Fendt 305 LSA

Laatste 1 reacties (7 totaal)

Meedoen aan trekker trek / Tractorpulling. Standaard klasse. Wat voor Trekker / Tractor? Beginner/Advies.

Hoi, Als ik zo rond kijk op verschillende evenementen en zie de tractors staan die uitgevoerd zijn voor de trekker trek begint het toch wel een beetje te kriebelen en als je het geluid dan ook nog hoort! En als een paar vrienden ook al meedoen... Ik ben beginner ( Nog nooit trekker trek gereden ) Ik heb al verschillende topics gezien en gelezen. hier kom ik nog niet aan uit. Hier gaat het dan al meer naar de 11 ton met de 1455xl oid. Ik heb een paar vragen hierover: - Wat voor tractor zijn standaard al goed gebouwd voor de trekkertrek. (het liefst houdt ik hem zo standaard mogelijk, ook ivm slijtage enz.) Ik weet dat er altijd wel iets kapot kan gaan. Maar welke tractors gaat bijvoorbeeld niet veel aan kapot als ze standaard zijn? - Ik zat zelf te denken aan de 2,5, 3,5 , 4,5 Ton standaard? Of iemand een beter iedee / Advies ? - Waar moet ik zowel rekening mee houden als ik op zoek ga naar een trekker? - Stel dat er iets kapot gaat wat zijn dan de types die je vooral niet of wel moet pakken? - De standaard klasse betekent toch dat en niks aan verbouwd mag worden? Budget ligt er een beetje aan wat het is.Ik wil er geen ( Niet ) 7 a 8000 aan uitgeven... Ik hoop dat jullie mee zouden kunnen denken! Ik hoor het graag!

Storm aan reacties over boete voor te brede loader: ‘Geen boertje pesten'

Een loonwerker heeft zaterdag in Lith een boete gekregen van 1000 euro, omdat zijn voertuig te breed was en gevaarlijk uitstekende punten had. De loader waarmee hij reed was 3,90 meter breed, terwijl dit maximaal 3 meter mag zijn. De boete leidt op social media tot meer dan tweeduizend reacties. Wat had deze boer dan moeten doen, vragen mensen zich bijvoorbeeld af. Onder het bericht van de verkeerspolitie Oost-Brabant op X staan talloze reacties. Veel mensen geloven niet dat hiervoor een boete van 1000 euro wordt gegeven. Veel mensen vinden dat de verhouding tussen overtreding en boete niet meer klopt. Ook vragen mensen zich af hoe deze loonwerker dan van de ene boer naar de andere moet. Erik Bouman van de politie wil dat best uitleggen. Hij zag de loader van het loonwerkersbedrijf zaterdag rijden. “Hij was door de dorpskern van Lith gereden en wij hebben hem aangehouden op de Hertog Janstraat”, vertelt Bouma. “Met die extra set wielen was die loader veel te breed. Hij had ook geen markeringsborden op zijn voertuig. Niet in de breedte en ook niet in de lengte. Maar daarvoor én voor de scherpe delen hebben we hem een waarschuwing gegeven. De boete had dus nog hoger kunnen zijn.”De boete werd vastgesteld op 1000 euro, omdat het behalve een gevaarlijke situatie volgens Bouman ook een economisch delict is. “Deze man had eigenlijk die extra set wielen en de scherpe delen van zijn voertuig moeten halen vóór hij de weg op ging, maar dat kost hem blijkbaar te veel tijd. En dat is eigenlijk oneerlijk ten opzichte van andere mensen die daar wel in investeren. Hij had ook een vergunning kunnen aanvragen om met een voertuig te rijden tot 3,50 meter breed, maar dat had hij ook niet gedaan. Het is geen boertje pesten, het gaat echt om de veiligheid.” Reactie loonwerker Bij het loonwerkersbedrijf zijn ze niet zo te spreken over de boete en ze laten het er dan ook niet bij zitten. “Onze chauffeur moest van de ene boer naar de andere om kuilgras dat net gemaaid is af te voeren. Wij doen gewoon ons werk, wij werken voor de boeren. En het is geen optie om die extra banden er even af te halen. Daar heb je een heel team voor nodig.”“Natuurlijk moeten we aan de veiligheid denken”, gaat de medewerker van het loonwerkersbedrijf verder. “We werken al jaren met groot materieel en het is gewoon in de polder. We moeten wel over de weg, want we kunnen niet vliegen. Deze agent had best een waarschuwing mogen geven.”

Fendt 412

Laatste 1 reacties (7 totaal)

Fendt 309 LSA

Fendt 612

Laatste 1 reacties (4 totaal)

Fendt 818

Laatste 1 reacties (29 totaal)

Dit zijn de populairste trekkermerken per sector

John Deere, New Holland, Fendt… Dit zijn de populairste trekkermerken in jouw sector, blijkt uit onze rondvraag onder 10.881 agrariërs. De rondvraag onder agrarische bedrijven, biedt inzicht in de voorkeuren van boeren in de specifieke sectoren akkerbouw, rundvee, tuinbouw en het totaal van alle agrarische sectoren. In de rundveehouderij is John Deere het belangrijkste merk gevolgd door Fendt. Case IH volgt op ca. 15% en New Holland (14,1%) valt met een vierde plek buiten de top 3. New Holland is in de rundvee t.o.v. de andere sectoren opvallend minder vertegenwoordigd als belangrijkste merk. Deutz en CASE IH zijn binnen de rundvee juist beter vertegenwoordigd dan in de akkerbouw en tuinbouw. Bij akkerbouwbedrijven onderscheiden New Holland en John Deere met ieder ruim 20% zich duidelijk van de concurrerende merken. Fendt (13,2%) en Case IH (12,3%) volgen dicht bij elkaar op plek 3 en 4. Naast John Deere en New Holland is ook Valtra relatief goed vertegenwoordigd bij akkerbouwers als belangrijkste merk. In de Tuinbouw is New Holland het meest dominante merk. Ca. 1 op de 5 geeft aan dat New Holland het belangrijkste merk is. John Deere volgt met 15,2 % en Fendt (13,2%) vervult de derde positie. De resultaten zijn uitgesplitst naar de top 8 belangrijkste trekkermerken. Binnen de tuinbouw is de diversiteit van merken groot waardoor het aandeel overig als vanzelfsprekend ook groot is.

Fendt 512 C

Laatste 1 reacties (3 totaal)

John Deere 6400

Laatste 1 reacties (12 totaal)

Valtra N143

Laatste 1 reacties (10 totaal)

Fendt 824

Laatste 1 reacties (11 totaal)

deJong


Foto’s
235
Video’s
0
Topics
2
Reacties
4.377
Stemmen
2.771
Volgers
25

Over mij

Woonplaats: Wergea
Leeftijd: 29jr
Laatst online: 1u geleden

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering