Nieuwste topics

Loonbedrijf Johan Frens uit Hulshorst mais hakselen met stormschade

Loonbedrijf Johan Frens uit Hulshorst mais hakselen met stormschade Loonbedrijf Johan Frens uit Hulshorst de eerste mais aan het hakselen met stormschade bij Mts. van Engelen in Nunspeet met een New Holland FX50, Massey Ferguson 7718 met een Schuitemaker Rapide 580, Fendt 722 en Fendt 820 met Vaia kiepers.
Nieuwsgrazer

Schade door omgewaaid maïs in Achterhoek (video)

Verscheidene akkerbouwers in de Achterhoek hebben aanzienlijke schade opgelopen door omgewaaid maïs. Door de eerste herfststormen van dit jaar zijn delen van akkers omgewaaid. De schade loopt per getroffen akker in de duizenden euro's.

Zie ook bericht uit Duitsland: tractorfan.nl/topic/117935/
R Spijker

Te koop: John deere 4255

John deere 4255
10-05-1990
6910 uur
3 ventielen
480/70 r28 + 650/65 r38
airco
pick up haak + originele trekhaak
geheel orgineel
volledig werkend

Prijs:

33 500,00 € Nettoprijs ex. btw

( hij heeft er al vaker opgestaan,maar nu graag niet weer reageren van hij is te duur of iets in die trant.dit vraag ik ervoor,want dit heb ik ervoor betaalt en dit is hij ook waard vindt ik.dank u )
gator

Deutz D6206 - Onderdelenlijst Schijfremmen Deutz D6206

Ik zou de remmen willen vervangen van onze D6206, en als ik toch bezig ben ook maar ineens de oliekeerring en het lager. Ik weet wel ongeveer hoe het moet, maar ik zou graag een onderdelen lijst hebben, zodat ik alle onderdelen in huis kan halen voor ik eraan begin. Vooral het lagertype en de maat van de oliekeerring is wel belangrijk. Moet ik de olie aflaten voordat ik de steekas eruit trek?

Heeft er iemand wat tips om de remmen na montage makkelijk af te stellen?

Alvast bedankt
DannyP

Lassen gietijzeren motorblok fendt

Is er iemand die het motorblok van mijn fendt 103s kan/wil lassen. Er zitten een aantal gaatjes onder een van de vriespluggen waardoor koelvloeistof lekt. Omgeving Etten leur / Moerdijk.
Provily

Welk wild komt er bij jullie uit de maïs met maaien en hoeveel.

Mijn vraag is wat voor een soort wild komt er bij jullie uit de maïs met maaien en in welk gebied.
aad3040

VIDEO: Gras maaien in het duister met 14 km per uur


Originele beschrijving

Gras maaien in het donker want hooien als de zon schijnt!!!

Je moet hooien als de zon schijnt is een bekend gezegde in ons land en slaat op het boerenbedrijf...
vanwezel

International Harvester ...1246 - Komt olie uit de c

Ik heb een 1246 maar er komt olie uit de kleppendeksel ontlichting (paddestoel) wat kan daar van de oorzaak zijn er komt namelijk geen druk uit het Carter als ik de pijlstok er uit haal

John Deere 2130 - Stuurbekrachtiging werkt slecht en stuur draait spontaan bij bedienen voorlader/hef

Beste deskundigen,

Ik heb sinds een aantal maanden een 2130 (hi-Lo) met een Stoll voorlader. Een maand geleden heeft de trekker nieuwe hydrauliek olie er in gekregen+filter en hebben we balen met de voorlader van het land gehaald en toen begonnen de problemen. Het begon met slaan in het stuur wanneer de voorlader bediend werd. Dat is soms zo heftig dat de stuurknop uit je hand slaat. Tijdens het gebruik is trouwens de handrem er een paar minuten op blijven staan wat natuurlijk niet goed is. Op dit moment is het zo dat de stuurbekrachtiging bij stilstand bijna niks doet, en als hef of voorlader gebruik wordt je dit voelt in het stuur. Ook als ik 2000 toeren draai werkt de bekrachtiging niet. Maar meteen wanneer ik ga rijden is het probleem weg. Omdat er enige twijfel was of er juiste olie (jd68)in was gekomen en omdat er een verbrande lucht aan zat hebben we er gisteren nieuwe olie en een nieuw filter (al25554) in gedaan. Olie die er uit kwam was nog redelijk schoon maar bij de zeef zat wel wat zwarte troep. Dit leek een beetje op voeringmateriaal waarschijnlijk van de handrem. Wie kan mij op weg helpen met goede tips?

Alvast bedankt

Fendt Favorit 2 - Waar snelgang laten inbouwen?

Hallo,
Ik heb een fendt favorit 2 die momenteel 20km/h loopt ik zou graag een snelgang willen laten inbouwen.
Heeft iemand een idee waar dit kan?
vranken

Shovel botst tegen boom in Eelde (Video)

Eelde – Een shovel is 21-09-2017 tegen een boom aangereden op de Watermolendijk in Eelde. Hierbij zijn geen gewonden gevallen. De schade aan de shovel was wel aanzienlijk. De berging van het voertuig heeft enige tijd in beslag genomen. Over de oorzaak is niets bekend.
R Spijker

Hulp tractor zorgt voor 8 wiel aandrijving op maiswagen

Een innovatie uit Denemarken. Een extra tractor achter de maiswagen, die achterwaarts met de maiswagen meerijdt, moet zorgen voor extra vermogen onder moeilijke omstandigheden en het beperken van insporing.

De tweede tractor heeft een zware hydraulische lift gekregen die de maiswagen kan tillen. De chauffeur kan aan en afkoppelen zonder uit de cabine te moeten komen. Een stabilisatie systeem zorgt er voor dat de wagen niet zijdelings kan kiepen tijdens het tillen.
Chocomel

De eerste Vlaamse soja-oogst


Originele beschrijving

Vanmiddag werd voor het eerst op commerciële schaal soja voor menselijke consumptie geoogst in Vlaanderen
erik9831