Starten

Allis-Chalmers FD 3 - Starten na 15 jaar stilstand

Hallo,

Ik ben bezig met de restauratie van een allis chalmers fd3, en nu probeer ik deze te starten.
Ik loop tegen het probleem aan dat er niet genoeg druk wordt opgebouwd in de leidingen naar de verstuivers.
Er komt wel diesel uit maar niet genoeg denk ik.
De trekker gebruikt een brandstofpomp van rotodiesel.
Er zitten twee ontluchtings schroeven op.
Uit de bovenste schroef komt geen brandstof.
De rest heb ik voor zo ver ik weet, goed ontlucht.

Wat kan ik er aan doen om m aan de loop te krijgen?

Alvast bedankt

12 reacties


Op zoek naar de Wageningse Big Five tijdens de Campus Safari

Plantenvlees, snacks uit de 3D-printer, wormen in Mars-grond en muzikale planten: een greep uit de activiteiten op zondag 7 oktober op Wageningen Campus. WUR opent haar deuren voor het publiek tijdens het landelijke Weekend van de Wetenschap. Vanuit een safaritent starten expedities die kinderen, jongeren en volwassenen oog-in-oog brengen met de Wageningse Big Five: Mens, dier, plant, voeding en aarde.

0 reacties


Doorwas bemoeilijkt Britse aardappeloogst

Problemen met doorwas bemoeilijken de aardappeloogst in het Verenigd Koninkrijk (VK), onder meer doordat het moment van doodspuiten wordt vertraagd. De aardappeltelers starten later dan gewoonlijk, wat risico’s met zich meebrengt. Dit heeft ook effect op de prijzen.

0 reacties


Zeeuwse ondernemers richten kennis- eninnovatie platform op voor Zeeuwse fruittelers

Delphy, Van Iperen en Meeuwse Handelsonderneming hebben het Kennis- en Innovatieplatform voor de Fruitteelt in Zeeland opgericht. Er zijn verschillende plannen gemaakt om op diverse percelen in de provincie Zeeland onderzoek te starten die gericht zijn op innovaties in de fruitteelt. Op de percelen zullen onder andere proeven worden gestart over de beschikbaarheid en het omgaan met zoet irrigatiewater. Ook op het gebied van de teelt zelf zal onderzoek worden uitgevoerd met thema’s als chemie-arme teeltmethoden en de inzet van groene middelen. In het kader hiervan zal er sterke aandacht zijn voor de rol die bemesting hierin speelt. Verder wordt er gekeken naar de introductie van nieuwe perenrassen die geschikt zijn voor het Zeeuwse klimaat.

0 reacties


Preventieve ruimingen van varkensbedrijven in België starten zaterdag 29 september

Zaterdag 29 september wordt in België gestart met het preventief ruimen van varkensbedrijven met het oog op de verspreiding van Afrikaanse varkenspest. Het gaat om 58 bedrijven met in totaal 4.150 varkens die zijn gevestigd binnen de bufferzone van 63.000 hectare waar wilde zwijnen met het virus zijn aangetroffen. De meeste bedrijven zijn erg kleinschalig. Slechts 3 bedrijven kunnen als professionele varkensbedrijven worden bestempeld. Het Ministerieel Besluit over het uitvoeren van de ruimingen zal vrijdag 28 september worden gepubliceerd. Het is de bedoeling dat ook alle wilde zwijnen in het gebied van 63.000 hectare worden afgemaakt.

0 reacties


Zeeuwse ondernemers richten kennis- en innovatie platform op voor Zeeuwse fruittelers

Delphy, Van Iperen en Meeuwse Handelsonderneming hebben het Kennis- en Innovatieplatform voor de Fruitteelt (KIF) in Zeeland opgericht. Er zijn verschillende plannen gemaakt om op diverse percelen in de provincie Zeeland onderzoek te starten die gericht zijn op innovaties in de fruitteelt.

0 reacties


Worden jullie ook zo beïnvloed? #blog

Het koopproces is in de loop der jaren toch wel heel erg veel veranderd. Bekeken we vroeger folders en/of brochures als we iets wilden kopen tegenwoordig starten we ons koopproces veelal op internet. Gaan we zoeken dan vinden we het prettig om ervaringen van anderen te lezen en hieruit onze eigen punten te pakken die we van belang vinden.

0 reacties


Steun voor Vlaamse varkenshouders bij maatregelen tegen Afrikaanse varkenspest

De Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, Schauvliege, biedt ondersteuning aan Vlaamse varkensbedrijven die veiligheidsmaatregelen nemen om de verspreiding van Afrikaanse varkenspest tegen te gaan. De boeren kunnen daarvoor steun krijgen vanuit het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds. Het gaat concreet om bijvoorbeeld het aanbrengen van dubbele omheiningen, ontsmettingsbaden of wildroosters. Landbouwbedrijven die uiterlijk op 30 september hiervoor intekenen via het e-loket en voldoen aan de voorwaarden, kunnen nadat ze uitsluitsel hebben over de geselecteerde investeringen, starten met het uitvoeren van de investeringen.

0 reacties


Schaeff Shovel Start slecht

Ik heb een Schaeff SKL 851,
Voor een tijdje begin het starten steeds moeilijker, de startmotor draait door, de motor draait niet mee. Dit was zo erg dat ik wel tussen de 50 en 100 keer moest proberen! Het werd steeds erger. Nu een nieuwe startmotor erop gezet maar nu is het nog steeds zo. Ook niet wanneer ik de startmotor kortsluit.

