Boerderij samenvattingen komen terug!

Vandaag heb ik contact gehad met Jacco Keuper van Boerderij.nl. Ze gaan we beginnen met de weekoverzichten door te plaatsen. Alle betalingen zijn ook weer voldaan, ook richting jullie. Zoals altijd, mocht je betaling niet binnen zijn, controleer dan even je betaalgegevens en trek me even aan de mouw.

Ik begreep van Jacco dat er bij hun geklaagd was over "voorkeur voor bepaalde leden". Er zijn inderdaad een paar mensen die er vaak bij zitten, maar goed, die trekken ook best veel tijd uit voor het maken van mooie foto's, zitten op de mooiste plekken en ze schaffen er ook nog eens dure apparatuur voor aan. Bovendien is Boerderij natuurlijk de baas over welke inhoud er goed genoeg is voor hun website. Persoonlijk vind ik dat ze er telkens een mooie reportage van maken.

Ik ben in ieder geval blij dat ze er weer mee verder gaan!

Deel dit topic

Reacties

jehan
He dat voorkeur hebben op bepaalde leden hebben dacht ik ook al vaker ..mischen een idee om maximaal 1 keer per maand wat te kunnen krijgen ..zou voor andere leden een motivatie kunnen zijn om meer aandacht aan het fotos maken te geven
Fendt926Driver
Wel jammer dat de tf leden die niet geregistreerd staan bij boerderij ze dus weer niet kunnen zien. en als we ze op tf kopieerden werd boerderij een beetje boos
radium45
Bestaat dat blad Boerderij nog steeds?
jehan
@radium45 ja zag hem van de week bij ons nog in de kantine liggen
JD3010
@jehan Ik kreeg die deze week zelfs ongevraagd thuis gestuurd.
JD6930
@Fendt926Driver

Dan zullen we toch weer met "TF week - 2016" moeten beginnen... dan staan ze niet meteen in beeld en is het voor diegene die wel een account hebben en ook kunnen kijken interessanter om naar Boerderij.nl te klikken als te zoeken naar het trefwoord.

Wij blij, Boerderij blij!

Alleen dan moeten er wel leden zijn die als ze een van de foto's ook op TF bekijken het trefwoord toevoegen, ik heb de tijd niet meer ervoor om het volledig te doen.
JD6930
@radium45

Mijn ouders hebben het blad inmiddels meer dan een maand geleden opgezegd. De termijn dat we er nog aan vast zitten is behoorlijk! Als je dit jaar opzegd moet je 2016 nog gewoon lid blijven en ben je er dus pas per 2017 vanaf! :shock:
mike_v
Quote @Fendt926Driver:
leden die niet geregistreerd staan bij boerderij ze dus weer niet kunnen zien.

Hun eigen "domme" zet als je het mij vraagt ... verliezen ze sowieso mee kijkers mee dan dat ze abonnees winnen.
Tinus
Quote @jehan:
he dat voorkeur hebben op bepaalde leden hebben dacht ik ook al vaker ..mischen een idee om maximaal 1 keer per maand wat te kunnen krijgen ..zou voor andere leden een motivatie kunnen zijn om meer aandacht aan het fotos maken te geven

Zoals ik al probeerde aan te geven: het gaat om (de kwaliteit van) de foto's, niet om welk lid 'm gemaakt heeft. Een maximum instellen heeft dus geen enkel nut.
JD3010
@Tinus met je eens, een aantal steken er een hoop tijd in. Misschien kun je het geld beter zelf besteden in de site, dan zal de jaloezie ook minder zijn. Desnoods geef je een feestje oid.
Tinus
Quote @mike_v:
Hun eigen "domme" zet als je het mij vraagt ... verliezen ze sowieso mee kijkers mee dan dat ze abonnees winnen.

Het gaat om meerwaarde leveren. Het financieel dagblad doet het ook op die manier en mensen betalen er graag voor, omdat ze weten dat als ze niet geabonneerd zijn, dat ze geld verliezen.

In de agrarische wereld is "informatie" natuurlijk iets minder belangrijk en ook minder gemakkelijk te verzilveren.

