Illustratie van:
16

Vicon Zaaimachine - Zaaitabel + afdraaiproef vicon lz302

Hallo,

Wie heeft toevallig en foto van de zaaitabel van en vicon lz 302 zaaimachine?. En wie weet hoevaak ik het zaairad rond moet draaien voor 1 10e hectare? Heb op internet wel iets kunnen vinden maar is in het frans.

Mvg

Deel dit topic

Reacties

Is het zelfde als Accord (DA). Als het de standaard machine is : 83 omwentelingen van de zaaias / cellenrad = 0,1 ha . Anders ff zoeken bij Kverneland bij de oudere accord modellen daar vind je on-line de zaaitabel.
succes ( niet hard draaien bij het afdraaien 😉)
@Adrianus die 83 omwentelingen zal idd wel kloppen voor 10 are, echter moet je dan wel met 3 meter machine werken. Dat kan met een fronttank wel eens anders of verradelijk zijn
@reinder-mf Daar heb je gelijk in; Fendtvario718 noemt LZ 302 en als dat de std machine is zou dat moeten kloppen , dus idd @Fendtvario718 wees alert , ook bijv als je een niet orgineel stappenwiel gebruikt 😉☝️
@reinder-mf machine is nog standaard, plannen zijn er wel geweest om er een fronttank van te maken maar tot nu toe nog niet gedaan😅
@Adrianus danku, zal ik ff op internet kijken om n zaaitabel.
@Fendtvario718 is volgens mij een app van, vicon seeding calculator
Ik heb ook wel eens iemand gehoord die doet afdraaien op het land. stappenwiel aan de grond, bak onder de uitloop en dan met een 3 meter machine 33 meter rijden. heb je 100m2 bewerkt. bij deze methode hoef je de overbrenging van de zaaimachine niet te weten. Als je er echt niet meer uit komt kan dit een uitkomst bieden. en zou het altijd moeten kloppen.
@robbin lamers Klopt idd, alleen 100 M2 is 1/100 ha dus dat is dan wel weinig zaad; moet je secuur wegen en moet je heel homogeen zaad en correcte machine hebben. Op 't erf afdraaien en afwegen is vaak ff makkelijker dan in het veld morrelen. Maar is zeker ook een methode
Quote Reactie van @Adrianus:
1/100 ha

Met de hand afdraaien draai ik ook maar tot 100, dat is dus gelijk. Ik merk wel dat ik vaak meer zaai dan met afdraaien eruit komt. Ik heb het vermoeden dat het door het trillen van de kopeg komt.

Met heel veel gewassen is het ook geen ramp als het wat afwijkt. Daarom zijn er ook precieze zaaimachines. 👌
Quote Reactie van @JD3010:
Met heel veel gewassen is het ook geen ramp als het wat afwijkt.

Klopt!
Het is alleen wel leuk als je het perceel helemaal af kunt maken en niet net te kort komt.
Kost veel tijd.
Zeker als je de volgende dag iets anders moet doen of als er weer regen op komst is.
+1
@hobbyboer Tijdens het zaaien kan je het wat bijstellen. Met mijn Accord hou ik vaak maar weinig restzaad oven, omdat de bak zo taps toeloopt. Bij een nokkenrad zaaimachine blijft er veel meer over om nog goed te kunnen zaaien.
@Adrianus klopt met 1/100 ha moet je goed wegen. Maar als je geen boekje etc hebt. Of wel een boekje, maar andere maat wielen er aan die niet in het boekje staan kan dit een methode zijn.
@Adrianus zit er geen hectaretellertje op dan?
@dj832 moet je Fendtvario718 vragen . . .
@dj832 Ik krijg die 2e @ niet op m'n mobiel 😉

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vicon Zaaimachine en hebben de trefwoorden Vicon , internet en zaaimachine geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
16
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN