HATZ TL17

Hatz TL 17

Hatz TL 17

Vanmorgen mocht na lange stilstand, in een miezerig regentje de Hatz weer spelen voor kantjesknipper. Hij rookt nog steeds als een stoomboot, dus toch maar een keer de cilinders laten honen en een setje nieuwe zuigerveren monteren.

Bekijk de 4 reacties »

Hatz TL 17

Hatz TL 17

TL17 binnen genomen voor wat opknappunten. Zien dat die van het enorme roken af komt, proberen of ik hem weer aan het remmen krijg en misschien ook bij de vooras kijken waarom die aan de ene kant nog veert en aan de andere kant onderin staat.

Bekijk de 15 reacties »

Hatz TL 17

Hatz TL 17

De zuigers van de TL17 zijn met de nieuwe zuigerveren weer terug van het revisiebedrijf. Daar waren ze heen geweest om ze iets te verbouwen voor de nieuwe zuigerveren. Klaar om in te bouwen.

Bekijk de 3 reacties »

Hatz TL 17

Hatz TL 17

Het was even een poosje zoeken, wikken en wegen, maar vandaag eindelijk de drijfstanglagers voor de TL17 binnen gekregen! Ik vind die oude onderdelen en die ouderwetse verpakkingen altijd wel wat hebben, het is haast zonde ze te gebruiken

Bekijk de 14 reacties »

Hatz TL 17

Hatz TL 17

Vanavond hebben we het blok van de Hatz dicht kunnen bouwen en kunnen starten. Wat loopt het beestje mooi! De cilinders zijn gehoond, nieuwe zuigerveren en nieuwe bovenste drijfstanglagers. Hopelijk is hiermee het roken verleden tijd. Nu verder afbouwen, dan kan hij nog net meedoen met de komende snee gras.

Bekijk de 13 reacties »

Hatz TL 17

Hatz TL 17

Één ding kan ik vast afstrepen van de toedoe lijst van deze vakantie. Vandaag dit ouwe beest weer aan het maaien gekregen, na een veel te lange pauze. Wat een winterklusje moest worden om eventjes een paar nieuwe zuigerveren er in te steken, werd een langdradig project. Gelukkig lijkt hij het voorlopig weer te gaan doen.

Bekijk de 11 reacties »

Hatz TL 17

Hatz TL 17

Vandaag iemand in de buurt blij gemaakt door de bramen onder de draad weg te maaien. Onder de goedkeurende blikken van de buurvrouwen. 😆

Bekijk de 10 reacties »

Hatz TL 17

Hatz TL 17

Vanmorgen de Hatz met de nieuwe zuigerveren eens flink aan het werk gehad, om eindelijk eens van het flinke roken af te komen. Het heeft wel goed gehielpt! Viel me alles mee hoe goed hij de versnipperaar trok

Bekijk de 6 reacties »

Hatz TL 17

Hatz TL 17

Na een week als deze, even lekker de kop leeg gemaakt / gemaaid.

Bekijk de 3 reacties »