Dus de startmotor is goed. Míjn monteur denkt aan het contactslot. Ik weet het ook niet. Misschien heeft een van jullie een idee?

35 reacties


Proef met rentekorting duurzaamste bedrijven

De Rabobank overweegt in 2019 een pilot te starten met melkveehouders die zeer goed scoren op biodiversiteit, natuur en milieu. Die ondernemers krijgen een herfinanciering met een rentekorting.

0 reacties


Plantion-bloemisten starten deze week met Kleurrijke Verhalen Dagen

Deze week start de vijfde editie van de Kleurrijke Verhalen Dagen, een initiatief van Plantion om mensen vaker naar de bloemist te laten gaan. Van 19 t/m 29 september worden klanten met een kortingsbon van € 7,50 verleid tot een volgende aankoop.

0 reacties


Delphy en AgriProFocus: Starten trainingsprogramma voor Zambiaanse vrouwenorganisatie Nsabo Yetu

Delphy en AgriProFocus starten een op maat gemaakt trainingsprogramma voor de Zambiaanse Vrouwenorganisatie Nsabo Yetu om de tuinbouwsector in de Noordwestelijke Provence van Zambia te versterken.

0 reacties


Workshop: Starten van een ERC subsidieaanvraag - Horizon 2020 (november)

Bent u van plan om een aanvraag te schrijven voor een ERC Starting of Consolidator grant? Wilt u graag meer inzicht in de succesfactoren voor een afweging van uw kansen? Bent u ook op zoek naar tips voor het schrijven van een kansrijk voorstel?Kom dan naar de workshop Starten van een ERC subsidieaanvraag (ERC Starting and Consolidator grant training) van Horizon 2020.

0 reacties


Proef voor sterkere onderwaternatuur windpark

UTRECHT (ANP) - Om de onderwaternatuur in windparken te versterken, starten Natuur & Milieu en Stichting De Noordzee het project de Rijke Noordzee. In een windpark van Eneco wordt onderzocht hoe natuurherstel onder het zeewater bij windparken zo efficiënt mogelijk kan. Er wordt gekeken naar de beste omstandigheden om de onderwaternatuur weer te laten opbloeien.
Het bericht Proef voor sterkere onderwaternatuur windpark verscheen eerst op Nieuws.nl.

0 reacties


PCA-notering start historisch hoog

Het Interprovinciaal Proefcentrum voor de Aardappelteelt (PCA) in België heeft de eerste prijzen voor aardappelen van het ras Bintje en Fontane (af land geleverd) genoteerd. Die starten het seizoen op een historisch hoog niveau.

0 reacties


Spanje telt voor het eerst meer varkens dan Spanjaarden

In Spanje lopen voor het eerst meer varkens rond dan Spanjaarden. Dat blijkt uit gegevens van het Spaanse milieu-agentschap. In totaal is de varkenspopulatie 50 miljoen sterk, dat zijn er 3,5 miljoen meer dan het inwonersaantal van het land. De cijfers verontrusten natuurorganisaties. Als varkens ooit beslissen om een revolutie te starten, zitten ze in

0 reacties


Denemarken bouwt hek om varkenspest tegen te houden

Denemarken is van plan een hek aan de Duitse grens te bouwen om de varkenspest buiten te houden. Volgend jaar zullen de Denen starten met de bouw van de 70 kilometer lange omheining. Volgens critici zal het hek van 1,5 meter hoog niet werken en de dieren in het wild schaden. “Het is alleen maar een symbolisch gebaar om tegemoet te komen aan boeren en anti-immigranten sentiment”, klinkt het. De Afrikaanse varkenspest woedt vooral in de Baltische staten, Polen en Roemenië.

0 reacties


Hoogste verwachting van 'seksen in het ei' als alternatief voor doden eendagshaantjes

Haantjes in de legpluimveesector worden op hun eerste levensdag gedood. Hier zetten sommige mensen vraagtekens bij. Er zijn ook andere oplossingen voor deze 'eendagshaantjes', maar elk alternatief heeft zijn eigen voor- en nadelen. Voor de implementatie van alternatieven, onderzoeken broederijen van legkippen de verschillende opties. En voor het maken van de juiste keuzes willen ze open in gesprek met de maatschappij. Daarom heeft een coalitie van pluimveebedrijven contact gezocht met Slow Food Youth Network (SFYN) Nederland. Samen met SFYN willen ze het gesprek starten over de toekomst van deze 'eendagshaantjes'. Uit een enquête blijkt dat mensen het meest verwachten van 'seksen in het ei'.

0 reacties


Terugblik op een uitzonderlijke graanoogst

Met de graanoogst achter de rug kunnen we terugblikken op een zeer bijzondere oogst. Niet de hoogste opbrengsten, wel een prima kwaliteit en vooral dag aan dag mooi oogstweer waarbij de maaidorsers vroeg konden starten en er prima vroeg gestopt kon worden voor wat ontspanning.

0 reacties


Wetenschappers starten petitie tegen uitspraak Crispr-Cas

Op het Internationaal Congres van Plantenonderzoekers is een petitie gestart tegen een uitspraak van het Europees Hof van Justitie inzake Crispr-Cas. De petitie is al door zo'n 2.600 onderzoekers getekend.

0 reacties

Starten video's