat in de toekomst ook makkelijker?
Boemrang
Quote @SJB533:
Maak je voor de zwartkijkers toch het oude systeem

Hier zitten geen zwart kijkers, zijn allemaal lid...:)
En goed lezen is toch weer eens moeilijk, zo jammer is dit weer...
Henk 1120
Vind het prima werken, op de nieuwe manier. Knap werk weer!
Tinus
Quote @Patrick 2020:
Maar moet je dan eerst los een foto uploaden en dan de link in het topic plaatsen? Of kan dat in de toekomst ook makkelijker?

Voorlopig nog wel, maar deze wens staat ook op mijn lijstje!
frank_mf
@Tinus Goed werk! Was nooit zo'n fan van het mobiel uploaden maar het werkt zo wel machtig mooi op de HTC One (Android). Ook de keuze voor Facebook en Dropbox zijn top. Heb straks weinig meer te wensen 😄
deutzisthebest
@mike_v

Nee daarom zei ik dat er misschien een functie kan komen waarbij de verschillende dialecten/synoniemen automatisch worden aangepast naar 1 woord. Een beetje als de autocorrect functie op je telefoon zeg maar.
JD6930
@Tinus

Iets moois zou ook zijn dat je leden met hun TF naam inplaats van e-mail adres toe kan voegen aan een bedrijf. Is makkelijk bij bijv. het aan maken van de bedrijven die de trefwoorden(van die bedrijven) vervangen.
deerefan
Misschien even naar de bedrijven pagina's kijken als je een website en/of facebook pagina ingevuld hebt en je klikt er dan op dan werkt dat niet.
JD6930
@deerefan

Welk bedrijf?

Ik heb er net enkele bekeken maar daar doen de site / fb het gewoon.
dickt
@Tinus
Prachtige oplossing! (y) (y) 😄
Blij mee.
EA_MF
@Tinus

hoe staat het er voor met de nieuwe uploadfunctie als ik vragen mag?
inspecteurfendt
Ik kan niet uploaden met de nieuwe uploadfunctie (wel met de oude).
Ik ben die wel al gewoon want op mijn site is het dezelfde en die werkt tot nu toe perfect!
Tinus
Fendt_John Deere
De nieuwe upload functie op m'n telefoon doet het niet. Nou wou ik de oude gebruiken, maar de laatste dagen doet die het ook niet. Ik kan wel een foto selecteren, maar dan upload hij hem niet en dan springt het scherm weer op de beginpagina.
Tinus
Quote @Fendt_John Deere:
De nieuwe upload functie op m'n telefoon doet het niet. Nou wou ik de oude gebruiken, maar de laatste dagen doet die het ook niet. Ik kan wel een foto selecteren, maar dan upload hij hem niet en dan springt het scherm weer op de beginpagina.

Welke telefoon en browser gebruik je?
Fendt_John Deere
@Tinus

Ik gebruik een Samsung Galaxy S2 plus, en het browser is gewoon internet. Moet ik dan Google Chrome proberen of die het wel doet?
Tinus
@Fendt_John Deere Zou je dat willen proberen? Meen me te herinneren dat het bij iemand anders daarna wel werkte.

Chrome is ook veel sneller op zo'n oude telefoon dan de stock browser. Raar maar waar.
Tinus
Yes!
Fendt_John Deere
@Tinus

Met Google Chrome doet hij het wel, maar dat vindt ik vreemd, want een aantal weken terug deed hij het gewoon via de internet browser.
Tinus
@Fendt_John Deere
Wil je de nieuwe uploader dan ook nog even testen?
Fendt_John Deere
@Tinus

Nee, die doet het niet. Dan zegt hij dat er te weinig geheugen is.
Tinus
@Fendt_John Deere
Drama telefoons 😞

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
84
DEELNEMERS
34
WEERGAVES
2