Ford 3600

Laatste 1 reacties (2 totaal)

Deutz Meerdere

Laatste 1 reacties (3 totaal)

Ford 3000

Ford 3000

Rumpstad Ploeg

Laatste 1 reacties (8 totaal)

Ford 3000 - Voorlader werkt niet, er komt geen olie toe

Beste, Ik ben een Ford 3000 in orde aan het zetten voor een kennis waarvan geen enkele hydraulische functie werkte (trekker stond reeds 4 jaar buiten) De trekker is uitgerust met een oliepomp linksvooraan, aangedreven door de startkrans van de motor. Ik heb de filter vernieuwd en olie op peil gebracht en de hef werkt nu terug. De frontlader daar in tegen krijg ik nog geen beweging in. De drukleiding van de frontlader is aangesloten onder de stoel op het hefdeksel. Daar zit een stuurschuif die je volgens mij in 3 standen kan bedienen. Als de schuif helemaal ingeschoven is kan ik de hef bedienen, op de 2 andere standen kan ik de hef niet bedienen maar komt er geen olie uit de drukleiding die naar de frontlader gaat. Deze drukleiding heb ik al eens gedemonteerd van het hefdeksel maar zonder resultaat als ik de stuurschuif op verschillende standen. Heb ik iets over het hoofd gezien waardoor ik hier geen olie/druk heb op deze leiding? De hefinrichting werkt goed ook met gewicht gemonteerd in de hef. Ikzelf werk dagelijks aan Fiat tractoren en dit is de eerste kennismaking met een Ford, dus de werking van deze trekker is mij onbekend. Is er ergens een hendel of knop die in een andere stand moet staan? Of is er ergens een gekend probleem die ik moet nakijken? Alvast bedankt voor de reacties.

Ford 3000

Laatste 1 reacties (5 totaal)

Guldner G45

Laatste 1 reacties (8 totaal)

Ford 2000

Laatste 1 reacties (3 totaal)

Fiat F120

Laatste 1 reacties (10 totaal)

Dit zijn de populairste trekkermerken per sector

John Deere, New Holland, Fendt… Dit zijn de populairste trekkermerken in jouw sector, blijkt uit onze rondvraag onder 10.881 agrariërs. De rondvraag onder agrarische bedrijven, biedt inzicht in de voorkeuren van boeren in de specifieke sectoren akkerbouw, rundvee, tuinbouw en het totaal van alle agrarische sectoren. In de rundveehouderij is John Deere het belangrijkste merk gevolgd door Fendt. Case IH volgt op ca. 15% en New Holland (14,1%) valt met een vierde plek buiten de top 3. New Holland is in de rundvee t.o.v. de andere sectoren opvallend minder vertegenwoordigd als belangrijkste merk. Deutz en CASE IH zijn binnen de rundvee juist beter vertegenwoordigd dan in de akkerbouw en tuinbouw. Bij akkerbouwbedrijven onderscheiden New Holland en John Deere met ieder ruim 20% zich duidelijk van de concurrerende merken. Fendt (13,2%) en Case IH (12,3%) volgen dicht bij elkaar op plek 3 en 4. Naast John Deere en New Holland is ook Valtra relatief goed vertegenwoordigd bij akkerbouwers als belangrijkste merk. In de Tuinbouw is New Holland het meest dominante merk. Ca. 1 op de 5 geeft aan dat New Holland het belangrijkste merk is. John Deere volgt met 15,2 % en Fendt (13,2%) vervult de derde positie. De resultaten zijn uitgesplitst naar de top 8 belangrijkste trekkermerken. Binnen de tuinbouw is de diversiteit van merken groot waardoor het aandeel overig als vanzelfsprekend ook groot is.

