Zelfbouw Veewagen

1 Zelfbouw Veewagen video's

mf-6265
De test 😃 😃 😃

Reacties

jesperb
Als de koeien maar niet zeeziek worden tijdens 't omhoog drukken.
steyr 9087
Mooi systeem maar als ik jou was had ik een ventiel er tussen gezet zodat alle bij de cilinders gelijk omhoog gaan.
mf-6265
@steyr 9087 wat bedoel je met een ventiel?
mf-6265
@jesperb er zit heus wel een toekomst in zeekoeien hoor 😉 het is gewoon een specialisten werk 😃
steyr 9087
@mf-6265 een gelijkloop (stroomverdeel) ventiel die zet je voor de cilinder op de pers leiding en van af het ventiel gaan de slangen naar de cilinders dit ventiel zorgt er voor dat de cilinder alle bij gelijkmatig omhoog of naar beneden gaan.
mf-6265
@steyr 9087 ja maar onze dealer zegt dat het ook niet altijd goed werkt. we gaan waarschijnlijk een extra slang leggen en met 2 ventielen van de trekker werken 😉
steyr 9087
@mf-6265 wat ook wel wil helpen is zorgen dat de slangen naar de cilinder toe precies even lang zijn. de slang van af het ventiel van de trekker moet je voor de cilinder een T stuk op zetten en dan twee slangen even lang naar de cilinder dan heb je kans dat het ook wel goed gaat want dan hebben ze alle ij evenveel weerstand.
mf-6265
@steyr 9087 theoretisch gezien is dat net hetzelfde he 😉 maar het probleem is da er soms koeien op de een kant staan en niet mooi verdeelt he ( zo slim zijn ze niet 😃 ).
steyr 9087
@mf-6265 jawel maar een stroomverdeelventiel werkt ook als er aan een kant veel meer word gedrukt dan aan de andere kant dan gaat de vee kar nog recht omhoog
Ziet er mooi uit! En de klep gebruik je nog als loopbrug?
mf-6265
@johndeere6910forever nee dat zou niet nodig zijn maar dat is vooral omdat de deur niet te tegen de grond komt wanneer je ze open doet en ze op de grond staat. En bedankt voor het compliment
Ik vindt de klepen altijd vies zwaar om te beuren teminste die op mn werk zijn niet de lichtste
mf-6265
@johndeere6910forever dit was de kar zoals ze ervoor was en toen hing er ook een loeizware klep aan die was wel ondersteunt door een grote veer maar dat hielp niet veel. Het klepje nu is maar 30 cm hoog dus die die je dicht met 1 hand 😄 ( je kan dat wel zien op mijn foto's)
fendt514cturbo
Krijgen die cilinders de kar omhoog vol met koeien.
mf-6265
@fendt514cturbo Ja dat is geen probleem
hobbyboer
Quote @mf-6265:
we gaan waarschijnlijk een extra slang leggen en met 2 ventielen van de trekker werken

Je zou ook kunnen overwegen om er 2 smoringen in te zetten, na de t-splitsing of voor beide cilinders. Is ook simpel en goedkoop.
mf-6265
@hobbyboer ja daar hadden we ook al aan gedacht maar na lang nadenken lijkt ons een 2e slang beter.
hermanjohndeere
Grootste voordeel is als je straks de cilinders apart kunt bedienen dat je de wagen ook in een gat een beetje recht kunt zetten
mf-6265
@hermanjohndeere hoe bedoel je ? een gat?
hermanjohndeere
Een gat in de grond, als je bijvoorbeeld in de dam staat, zo kun je de wagen toch recht zetten.
+1
mf-6265
@hermanjohndeere ach zo maar we komen er nooit meer mee in een weide 😉

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
21
PUNTEN
2
WEERGAVES
6