Nederland

Vogelbescherming: bestrijd eikenprocessierups niet met gif

Gemeenten en provincies moeten de eikenprocessierups niet bestrijden door beesten en rupsen weg te zuigen of te bespuiten met gif. Dat is een ‘heilloze weg’, die veel andere rupsen en insecten ook doodt. Gemeenten die nu investeren in natuurlijke bestrijders, zullen de komende jaren minder overlast hebben, zegt Vogelbescherming Nederland

0 reacties


Grote Börger-mestscheider bij loonbedrijf Gebr. Verkooyen

Loon- en mestdistributiebedrijf Gebr. Verkooyen in Langeweg neemt als eerste in Nederland de grootste Börger-mestscheider in gebruik. De machine kan rundveedrijfmest, varkensdrijfmest en digestaat scheiden.

0 reacties


Gebr. Verkooyen B.V. neemt grootste Börger mestscheider als eerste in Nederland in gebruik

De machine is opgebouwd naar hun wensen in samenwerking met Everaard Techniek uit Heijningen. Efficiënte scheidingstechniek Het hart van de mobiele eenheid zijn de twee Börger Bioselect RC150 HP scheiders. De separatoren realiseren onder de meest ideale omstandigheden een verwerkingscapaciteit van maximaal 300 m³ / h. De separatoren worden elk rechtstreeks vanuit een Börger draaizuigerpomp zonder tussencontainer gevoed. Uit ervaring is gebleken dat het belangrijk is om de separatoren afzonderlijk te voeden. Börger besturingstechnologie meet continu de capaciteitsbenutting van…

0 reacties


Geen hoger risico op Afrikaanse Varkenspest in Nederland

De risico’s op Afrikaanse Varkenspest (AVP) in Nederland zijn niet toegenomen. De ontwikkelingen in België geven daartoe geen aanleiding. Dit schrijft minister Carola Schouten van LNV in antwoord op vragen van het CDA.

0 reacties


Jumbo koopt kleinere supermarktketen Agrimarkt

Jumbo neemt de kleinere supermarktketen Agrimarkt over van de coöperatie CZAV. Het gaat om in totaal zes winkels in het zuidwesten van Nederland. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

0 reacties


Kijktip: Andere Tijden Special over 100 jaar verkeerOriginele beschrijving

Binnenkort rijden er in Nederland 9 miljoen auto’s rond. In het jaar 1900 waren dat er slechts 200. In een special van Andere Tijden is te zien hoe dorpen en steden volstrekt niet berekend waren op deze nieuwe verkeersdeelnemer: voetgangers, fietsers, trams en auto’s zaten elkaar danig in de weg. Kranten omschrijven de auto in het begin van de 20e eeuw als ‘een nieuw monster op weg’ en als ‘een gevaar voor de mensheid’. Om de chaos te reguleren verschijnen nieuwigheden in het straatbeeld: stoplichten, zebrapaden, parkeermeters, verkeersagenten. Ook het landschap verandert: in het hele land verrijzen snelwegen, tunnels, aquaducten.

0 reacties


List, bedrog, leugens, corruptie en de PAS-paniek - Foodlog

Afschrikwekkend leesvoer !
Hoe zijn we als Nederland in het stikstofdossier geraakt aldus Nicolaas Gerrits en ideen hoe we uit deze imPASse zouden kunnen komen.
Gezien de samenstelling van de adviescommissie zal dat laatste nog niet mee gaan vallen

Leden Adviescollege Stikstofproblematiek
1. de heer J.W. Remkes, tevens voorzitter;
2. de heer prof. dr. E. Dijkgraaf;
3. mevrouw mr.dr. A. Freriks;
4. de heer drs. G.J. Gerbrandy;
5. mevrouw W.H. Maij MBA;
6. mevrouw ir. A.G. Nijhof MBA;
7. mevrouw E. Post MMS;
8. de heer prof. dr. ir. R. Rabbinge;
9. de heer dr. M.C.Th. Scholten;
10. mevrouw prof. dr. L. Vet.

106 reacties


List, bedrog, leugens, corruptie en de PAS-paniek

Morgenmiddag organiseren Natuur en Milieu Overijssel en Gelderland in samenwerking met Foodlog een richtinggevend debat over het PAS, de Nederlandse aanpak om de stikstofvervuiling van de natuur tegen te gaan. Nico Gerrits bemoeit zich, ook op Foodlog, al geruime tijd met het dossier dat grote invloed zal hebben op activiteiten in Nederland die stikstof uitstoten: industrie, energieopwekking, mobiliteit, wonen en landbouw. Volgens Gerrits heeft een handvol mensen zonder ooit verantwoording te hebben afgelegd, meer dan 20 jaar lang een travestie gemaakt van de uitvoering van Europese verplichtingen

1 reactie


Zware onweersbuien trekken over Nederland, hoosbuien zetten straten Noord-Veluwe onder water

Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege stevige onweersbuien met mogelijk hagel en lokaal veel neerslag in korte tijd. In een uur tijd kan er twintig tot dertig millimeter regen vallen. Ook komen windstoten voor van rond de 60 kilometer per uur.