John Deere 4630

Laatste 1 reacties (3 totaal)

Laatste 1 reacties (11 totaal)

Ford 6600

Laatste 1 reacties (5 totaal)

Intra Gierkar

Laatste 1 reacties (12 totaal)

Hulp stuur cilinder international 353

Goedendag beste forum leden. Ben nog een beetje aan het uitvogelen hoe dit forum werkt maar heb een vraag. Ik heb een mc cormick international 353 gekocht. Nu heb ik een hydrauliek pomp aan mijn vliegwiel gekoppeld zitten die druk geeft aan een hulp stuurcilinder. Nu vraag ik me af is dit origineel en wat zijn de voordelen. Het is namelijk nu zo dat er maar 1 persleiding van de hydrauliek pomp naar de cilinder gaat en dan weer een terug naar het olietankje (lijkt wel met terugslagklep of reduceer) het olie vat zit weer met een grote zuig op de pomp zit aangesloten. Ook stuurt de trekker steeds vanzelf naar links ook als de trekker stil staat. (Je stuur draait echt rond en rond) Linker stuurstang is ook krom gedrukt ik denk doordat de (hulp)cilinder aan de rechterzijde zit. Ook is naar rechts sturen of de wielen recht zetten als deze weer eens naar links gedraaid zijn een zware optie en lijkt het wel of de hulp cilinder juist tegenwerkt. Ik vraag me dus de meerwaarde van deze hulp stuur cilinder af. Ik zal foto's proberen toe te voegen ter verduidelijking. Weten jullie wat er aan de hand is en of dit wel klopt, kan ik deze mosschien beter niet gewoon verwijderen?

Ford 4610

Laatste 1 reacties (7 totaal)

David Brown Onbekend - Geschikt, of juist niet?

Goedenavond, Ik ben de laatste tijd eens wat aan het rondkijken naar een trekkertje voor de hobby. Voor mezelf (uiteraard, ik koop m niet voor een ander), maar ook, om gewoon op m'n hobbyadresje wat te kunnen werken. Beetje met de bak en de bezem in de rondte, wellicht eens kunstmest strooien of weides te bloten, paardenbak slepen. En in de toekomst misschien nog eens met een voorlader klieren. (Uiteraard gecontroleerd, dergelijk materieel is niet geschikt, om foliebalen te laden, maar leuk voor de kalverhokjes, een schuifje, heupklem, afrastering en JKK, en uiteraard ook een beetje voor de heb) Ik heb uiteraard een klein eisenpakketje. Daardoor kwam ik via de Internationals en Landini's bij David Brown. (En ja, ik heb nog wel meer merken bekeken) Eisenpakket: [list][*]minimaal 50 pk, 60-70 pk heeft mijn voorkeur [*]ruim onder de 2 meter breed [*]hef (Cat II) en redelijk hefvermogen, aftakas en een hydrauliekventiel [*]Geen geklier met knopjes omzetten voor hef of externe hydrauliek, wil het gewoon naast elkaar kunnen gebruiken [*]simpele en degelijke techniek [*]Geen cabine, maar eventueel wèl een zonnedakje [/list] Types die dan qua vermogen en omvang enigszins passen, zijn de 885, 990, 995/996 en 1200/1210/1212 DB lijkt me wel interessant, maar wat kan ik verwachten? Toen ik laatst iets zei in de trant van "Ze kosten eigenlijk niks", kwam er direct retour "Ja, maar tis ook niks". Hoe goed is de techniek van bijvoorbeeld de hef of transmissie. Is het wel een geschikte trekker voor een voorlader? (Ja, ze zijn wel zo verkocht, maar dat zegt me niks). En ik roep wel 1212, maar HydraShift is niet geschikt voor iedere boer, neem ik aan... Mvg Sjoerd

Ford 4000

Laatste 1 reacties (11 totaal)

jammermaarhelaas


Foto’s
45
Video’s
0
Topics
15
Reacties
6.158
Stemmen
7.186
Volgers
48

Over mij

Woonplaats: Dinxperlo
Leeftijd: 51jr
Laatst online: 1u geleden

Kleine landbouwer

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering