Oldtimer Festival Balkbrug

Bekijk de website

Hoogeveenseweg 38, Balkbrug

9 juni 2019

Toegevoegd door

Beschrijving Oldtimer Festival Balkbrug Balkbrug

Zaterdag 08 mjuni & zondag 09 juni 2019 organiseert Stichting Oldtimer Festival Balkbrug de zesde Oldtimer festival aan de Hoogeveenseweg 38, 7707 CH Balkbrug.

Oud mechanisch geluk, de schuren staan er vol mee. Zeker in de omgeving van Balkbrug en zijn prachtige buurtschappen. Sinds een paar jaar verzamelen streekgenoten zich om met hun oude tracktoren en auto's naar evenementen te trekken in de wijde omgeving.

De banden worden opgepompt, een lik vet aan de bewegende delen en een laatste liefdevolle doek over de soms nog glanzende lak. Een thermoskannetje met versie koffie en een extra snee brood om de lange mooie dag door te komen. Enthousiasme voor de techniek maar ook gewoon genieten van gezelligheid, kraampjes, terrasjes en de vondst van dat ene miniatuurtje dat zo lijkt op je eigen auto. Het werkt aanstekelijk, het konvooi werd langer en op de kar kwamen een paar balen hooi voor de kinderen om op te zitten. Een lange rij trekkers bij de Feesttent van Oud Avereest. We zijn het daarom zelf gaan opzetten. Een echte familieweekend rond oldtimers en een braderie aan de Hoogeveenseweg in Balkbrug. Alles wat oud, klassiek en minimaal 25 jaar oud is, is welkom. U treft op deze dag oude auto's, motoren, vrachtwagens, tractoren, landbouwwerktuigen, brommers, fietsen, stationaire motoren etc. Van kaal chassis tot museum pronkstukken.Het programma van het Oldtimer Festival Balkbrug begint al weer gestalte te krijgen. Na het succes van 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018 heeft de organisatie besloten vast te houden aan het weekend, namelijk het weekend voor Pinksteren.

We willen van dit festival graag een jaarlijks terugkerend evenement maken ''vertelt Dirk Wegstapel, voorzitter van de organisatie'' in 2012 wisten we niet wat we konden verwachten. Het was de eerste keer dat we zo'n evenement organiseerden en hadden werkelijk geen idee hoe groot de belangstelling van deelnemers en publiek zou zijn. Met het bijgewerkte draaiboek van 2019 in de hand heeft de organisatie ook dit jaar weer een compleet programma in elkaar gezet.

Van 10.00 tot 17.00 uur wordt het hele weiland naast de Diamanthal ingevuld met oldtimers. Dat zijn onder meer (vracht)auto's, tractoren, motoren en brommers. Dat bleek ook tijdens de eerste editie. De deelnemers vragen ons al wanneer we het feest dit jaar gaan organiseren en dat wordt dus zaterdag 08 & zondag 09 juni 2019 aldus Wegstapel. Hij geeft aan dat op het voorste gedeelte van het evenemententerrein de fair meer gestalte krijgt.

De demonstraties worden midden op de fair gehouden. Onder meer een rietdekker komt zijn handwerk laten zien, het horecaplein krijgt meer gestalte zodat het goed toeven wordt op de fair. Zeker omdat ook de Balkbrugse muzikanten van De Scheepsjagers en de Bruggebloazers hun komst hebben toegezegd. De dag is gratis te bezoeken want de organisatie wil het Oldtimer Festival bereikbaar maken voor iedereen. Het is echt een gezinsdag en dus is er voor iedereen veel te beleven. De kleine stoomtrein rijdt weer over het terrein, voor de kinderen zijn er weer de gezonmaaiers en tal van andere activiteiten zoals het dorsen van de Reestlander rogge. Dit gebeurt op authentieke wijze.

In de tent rijden overdag de miniatuur landbouwvoertuigen rond.Oldtimer Festival Balkbrug.

De naam is niet toevallig. We willen niet alleen de mannen trekken door wiens aderen blauwe diesel loopt. Het wordt een familiedag. Een groot terrein waar veel moois trots uitgestald staat, waar demonstraties plaatsvinden, kramen staan en voor iedereen iets te beleven valt. Een dag waar je het hele dorp weer eens tegenkomt. Waar je kunt genieten van wat lekkers in de zon en spelende kinderen maar ook je herinneringen aan al die oude auto's en tractoren kunt ophalen. Het aanbod is gevarieerd. Auto's, bromfietsen, tractoren, vrachtauto's, stationair motoren, ze zijn er allemaal in grote getale.

Natuurlijk zal er voor de kinderen voldoende zijn om lekker te spelen. Wij richten hiervoor een deel van het Festival terrein speciaal in.
Onderdeel van het Festival wordt een markt waar u alles kunt vinden. Lekkernijen, streekproducten, miniaturen, onderdelen en handnijverheid. Voor ieder wat wils.

Het festival wordt gehouden op het terrein naast de Diamanthal aan de Hoogeveenseweg in Balkbrug.

Auto's, vrachtwagens, tractoren, landbouwwerktuigen, motoren, brommers, fietsen, stationaire motoren etc. Van kale chassis tot museumpronkstukken.
Al dit moois is er deze twee dagen te zien. Alles wat 25 jaar oud is, is welkom. Wij stellen het zeer op prijs als u ons deze dagen komt bezoeken met uw oldtimer. U kunt zich online inschrijven voor deelname op zaterdag & zondag 08 & 09 juni 2019.

Wij verwachten de deelnemers op 08 & 09 juni 2019 het liefst tussen 07.00 - 09.30 uur. Iedere deelnemer ontvangt een lunchpakket en consumptiebonnen. Aan het einde van de dag ontvangt u een herinnering aan deze dagen.

Als u deelneemt aan Oldtimer Festival Balkbrug moet u in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en moet uw voertuig verzekerd zijn.

Meer informatie: oldtimersbalkbrug.nl/

Foto's 2013: kilroynews.net/special/2013-05/…

Meer informatie ovver deze oldtimerdag volgt t.z.t
.
ZET HET IN UW AGENDA ELKE WEEKEND VOOR PINKSTEREN WORDT DIT OLDTIMDERFESTIVAL GEHOUDEN.

« Terug naar de agenda