Nieuwste topics

Same Atlanta 45 - Wat is het bouwjaar.

Ik heb vandaag een Same Atlanta 45 gekocht. Nu moet ik voor de verzekering het juiste bouwjaar opgeven. Maar die heb ik niet. Ik heb ook geen plaatje gevonden.
Ik heb enkel een nummer die in het motorblok is geslagen.
Dat is:
25040Z

Alle tips zijn welkom.
Fast Eddy

Agendapunt: Tekno event 2017 (De Lier)

Heb je vragen, opmerkingen of reacties naar aanleiding van het evenement "Tekno event 2017" stel ze dan in dit topic. De reacties worden ook getoond op de speciale Tekno event 2017 pagina in de agenda.

Zetor proxima - ZETOR PROXIMA 6441 FARMER - krukaskeerring

Wij hebben Zetor Proxima 6441 van 2010 met 300 uur met achterste krukaskeerring defect. Kan iemand vertellen waarom dit reeds op 300 uur is kunnen gebeuren? Aan de linkerzijde van de motor is een vierkant plaatje zichtbaar welk bevestigd is met twee bouten. Ook daar is olie te zien. Kan iemand zeggen wat plaatje herbergt? Kijkgat krukas? Bedankt!
TRACTORMEN

Al 189 trekkerbumpers gesubsidieerd in campagne van Cumela Nederland

Tractoren mét bumpers zorgen voor snellere voertuigherkenning en beter anticiperen door weggebruikers, en daardoor voor veiliger landbouwverkeer op de openbare weg. Cumela Nederland is daarom in september 2016 een trekkerbumpercampagne gestart. Circa 500 bedrijven die lid zijn van Cumela Nederland alsmede rijschoolhouders die opleiden voor het T-rijbewijs met eigen tractoren kunnen een subsidie van 500 euro ontvangen. Inmiddels zijn er 184 trekkerbumpers gesubsidieerd.

Agendapunt: trekkertrek (Noardburgum)

Heb je vragen, opmerkingen of reacties naar aanleiding van het evenement "trekkertrek" stel ze dan in dit topic. De reacties worden ook getoond op de speciale trekkertrek pagina in de agenda.

Man steelt trekker als thuiskomertje

Een man is gisteren in Boekel aangehouden, omdat hij een trekker had gestolen. Volgens de politie was hij te moe om te fietsen. Hij bond zijn fiets voor op de trekker en ging rijden.
Nieuwsgrazer

Fordson Dexta - Start niet wel brandstof

Ik heb een dexta zijn ze met aan het op knappen geweest en heeft 4 jaar in een garagebox gestaan goed lopend weg gezet
Nu heb ik de brandstof leidingen aan gesloten alles ontlucht starten met startpiloot niks nog geen slag proberen aan te slepen wel rook maar nog niet lopen ook wel compressie 😳 rara hoe kan dat ik heb geen idee

D320 start zeer slecht rookt bij verstuiver tikt hard

Hallo,
Al ca. 15r jaar in het bezit van een Mc Cormick /Farmall D320 met opgebouwde kraan.
Start altijd al slecht, echter heeft nu een paar jaar stil gestaan, en nu is het helemaal drama.
Verstuivers vervangen, helaas zonder resultaat.
Voorgloeien is defect, dus slechte start is logisch. Alleen rookt hij na het vervangen van de verstuivers bij de achterste verstuiver.
Ook als de motor draait rookt hij extreem.
Mijn gevoel zegt dat de 3e cilinder voor de problemen zorgt. en dat deze geen compressie heeft.
Kan het een kwestie zijn van kleppen stellen, en evt slijpen? Of kan het ergens anders aan liggen.
Hoe werkt de afdichting tussen het verstuiver huis en het blok? Daar rookt hij nu, wat mij duid op een lek, echter kan ik geen pakking ontdekken.

Graag hoor ik van jullie.

Bertran