Fordson Super Major

57 Fordson Super Major video's

old man jose
verwijderd

Reacties

old man jose
Bij 1600 rpm iets teveel rook naar mijn zin, 50 rpm minder en weg is de rook.
akkermopet
Dit is wel goed voor de tractor om goed te laten werken. Dit heb ik vroeger ook gedaan met m`n Hanomag R12, in het begin zeer veel rook en dan begon de uitlaat inwendig te branden en daarna liep de R12 als een zonnetje 😄.
old man jose
@akkermopet
Dat kan maar dit is een 4 takt.
akkermopet
@old man jose Ja die kunnen ook goed branden, als ze allen maar kruiwagen werk doen!
supergerben
@old man jose klopt het dat majors allemaal met 1000rpm aan de aftakas draaien?
old man jose
@supergerben
Neen draaien allemaal standaard 540 rpm. Bij 1600 rpm.
supergerben
@old man jose Oké wij hadden vroeger een Power major en ik meende dat die wel 1000rpm draaide waardoor we er verder nooit veel aftakaswerk mee konden doen vandaar
RPCounty
@supergerben je hebt in principe gelijk. Een major met een normale aftaks draait 540 bij 1200 motortoeren. Dus totaal geen vermogen. Bij zn max koppel in de buurt van 1600 toeren draait hij 750 rpm. Zet je er een verhoogde inschakelbare aftakspot achter dan heb je een wereld van verschil. Want dan heb je 540rpm bij 1600 motortoeren. Plus dat de aftakas binnen in de pot wel draait en aan de buitenkant niet. Dus cyclomaaiers zijn in eens geen probleem meer.
old man jose
@RPCounty
Dank voor de duidelijke uitleg Richard weer wat wijzer geworden.
supergerben
@RPCounty Dit is bij de dexta en super dexta net zo toch?
RPCounty
@supergerben nee. Die zijn al genormaliseerd

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
PUNTEN
3
WEERGAVES
935