Claas Arion 410

4 Claas Arion 410 video's

De ideale kuilschuif wat een geweldig ding

Reacties

m nijman
@Rdeweerd dat werkt zuiver
SChuif
Voor meer informatie over de kuilschuif kijk op: www.sc-huif.nl
Pascal
Daar zijn wel betere systemen voor.

Kuil van 60 meter; wil je dan de grond van 0-60 meter steeds maar naar achter schuiven?!

En hoe haal je de grond aan de zijkant weg?
Rdeweerd
@Pascal dat gaat heel makkelijk dat blad kan bij bij de nieuwe schuiven nog iets verder draaien het blad en als er een meter ligt doe je de bak aan de shovel en haal je het weg en dat ding kan op 2 meter ongeveer 24ton hebben
Herbert
@Pascal Beter kijk je eerst een film compleet voordat je commentaar levert. zand druk je scheef naar de zijkant weg en zijkanten kun je ook met die schuif. maar idd, er zijn ook betere opties, wij doen het met een kemp voerschuif. wendbaarder en voor meerdere doeleinden inzetbaar.
Rdeweerd
Z on kemp voerschuif hebben wij ook naar gekeken bij andere boeren die van kemp maar diewas zo krom en je voorlader is ook zo naar de kloten ...
Herbert
@Rdeweerd tot nu toe 5 jaar geen problemen mee gehad. Gewoon met beleid werken. en dat over die voorlader, waar ben je met deze schuif mee bezig dan 😃
Rdeweerd
Schuif drunk je rechtvoor uit en met de kemp ding scheef alledruk aan de zijkant
Rdeweerd
@SChuif kan u er alles van vertellen
Oldtimer-fan
En waarom niet gewoon banden en zandslurven op de silo? Lijkt me makkelijker, lichter en geeft minder troep dan die modderboel. En ik zou ook niet graag in de wintermaanden als het vriest dat 't kraakt de grond van de silo af willen krabben.
Rdeweerd
Zand minder broei is bewezen in vele testen
Rdeweerd
marcford
@Oldtimer-fan als je een shovel/voorlader hebt dan pak je de palletvork en ram je het er zo af in grote brokken
Oldtimer-fan
@Rdeweerd

oke. Hier in het zuiden zie je (bijna) alleen maar banden en slurven op de silo's liggen. Bij het bedrijf waar ik werk gebruiken ze ook alleen banden en slurven. En we hebben weinig last van schimmel/broei.
SChuif
@Pascal Doordat er een kantel mechanisme in zit krijg je de zijkanten ook geheel schoon.

@Herbert Ja, Kemp heeft ook een systeem, maar daar zet je zeer veel zijwaartse krachten op je voorlader, dit is zeer slecht voor uw trekker en voorlader, daarnaast ben je ook zeer veel PK nodig, met een kleine shovel lukt het bijvoorbeeld niet. Dan is het voordeel bij deze kuilschuif is dat je ook nog eens het zand naar achter drukt, waardoor je extra druk op de kuil hebt liggen. Wat een groot voordeel is in de zomer en voor mensen waar de voersnelheid niet erg hoog ligt, zo kun je dus de voerkwaliteit een stuk hoger houden.

@Oldtimer-fan Zoals Rdeweerd ook al zegt, zand blijft uit onderzoeken de beste manier om de kuil af te dekken. Hoe meer zand, hoe minder broei.
sebas deutz150
Quote @SChuif:
Hoe meer zand

laat dat nou net het probleem zijn hier, wij hebben geen zand maar klei daarom zie je hier veel autobanden, zandslurven, spanbanden. maar zand is wel het allerbeste.
SChuif
@sebas deutz150 Ja klopt, in klei gebieden zie je vaak alternatieven voor zand zoals jij al zegt. Klei van de kuil halen met een schep is helemaal een hel.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
PUNTEN
3
WEERGAVES
155