Live updates

12.000+ likes, dat verdient een Give-Away!

Een tijdje terug hebben wij de kaap van 12.000 likes mogen bereiken op de Facebookpagina! Om dit te vieren mogen wij (in samenwerking met Joskin) enkele Joskin miniaturen weggeven! Maar natuurlijk kunnen wij niet kiezen aan wie wij deze gaan uitdelen, dat is aan jullie ... Hoe gaan we het nu allemaal doen? Lees even verder en kom het te weten. Het concept is bij de meeste wel bekent, misschien wat minder voor die enkelingen die geen Facebook hebben.. Jullie mogen de foto's insturen, wij plaatsen ze in een album op Facebook en dan is het aan elk van jullie om de mooiste foto's te belonen met een like. Eén ding wat we anders gaan doen is dat we de wedstrijd opdelen in 3 categorieën: 1e categorie: Mooiste foto 2e categorie: Mooiste foto van/met een Joskin machine erop 3e categorie: Origineelste foto De eerste twee categorieën hangen dus volledig van jullie af, over de derde beslissen wijzelf. Vanaf nu kan je foto's inzenden en dit kan tot zondag 30 oktober 2016. Foto's insturen kan via een privébericht naar de facebookpagina van AgroFotografie (www.facebook.com) of via E-mail naar infoagrofotografie.be. Bij de inzending via Facebook dient een e-mailadres vermeld te worden. Per deelnemer wordt één zelfgemaakte foto aanvaard. Prijzen worden enkel binnen België en Nederland verzonden. Bij sprake van onenigheid beslist het beheer van Agrofotografie. Oja , na beraad mocht jij ook meedoen ;-) .

Claas Jaguar 960

JCB Fastrac 8250

Fendt 716

Claas Jaguar 850

Fendt 924

Fendt 924

Oliver 1950

John Deere 7710

John Deere 7710

John Deere 7710

Fordson N

Fordson E27N

Fordson E27N

Fordson E27N

David Brown 25 B

Case R

Fendt 311 LSA

Deutz F4L514 - Hoger toerental (vrachtwagenmotor) in tractor: kapotte zuigerring.

Sinds 2009 rijden wij rond met een Deutz F4L514 (zie profielfoto's). De originele motor was kapot, er ligt nu een prima motor in uit een vrachtwagen. Het enige verschil met een tractormotor is (naast een iets andere carterpan) dat deze een RQ brandstofregelaar heeft. Deze grijpt enkel in bij stationair draaien en vol gas. Daartussen is het zoals een auto: het toerental is afhankelijk van de belasting. Normaal heeft een tractor een RQV regelaar waarbij het toerental afhankelijk is van hoe diep je het gaspedaal intrapt. Vol gas was bij de tractormotoren 1650 rpm (60 pk) of in de latere 65 pk versie 1800. Bij de RQ vrachtwagenmotor is dit 2300 rpm en 90 pk. Dit is mooi meegenomen omdat de tractor nu 28 km/u rijdt in plaats van 20. Dit jaar (7de jaar hobby rijden) is er echter een bovenste zuigerring gebroken. De motor krijgt nu wellicht allemaal nieuwe segmenten en dichtingen maar mijn vader wil de motor wat terugschroeven omdat het hoge toerental volgens hem de oorzaak van het stukke segment is. Op mijn argument dat de motor altijd zo snel heeft gedraaid in de vrachtwagen en hier dus op gebouwd is zegt hij dat de motor dat hoge toerental niet volhoudt omdat hij vaak onbelast vol gas draait (leeg op de weg). Ik wil er het fijne van weten en ben op zoek naar onderbouwde meningen. :) Bedankt!

Claas Jaguar 690

Claas Jaguar 690

Claas Jaguar 690

Claas Jaguar 690

Zetor 25K

Zetor 25A

Zetor 25A

Zetor 5718

John Deere 6920

Holder B 12

Valtra N121

Valtra N121

Valtra N121

John Deere 6520

Mening gevraagd: Aankoop schijveneg

Wij zijn van plan een (occasie) schijveneg aan te kopen. Aangezien deze machines en de kennis erover in belgië schaars is, stel ik deze vraag hier aan de nederlanders. Na het overschakelen op een niet kerend systeem zijn er nog al wat struikelblokken geweest. zoals het onderwerken van de groenbemester zelfs na het klepelen. dit jaar hebben we gewerkt met een oude goudland 2meter met een gekartelde rij en een gladde rij schijven. over het algemeen zijn we tevreden van het resultaat. Maar we willen iets hebben met een betere controle over de diepte en een grotere arbeidsbreedte. De voorkeur gaat uit naar schijven gemonteerd of evenwijdige balken (geen x of v). Het primaire doel is gewasresten versnijden. Na eens rond te kijken naar het aanbod zitten we nog steeds met een paar vragen over wat welke voordelen heeft en wat noodzakelijk is? 1.is een agressiviteitsinstelling (voornamelijk terug te vinden op evers) noodzakelijk of is dit iets dat in de praktijk bijna nooit wordt aangepast? 2.grof of fijn gekartelde(bv. potinger fox) schijven wat zijn de voor/ nadelen van beide. Voor welke zou je persoonlijk kiezen? 3.wat is nodig om een vlakke akker achter te laten? ketsplaten aan de zijkant, een rol breder dan de eg of de buitenste schijven van iedere rij met een andere diameter/model? 4.schijven samen op een vaste balk gemonteerd of individueel op een veer? 5.diameter van de schijven "groter is beter" maar wat is het idee hierachter en wat is de gulden middenweg? zijn er voor de rest nog andere opmerkingen omtrent schijveneggen voel vrij ze hier te schrijven. Vriendelijke groet Gert

Claas Challenger

John Deere 6210R

Claas Tucano 570

Energic Onbekend

Energic Onbekend

Kobelco onbekend

Kobelco onbekend

Torpedo TD 4806c

Case IH Puma 225

Merlo Onbekend

Case IH Puma 225

Case IH Puma 225

Case IH Puma 225

Case IH Puma 225

Torpedo TD 4806c

Deutz D5006

Case IH Puma 225

Case IH Meerdere

Claas Jaguar 870

John Deere 6150R

Claas Lexion 560

John Deere 6150R