Fendt 415

72 Fendt 415 video's

Fendt412vip
Filmpje van het gras oprapen op maandag 7-05-'12.

Reacties

Fendt412vip
De wiersen zijn gemaakt door een Vicon sprint master H1050, zie onderstaand filmpje.

newholland m100
Rijdt deze met alle messen in?
Fendt412vip
@newholland m100 Ja, alle 31 messen zitten erin.
etje
Ze dat gaat er met gang overheen dat harken
newholland m100
Nu ook geen zware rijen gras
Fendt412vip
@newholland m100 Hier stond 3000-3500 kg ds/hectare dus dat is zwaar zat. Het scheelt wel veel dat onze hark lage brede wiersen maakt en niet van die hoge wiersen die een cirkelhark vaak maakt.
wibe
Die kidden zijn niet zo heel groot als ik het zo zie. hoe breed is die sprintmaster?
Fendt412vip
@wibe Hij stond hier op 4 meter afgesteld dus 9,5 meter gras op 1 wiers.
wibe
@Fendt412vip dat bedoel ik, die kidden zijn dan ook niet zo heel groot. wat is de maximale breedte dan? als je hem breder zet, harkt hij zeker ook minder schoon omdat de rotors minder overlappen?
New Holland t6080
Is dit aan de ibisweg? komt me bekend voor
BEboer
Godverdomme dag harken gaat als een trein 😛 Zo heb je snel gedaan, weinig ervaring met zo'n acrobaat zie ze nergens rijden of staan enkel af en toe bij de schroothandelaar.
Fendt412vip
@wibe In licht gewas kan hij nog wel breder maar in zwaar gewas gaat er dan inderdaad gras onder de borden door. Hij gaat het gras dan ook verder weg gooien dus dan moet je langzamer rijden bij het afmaken van de wiers.
wibe
@Fendt412vip ahaah. maarja, t werkt dus goed bij jullie
New Holland t6080
@wibe daar in de polder hebben ze wel perfect vlak land dus kun je met mooi gang overheen 😃
wibe
@New Holland t6080 denk dat dat hier op die kromme stukken niet zo best werkt 😛
New Holland t6080
@wibe dat weet ik wel zeker :lol: bij dat het op veel plekken ook niet zo vlak is dat je er met 25 of harder overheen kan :lol:
wibe
@New Holland t6080 denk dat je inderdaad aardig aan het stuiteren komt 😛
Koentjuh
Mooie combinatie.
Fendt412vip
@New Holland t6080 Dat heb je goed gezien 😉. Kom je wel vaker in de polder?
New Holland t6080
@Fendt412vip jaa mijn oom heeft een groot akkerbouw bedrijf in zeewolde, en heb stage/gewerkt bij karelse(toen het nog bestond :lol: )dus ken het gebied aardig ja, ben vanmiddag ook nog over de a6 gekomen en zag ik volgens mij een stalvoer combi van jullie staan?
Fendt412vip
@New Holland t6080 We gebruiken deze opraapwagen ook voor stalvoeren ja. Mag ik vragen hoe je oom heet en waar die woont? Misschien ken ik hem wel 😛.
New Holland t6080
@Fendt412vip je hebt een pb
Fendt412vip
@New Holland t6080 Dank je. Ik ken hem niet maar ik weet wel waar hij ongeveer zit 😉.
New Holland t6080
@Fendt412vip is idd wel een eindje uit jou buurt, vorig najaar ben ik een week lang langs jou huis gekomen(met rode bieten en uien rijden) heb ik ook wel spul van jullie zien staan 😄
remcotrekker
Zo hard als de trekker kan harken?
Fendt412vip
@remcotrekker Dat kan wel ja. Deze trekker gaat 43 km/h. Het nadeel is alleen dat wanneer je zo hard rijdt de tanden meer te lijden hebben en er dus sneller uit vliegen. Daarnaast gooit hij het gras dan ook wel erg ver op zij. 😉
remcotrekker
@Fendt412vip ik vind dat je nu al brede kiddes heb
Fendt412vip
@remcotrekker Ja, we maken ze altijd zo breed om de breedte van de pickup van de opraapwagen maximaal te benutten, dan kun je mooi snel rijden met laden.

Het is wel een kunstje om de wiersen precies de goede breedte te maken. Ik probeer de wiers altijd tegen de wind in af te maken, anders wil het gras bij snel rijden over de wiers heen vliegen. Bij te langzaam rijden ligt het gras niet mooi verdeeld over de wiers en heb je kans op 'worstvorming' 😛.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
PUNTEN
0
WEERGAVES
217