Vicon H 1050

1 Vicon H 1050 video's

Fendt412vip
Harken met de 'nieuwe' aanwinst. Werkbreedte op het filmpje is ongeveer 4 meter, dus 9m gras op 1 wiers. Rijsnelheid tussen 25 en 35 km/u met een capaciteit van 9-10 hectare/uur.

Reacties

deeremeneer
Zo dan moet je je land wel vlak hebben anders komt het niet goed.
Fendt412vip
@deeremeneer Anders moet je wel wat rustiger rijden ja. Het scheelt wel dat er grote banden onder de trekker zitten, als je die op 0,8 bar zet veert het nog vrij goed.
deeremeneer
@Fendt412vip Maar werkt wel netjes zo te zien al ligt het niet echt zwaar het gras.
CaseCS130
Mooi filmpje! Laat goed zien dat het gras bijna niet rolt maar gewoon door de lucht vliegt. Maar om zo hard te rijden moet je wel de beschikking hebben over bijzonder vlak land. Bij ons bijvoorbeeld hoef je niet harder dan 12km/h met ongeveerd materiaal te rijden over het land. Toen wij vroeger nog sprintmasterden werden er dan ook flinke worsten gedraaid bij tijd en wijle.
Payton
Mooi systeem! Lijkt mij lekker om mee te werken.
samie
Toen ik de eerste keer samen reed deed ik 1,5ha per uur
deutz110
Kijk zo moet het gas is alles
reneschrik
Zo kun je wel meters maken
Fendt412vip
@deutz110 Dat is ook de sport, op met een hoge snelheid een mooi wiers te maken die precies even breed is als de pickup van de opraapwagen. Dan kun je donders snel laden. 😃
deutz110
@Fendt412vip

ja dat is de sport he zo snel mogelijk en zo schoon en zo veel mogelijk in het uur ja dat zal wel mooi laden zo
Valtra-Fordpower
@Fendt412vip
Dit gaat wel mooi ja. En om de sport te vergemakkelijken kun je er nog een zwadbord opmaken, wordt ie nooit te breed 😃
Fendt412vip
@Valtra-Fordpower Dat is wel een oplossing, alleen is het natuurlijk evengoed nog het mooiste als je de ene laag gras mooi over de ander laag legt. 😛
fendt-412
Dit gaat mooi zo! flinke capaciteit en een wiers waar ik voor zou tekenen 😄

Hoe gaat het met grond in de kuil als ik vragen mag? Kunnen jullie het ruw-as gehalte een beetje onder de 100 houden? Staat ook nog wel bekend als een zandkrabber, al ligt dat ook grotendeels aan de afstelling, alleen 100% los van de grond haal je nooit.
Fendt412vip
@fendt-412 Het ruw-as gehalte in de kuil kan ik niet zeggen, we doen (helaas) niet aan kuilanalyse. Ik echter wel zeggen dat we altijd bijzonder weinig voerresten overhouden van kuilgras. Eerder hadden we op ingezaaid land wel eens problemen met kluitjes die mee geharkt worden, toen deden we ingezaaide percelen eerst een keer stalvoeren om dat de voorkomen. Dit jaar hebben we die percelen gesleept (wat we normaal niet doen) en dat helpt ook goed.
Tot slot houden we de veren waar de borden aan hangen zo strak mogelijk zodat de borden met minimale druk over de grond gaan.
fan van JD
Wordt dit dan niet als het ware een touw? Omdat je het zo in elkaar draait? Heeft de hakselaar/opraapwagen hier net zoveel moeite mee als anders?
Valtra-Fordpower
@fan van JD Zie jij een worst gedraait dan? Dat heb je bij lage snelheden, ga je sneller rijden, zoals hier valt dat reuze mee.
fendt-412
@Fendt412vip

jullie zitten op vrij zware klei zeker?
Dat scheelt ook al fors met rommel meeharken. Kluitjes meeharken heb je met een "normale" hark ook wel last van op nieuw gras, zeker als het heel droog is. Een keertje aanrollen of weideslepen scheelt al een hoop, is alles mooi vlak en doet de maaimachine of hark daar niks meer mee.
Fendt412vip
@fendt-412 Wij zitten nog op redelijk lichte klei, iets van 25-30% afslipbaar. Daarom helpt slepen ook wel goed, als de kluitjes een beetje verweerd zijn vallen ze zo uit elkaar.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
PUNTEN
0
WEERGAVES
461