Foto’s

Merken op alfabet

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

X

XCMG
XTZ

Dagtopper van gisteren

Deutz-Fahr-Rijder  +62 14 reacties

Foto van een Deutz-Fahr DX 6.30 foto'tje voor de liefhebbers die op mijn vorige foto de DX misten. Gisteren heb ik al het bietenland even opengetrokken met de voorzetwoeler. Mooi klusje voor de DX.

Meest bekeken

deutz431dx  +26 19 reacties

Foto van een Deutz-Fahr Opraapwagen van Mts Schiphorst- Kijk In De Vegte (dalfsen) ×. Jaarlijks terugkerend werk wat niet vervelend is als alles weer schoon in de opslag staat.
verder alles weer schoon, alleen de trekkers nog.

Meest besproken

Kramer U800  +59 45 reacties

Foto van een Kramer U800,

sinds gisteren zijn we in het bezit gekomen van een tweede U800.

Deze kwam vorige week te koop op eBay Kleinanzeigen, gelijk onze slag geslagen en contact gelegd met de Nederlandse eigenaar en zaterdag wezen kijken, dit is dus één van de 3 U800's die bekend zijn in Nederland, machine stond in de buurt van Venray. Vorige eigenaar had hem 35 jaar in bezit maar de machine is nooit van de dam af geweest.

Net vóór de verkoop is hij er ff snel met de kwast en de kitspuit overheen gegaan en met het hout wat hij nog had zijn de luiken in elkaar geschroefd...

Deze machine is van 14 juni 1962 en origineel geleverd met dichte cabine, stuurbekrachtiging, persluchtsysteem en cabine verwarming. Radstand is 2150 mm.

Hij was eind juli 1962 aan de Wicküler-Küpper-Brauerei in Wuppertal, Duitsland geleverd. Een bierbrouwerij dus, het merk bestaat nog steeds maar is inmiddels in handen van een andere grote bierbrouwerij uit Dortmund. Wicküler is ook nog 2 jaar in handen geweest van Grolsch uit Enschede.

De Kramer verdient bij ons een grondige herziening en technische/optische restauratie in fases. Hij rijd wel maar remt niet. Hij moet weer in originele kleurstelling de weg op komen hoe hij tot in de jaren '80 zijn dienst heeft gedaan bij de brouwerij, misschien wel met logo van Wicküler Pilsener op de deuren.