De meerwaarde moet nu zitten in echte journalistiek, goede adviezen, etc. Dit zal nu ook wel niet echt uit de verf komen, ik weet het niet, ik ben namelijk geen boer. Ik weet wel dat bezoekers op zich niets opleveren. TractorFan doet misschien wel 2x zoveel bezoekers als Boerderij.nl, maar ik kan je zeggen dat ik er met alleen advertentieinkomsten niet van kan leven. Hoe moet Reed Business dan ooit een complete redactie onderhouden?

De journalistiek zit nogal in een transitie waarbij de juiste strategie nog niet gevonden is.
Tinus
Quote @JD3010:
Misschien kun je het geld beter zelf besteden in de site, dan zal de jaloezie ook minder zijn.

Nee joh! Ik pak het speelgoed van mijn jongste ook niet af als mijn oudste er jaloers naar kijkt en ben dat online ook niet van plan 😃
mike_v
Quote @Tinus:
Ik weet wel dat bezoekers op zich niets opleveren

Financieel leveren die bezoekers niets op. Maar qua mondelinge reclame wel. Toen alles nog "open" was, werden er geregeld links door gestuurd naar andere als er vragen/discussies/... waren. En dat is ook belangrijk voor zo'n site/onderneming in mijn ogen 😉.
Tinus
Quote @mike_v:
Financieel leveren die bezoekers niets op. Maar qua mondelinge reclame wel. Toen alles nog "open" was, werden er geregeld links door gestuurd naar andere als er vragen/discussies/... waren. En dat is ook belangrijk voor zo'n site/onderneming in mijn ogen 😉.

De site draagt in de huidige vorm niet veel bij aan de naamsbekendheid van het blad, dat ben ik met je eens. Wellicht kunnen ze de site weer openen voor (eenvoudig) nieuws, discussies en andere inhoud en de journalistieke artikelen verkopen via Blendle ofzo?
Fendt940
Dat is juist het probleem naar mijn mening. De eerste kranten die doorhadden dat papier minder werd en er vraag ontstond voor digitaal nieuws, hebben nieuwsberichten gratis online gezet. Veel mensen vinden of denken, mede hierdoor, dat zij het recht hebben op gratis informatie. -Heus, daar zijn er genoeg van- Het besef raakt weg dat er wel degelijk een heleboel aan vooraf gaat, en er dus kosten worden gemaakt

Daarbij, hoe vaak komt hier niet de opmerking voorbij dat 'het niet meer was als eerst? Of dat de jeugd het verpest? Naar mijn idee krik je het niveau hiermee omhoog. Artikelen met meer diepgang en een betaalslot. Je betaalt simpelweg alleen om serieus van het medium gebruik te maken. Ook zal de jeugd geen geld over hebben om dat voor nieuws over te hebben. (Hoeveel jeugd heeft nu een abonnement op een krant..?)

Denk eens aan de kranten zelf. Wie leest er bijvoorbeeld de Metro? Een gratis krantje, betaald door advertenties. Jezelf wel eens afgevraagd wat een niveau dat eigenlijk is? Columns met weinig kosten, verregaande publieksparticipatie met weinig kosten en dan nog veel gesponsorde stukken. Van journalistiek waarde kun je naar mijn idee niet echt spreken. Maar het is wel prima simpel vermaak.
Dan heb je bijvoorbeeld NRC, waarbij iedereen bewust leest. Kost wat meer, maar je hebt er ook wat voor.
Mijn punt is, je hebt altijd meerdere soorten lezers. Ook op agrarisch gebied. Vind je het leuk om gewoon een foto te zien? Of interesseer je je in een onderzoeksrapport op een luchtige manier aan de man is gebracht?

Ik denk dat het mogelijk om op agrarisch gebied en community op te zetten mét betaalslot en écht diepgaande artikelen. Er is namelijk nog genoeg over te schrijven. Volgens mij zijn er ook veel mensen die het willen lezen. Vraag is alleen, zijn het er genoeg..?
mike_v
Ik lees de metro @Fendt940 ????iedere keer als ik op de trein zit dan toch 😛.
Fendt940
@mike_v

Studeren hè.. Ik ook hoor.
Ik bedoel niet dat het verkeerd is. Het is zoals ik zei prima vermaak. Maar als ik de vraag anders stel; zou je erüberhaupt voor betalen?

Zo is het denk ik ook op agrarisch gebied. Iedereen zou zichzelf af moeten vragen wat hij wil. Aan kwaliteit hangt een prijskaartje;)
mike_v
Betalen, nee nooit @Fendt940. Maar zoals ik het zie is de hele website (van alle nieuwskranten) een samenvatting van wat in de papieren versie staat. Plaats dan enkel inleidingen op de website zodat iedereen weet wat erin staat. Wil iemand het volledig lezen, dan is er de papieren versie. En iemand die echt geïnteresseerd is, koopt ook een papieren versie.
Fendt940
@mike_v

Volgens mij snap ik je mening. Om de lezer nieuwsgierig te maken zou ik echter kiezen voor de sociale media.
Digitaal nieuws heeft gewoon veel voordelen tov prints. Denk eens aan snelheid, interactie en mogelijkheden tot meer en bewegend beeld e.d. Anderszijds vinden andere het fijn gewoon een boekje in handen te hebben.
Hierdoor vind ik dat je een digitale versie los zou moeten zien van de prints.
frank_mf
@Tinus Weet je ook welke datum de betalingen zijn gedaan? Ik kan zo niks vinden de laatste tijd wat van TF zou kunnen zijn. (transactie)
Patrick 2020
Diegene die vaker een foto hebben op Boerderij hebben vaker duurdere apparatuur. Alsof ze speciaal voor Boerderij dikke camera's en lenzen kopen? Vaak is het al een hobby van diegene.

Tuurlijk, een strakke en scherpe foto is mooi, maar de inhoud ervan vind ik soms net zo belangrijk. Als er 10000 foto's zijn van iets en jij hebt net een iets scherpere foto, is dat dan van zoveel meer waarde? Een foto van (iets) mindere kwaliteit van een niet alledaags object vind ik vaak nog interessanter. De landbouw hoort het middelpunt te zijn, het is geen fotografie wedstrijd. Maargoed, wie ben ik om te oordelen. 😃

Maar ik vind het wel mooi dat de samenvatting weer terug komt. 😄 En een dikke duim voor alle admins in het algemeen!
JD6930
Quote @mike_v:
Ik lees de metro @Fendt940 %uD83D%uDE06iedere keer als ik op de trein zit dan toch 😛.

Las laatst dat Tinus z'n ex bedrijf de site heeft gemaakt voor Metro. 😛

Las er vroeger op school wel eens wat in maar das al heel lang geleden. 😛 Ben al bijna 5 jaar van die school af. 😛
JD6930
Quote @Patrick 2020:
Tuurlijk, een strakke en scherpe foto is mooi, maar de inhoud ervan vind ik soms net zo belangrijk. Als er 10000 foto's zijn van iets en jij hebt net een iets scherpere foto, is dat dan van zoveel meer waarde? Een foto van (iets) mindere kwaliteit van een niet alledaags object vind ik vaak nog interessanter. De landbouw hoort het middelpunt te zijn, het is geen fotografie wedstrijd. Maargoed, wie ben ik om te oordelen.

Dat is waar het afgelopen jaren mis is gegaan denk bij Boerderij. Zoals Tinus zegt waren er klachten over de variatie. Drie of meer foto's van 1 zelfde lid in 1 reportage van 10 foto's en dat bijna iedere week. Dan ook nog eens foto's van de leden die met geld lijken te smijten wat betreft de aanschaf van dure luxe camera's en drone's. De leden die het gewoon echt voor hobby deden met een gewone compact camera kregen nauwelijks kans op een plekje in de TractorFan week op Boerderij.nl

We zullen zien wat het nu gaat brengen. In iedergeval mooi dat ze er weer aan beginnen. 😉
JD6930
@Tinus ? Nog iets van je zakenpartners van Boerderij gehoord?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
24
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0