0 reacties


Bijna 100% biomassa voor energie komt uit reststromen

De houtachtige biomassa in Nederland voor energieproductie bestaat voor bijna 100% uit afval en reststromen.

0 reacties


MKB Nederland: 'Zorg voor aparte arbeidsregels voor grote en kleine bedrijven'

Er moeten aparte arbeidsregels komen voor grote en kleine bedrijven. Daarvoor pleit Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland. Er is volgens Vonhof geen rekening gehouden met de impact van die regels, zoals bijvoorbeeld loondoorbetaling bij ziekte. 'Een groot deel van de regels die in de kern best goed bedoeld zijn, zijn gemaakt in een ideale wereld en voor alle bedrijven.' Vonhof merkt dat die regels in de praktijk voor grote bedrijven wel goed uitpakken, maar niet voor kleine bedrijven.

0 reacties


Zware onweersbuien trekken over Nederland

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor stevige onweersbuien, met mogelijk hagel en lokaal veel neerslag en in korte tijd. In een uur tijd kan er twintig tot dertig millimeter regen vallen. Ook komen windstoten voor van rond de 60 kilometer per uur.

0 reacties


KFC tekent voor beter kippenwelzijn

AMSTERDAM (ANP) - KFC belooft in landen als Nederland, België en Duitsland uiterlijk in 2026 te voldoen aan de strengere criteria voor kippenwelzijn, vastgelegd in het zogeheten European Chicken Commitment. De verkoper van kipkluifjes, burgers en andere kipsnacks is naar eigen zeggen de eerste fastfoodketen die de afspraken heeft ondertekend.

0 reacties


Stem Nederland tegen extra import Oekraïense kip nutteloos

De stem van Nederland tegen de verhoging van het tariefvrije quotum van Oekraïense kip met 50.000 ton is waarschijnlijk nutteloos omdat andere landen naar verwachting voor zullen stemmen.

0 reacties


Kentucky Fried Chicken over op trager groeiende kip

Fastfoodketen Kentucky Fried Chicken (KFC) wil uiterlijk in 2026 over op een langzamer groeiend kippenras in Nederland, België, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zweden. De kip moet daarnaast aan een vijftal andere criteria voldoen.

0 reacties


Percelen ontvangen neerslag met open armen

Op woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 juni viel er in vrijwel heel Nederland neerslag. Voor alle percelen is regen zeer welkom. Op percelen waar niet beregend kan worden was het begin van de week de situatie kritisch, daar lijkt nu wat lucht te komen.

0 reacties


Nederland zit zichzelf in de weg met uien

Nederland zit zichzelf in de weg als het om uien gaat, zegt DCA-analist Pieter Post. Maar om nu al buikpijn te krijgen is het nog veel te vroeg. Wat gaat de markt doen? Dit hoort u in deze wekelijkse video over de uienmarkt. 

0 reacties


Beregeningsverbod en hitte plagen zuiderburen

Ondanks dat het in Nederland regent is de situatie elders in Europa heel anders. Zo is het aanhoudend warm in Frankrijk. In Zuid-West Vlaanderen is inmiddels een beregeningsverbod afgekondigd. 

0 reacties


'Vleesveehouderij moet kansen beter verzilveren'Originele beschrijving

'Verantwoorde kwaliteit van dichtbij', zo heet de visie van de vakgroep Vleesveehouderij van LTO Nederland. Volgens voorzitter Wouter Hartendorf kan de vleesveehouderij een brug slaan tussen boer en consument.

1 reactie


Veerman roept Rijk om actie tegen bodemdaling

Toch een groot gebied. 😞

Originele beschrijving

Oud-minister waarschuwt in nieuwe rapport voor de miljardenschade die verzakkingen in Nederland aanrichten.

"Melkveehouderij niet overal meer mogelijk
Over de totale economische kosten van het tegengaan van verdere bodemdaling laat Veermans rapport zich niet uit. De €276 mln publiek geld die landbouwminister Schouten uittrekt voor aanpassingsmaatregelen voor boeren in het veenweidegebied noemt Veerman slechts 'het begin'. Het agrarisch bedrijfsleven zal zelf ook de portemonnee moeten trekken. 'De lastigste opgave' noemt Veerman de vraag of in de diepe veengebieden op termijn veehouderij nog mogelijk is. Vernatting van veengebieden kan de bodemdaling wel halveren, maar niet stoppen. 'Melkveehouderij zal in bepaalde gebieden niet meer mogelijk dan wel aanvaardbaar zijn."

40 reacties

Nederland video's