Nieuwste topics

John Deere is de Tesla van de landbouw

Als het aan de ingenieurs bij John Deere ligt, wordt elektriciteit de krachtbron van de toekomst en zullen trekkers versmelten met werktuigen. Een interview met de experts bij ’s werelds grootste fabrikant.

Boerderij sprak met 3 toonaangevende experts van John Deere over de toekomst van mechanisatie en automatisering. “Op de Agritechnica toonden we 9 verschillende technologieën in de Future Technology Zone”, zegt adjunct-directeur European Technical Innovation Center Peter Pickel. “Het was de eerste keer ooit dat John Deere niet-commercieel beschikbare machines en apparatuur aan een publiek toonde. Samenvattend kan je zeggen dat onze visie op toekomstige landbouw gefundeerd is op 3 pilaren: elektrificatie, kunstmatige intelligentie en tot slot automatisering en autonomie.
Newslinker

Trucks kieken - Week 03

De top 15 met de populairste foto's op TruckFan van deze week:

Een Western Star 4900 van @catfan55


Een Flandria onbekend/overig van @Saeghershof


Een JCB 722 van @Lanz D2816


Een Western Star 4900 van @catfan55


Een Unimog 406 van @Ruben_Schoonhoven


Een Volvo F6 van @oldtimergek


Een Mercedes-Benz Kurzhauber van @Lucas Ensing


Een Volvo NL10 van @martin-vonk


Een Kamaz onbekend/overig (vrachtwagen) van @martin-vonk


Een Scania S650T van @martin-vonk


Een Saviem SG2 van @xrayjaco


Een Citroën HY van @Truckfan Nieuwsposter


Een Opel Kadett van @Lucas Ensing


Een Scania G450 van @coen-ensing


Een Citroën HY van @Truckfan Nieuwsposter
Tinus

Massey Ferguson 35 - Snelheid

Hallo
Hoe hard loopt een standaard mf 35 op gps?
alvast bedankt
Interfan1

Bobcat E16 - Lak verwijderen, heeft iemand tips?

Beste TF’er

Op mijn zaterdagswerk herspuiten we de minigravers altijd voor verkoop. Voorheen schuurden we ze af met de stalen komborstel op de haakse slijper maar door de warmte blijft de lak plakken op het metaal. Deze keer heb ik het eens geprobeerd met een excentrische schuurmachine, horizontaal gaat goed maar op de rechtopstaande delen vlieg het schuurpapier er altijd af. Zandstalen hebben we ook al geprobeerd maar dat duurt een eeuwigheid.

Heeft iemand een beter idee om de oude lak te verwijderen op een relatief snelle manier?

Alvast bedankt,
Grt Robbe

Renault Ares - Urenstand en welke problemen

Ik ben al een tijdje aan het uitkijken naar een renault ares 640rz ,636rz of 696rz. Aangezien het maar een hobby trekker is, en ik er dus niet te veel geld aan wil geven hebben ze allemaal een urenstand van rond de 10000 of meer.

Nu is mijn vraag of er zich bepaalde problemen gaan voordoen bij deze urenstand en hoe de motor, koppeling en versnellingsbak zich gaan gedragen. Kunnen deze trekkers nog even mee zonder al te grote kosten? Of welke problemen/kosten heb je zelf gehad, en rond welke urenstand was dit dan?
David-B

Wie gebruikt er een brandhoutzaag met een stationare motor eraan?

Ik heb een oude cirkelzaag waarmee brandhout gezaagt word, die word aangedreven met een platte riem aan een 380V electromotor, dat hindert me in waar ik deze zaag kan gebruiken.

Tot nu toe heb ik ook geen dorspoulie kunnen vinden voor aan m'n MF65, bovendien word me telkens verteld dat dit slecht voor de motor is, lang stationair draaien voor de klover of zaag. (verglazing van de cilinder?)

zodoende dacht ik om een stationaire motor te zoeken die mijn zaag kan aandrijven?
Wie hier heeft ervaring met zoiets?
Bert353

Ford 1210 - Hef werkt niet na demonteren voorlader

Mijn hef werkt niet meer na het verwijderen van voorlader incl ventiel, ik moet dus iets veranderen in het aanbouwblok maar weet niet precies wat, iemand die het mij kan vertellen?
dennisbouter

Kost een trekker met dumper hetzelfde per uur als hij onderweg is zonder vracht

Kost een trekker met dumper hetzelfde per uur als hij onderweg is zonder vracht?

Als je puin bestelt, stel 10 vrachten, betaal je dan '"afleverkosten" of geldt dan gewoon het uurtarief (wat hier 65,- is).

Leek me zo vreemd, je bent niet aan het werk, maar gewoon onderweg een lading halen en weer terug. Bent zo 1,5 bezig...

Ford 4000 - Welke olie in versnellingsbak ford 4000?

Hallo

We zijn er achter gekomen (door vele hulp) dat de olie vervangen moet worden, we hebben vandaag gekeken, en de olie van de versnelling en achterbrug is apart. De olie van de achterbrug hoeft niet vervangen te worden, maar de olie van de versnellingsbak wel, welke olie moet hier in?

Gr. Bart van de Ven

Cilinder van de garagekrik werkt niet

Hallo,

Ik heb geen vraag over trekkers en toebehoren maar hoop dat ik hem hier toch mag stellen.

Na een lange tijd stilgestaan te hebben doet onze garagekrik het niet meer. We hebben hem aangevuld met olie.
Kan het zijn dat die ontlucht moet worden of zou er inwendig een plunjers vast zitten?

Fiat 450 - Waar kan ik het serienummer vinden?

Ik moet een serienummer hebben voor de verzekering, waar is deze te vinden?
R450

Fendt 816 - Wiel plotseling geblokkeerd tijdens rijden

Goedendag,
Gisteren is plotseling het linker achterwiel van onze 816 turboshift geblokkeerd tijdens het rijden. Heeft iemand hier ervaring mee of weet wat dit kan zijn?
Is het de rem die vast geslagen kan zijn? Of handrem die luchtdruk verloren is (remt de handrem alleen op het linkerwiel?). Of zit het in de versnellingsbak? Het is mogelijk dat de chauffeur terug schakelde op de powershift maar dat weet hij niet zeker meer, het gebeurde voor een bocht.
Toen ik er bij kwam reed hij gewoon weer... Er komen verder ook geen gekke geluiden uit de bak en geeft geen storing. Maar wil wel graag weten waar het vandaan komt voordat hij de weg weer op gaat. Combinatie is helaas wel geschaard dus als iemand nog een kieperknobbel en wat delen van de hefinrichting te koop heeft is het welkom.
Alvast bedankt
Inter633-SA