New Holland Clayson M 140

1 New Holland Clayson M 140 video's

De fam Tepper op een ongelofelijk hete middag aan het tarwe maaidorsen met hun New Holland Clayson M140 Armada en daarnaast hun Fiatagri Winner F115 en Fiatagri 85-90 Turbo DT trekkers met kipper.
Voor de prachtige Clayson M140 Armada is het dit jaar het 50e seizoen dat deze op de velden aan het werk is, een echte klassieker.
Met dank aan Ad, die we in deze video verscholen onder de parasol de combine zien besturen, zijn we ook wat over de geschiedenis van deze machine te weten gekomen.
De 50 jaar oude combine is sinds 13 jaar in het bezit van de familie Tepper maar is volgens de papieren ooit begonnen in Zeeland en destijds geleverd door van Gemeren mechanisatie.
Voor die tijd was deze combine, met een 110pk watergekoelde 6 cilinder Ford motor (type : 2740E Dorset), 2615 liter graantank en een 4.5m breed maaibord, een echte loonwerkersmachine.
We weten niet precies hoe lang de machine in Zeeland gewerkt heeft, maar wel dat de machine daarna verkocht is aan de 2e eigenaar in Holwierde (Groningen).
13 jaar geleden werd de fam Tepper de 3e eigenaar, ze kochten de machine en hebben deze toen rijdend vanuit Groningen naar Vroomshoop gebracht !

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , new holland , maaidorsen , graan , tarwe , tractor , stro , Dorsen , oogst , akkerbouw , boer , combine , graan dorsen , graanoogst , fiatagri , farming , tarwe dorsen en 2019 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
0
PUNTEN
2
WEERGAVES
155
TREFWOORDEN