Ponymarkt

Bekijk de website

Dorpsplein 1, Heeten

26 september 2019

Toegevoegd door

Beschrijving Ponymarkt Heeten
Pony`s ook talrijk aanwezig op de gouden markt: de 54ste jaarmarkt!

In 1962 konden de bedenkers van de Ponymarkt niet vermoeden dat het idee om de markt te organiseren na vijftig jaar niet alleen kon uitgroeien tot de grootste Pony- en Paardenjaarmarkt van Europa, maar dat heel Salland en ver daar buiten, ook genieten van de feestweek rondom de 4e woensdag in september!

Om te wisselen van eigenaar, komen pony`s en paarden vroeg in de ochtend naar de jaarmarkt in Heeten. De markt in Heeten is landelijk vooral bekend om het grote aanbod van gebruikspony`s. De pony`s worden er op hun paasbest neergezet om er zo aantrekkelijk mogelijk uit te zien voor de nieuwe eigenaar. Dit zorgt ieder jaar weer voor een toeloop van veel publiek, het blijft een boeiend schouwspel, te zien hoe de handel in deze dieren wordt bedreven. Voor pony`s die al eerder in Heeten op de markt waren is het wel even opkijken, omdat er nu een prachtig plein ligt. Wel zal het even zoeken zijn naar de waterbak, want die staat nu ook op een andere plek.

Er is veel te doen op de jaarmarkt. Bij de mechanisatiebeurs staan de grote tractoren er glimmend bij, wel zie je een verschuiving van grote landbouwmachines naar de kleinere tuinbouwmachines.
Steeds meer burgers wonen in het buitengebied en hebben een lap grond wat gemakkelijk onderhouden moet worden. Vele standhouders maken hun opwachting, een lint van kramen gaat door het dorp en zorgt voor een gezellige sfeer. De aangeboden waar is zeer gevarieerd, dus is slagen bij wat u zoekt niet moeilijk. Natuurlijk zijn er springkussen weer aanwezig voor de jonge jeugd.

Op de middag, zodra de meeste pony`s zijn verhandeld, wordt in de grote tent het podium bestegen door Helemaal Hollands en DJ Jan Smit. Samen staan ze garant voor veel spectakel met een hoog feestgehalte. In de prachtig aangeklede tent zullen deze acts er voor zorgen dat zelfs handelaren vergeten dat het eigenlijk hun werkdag was. Gezelligheid is troef op deze dag, de toegang is gratis.

54e Pony- en Paarden Jaarmarkt met landbouwmechanisatiebeurs start om 05.30 uur.

U mag het beslist niet missen!


« Terug naar de agenda