Starten

Terugblik op een uitzonderlijke graanoogst

Met de graanoogst achter de rug kunnen we terugblikken op een zeer bijzondere oogst. Niet de hoogste opbrengsten, wel een prima kwaliteit en vooral dag aan dag mooi oogstweer waarbij de maaidorsers vroeg konden starten en er prima vroeg gestopt kon worden voor wat ontspanning.

0 reacties


Wetenschappers starten petitie tegen uitspraak Crispr-Cas

Op het Internationaal Congres van Plantenonderzoekers is een petitie gestart tegen een uitspraak van het Europees Hof van Justitie inzake Crispr-Cas. De petitie is al door zo'n 2.600 onderzoekers getekend.

0 reacties


ILVO: "Geen bewijs dat wonen nabij stal ongezond is"

Er is momenteel geen wetenschappelijk bewijs dat wonen in de omgeving van veebedrijven schadelijk is voor de gezondheid. Gezondheidsrisicos vermeld in eerdere studies zijn niet relevant en/of niet specifiek voor omwonenden. Dat blijkt uit onderzoek van ILVO in opdracht van de provincie West-Vlaanderen. Op 6 februari volgt een workshop met deskundigen om te bepalen wat verder onderzocht moet worden, en hoe. Op het eerste gezicht lijkt de impact van wonen nabij een stal beperkt, maar er zijn nog een aantal vraagtekens. Daarom starten we een vervolgtraject, besluit gedeputeerde Bart Naeyaert.

0 reacties


Start Peenacedemie in Flevoland

Peentelers uit Flevoland starten de Peenacademie op. Op 30 januari 2018 vanaf 20.00 uur in de Shortgolf in Swifterbant is er een bijeenkomst om de Peenacademie te starten. De academie wordt ondersteund vanuit Delphy en vakblad v/d Grond. Aanleiding is het feit dat voor het rendabel krijgen n houden van de peen teelt veel kennis nodig is.

0 reacties


NAK gaat controleren op afdekken afvalhopen

Nu de eerste aardappelen in de vroege teeltgebieden inmiddels boven de grond zijn gekomen, gaat de NAK begin mei starten met de controle op het afdekken van de afvalhopen. Deze controle wordt door de NAK in opdracht van de NVWA uitgevoerd. Bij het aantreffen van groene aardappelplanten wordt er eerst een waarschuwing gegeven. Wanneer hier vervolgens geen actie op wordt ondernomen zal de NVWA worden genformeerd.

0 reacties


Melkvee- en Akkerbouwdagen Noord-Nederland

Op dinsdag 5 juni aanstaande starten de Melkvee- en Akkerbouwdagen Noord-Nederland aan de A7 in Opende. U ben hier van harte welkom.

0 reacties


Landbouw is één grote spelshow

Originele beschrijving

De laatste tijd is er veel aandacht voor landbouw in tv-programma’s. Veel van deze programma’s oogsten hoge kijkcijfers en dat inspireerde mij om ook een aantal programmaformats te verzinnen.Zo zat ik te denken aan ‘Fifty shades of brown’: een docudrama over de laatste dertig jaar dat we in Nederland met mestwetgeving aan het modderen zijn.Holland's next Minister of Agriculture Of misschien nog beter: ‘Holland’s next Minister of Agriculture’. Voor deze spelshow dwars door Nederland starten alle deelnemers op een mestpraam voor een eiland in het Tjeukemeer: ‘Frustration Island’.De eerste opdrachten zijn gemakkelijk, omdat de gevallen van fraude die ze onderweg moeten oplossen, weinig voorstellen. Al snel wordt het moeilijker, omdat vanaf een brug de RVO de boten zo vol met dossiers gooit, dat deze bijna zinken.

3 reacties


Agrio en NAJK starten onderzoek ‘Media met boerenverstand.’

Agrio, de uitgeverij van Akkerwijzer, doet samen met het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt onderzoek naar het mediagebruik en -behoefte van agrarische jongeren. Daarmee willen Agrio en NAJK het media-aanbod beter afstemmen op de behoeften van de jonge boer.

0 reacties


Demonstratiebedrijven weidegang door droogte gedwongen de koeien op stal te houden

Twee demonstratiebedrijven van Nieuw Nederlands Weiden hebben de koeien tijdelijk op stal vanwege een tekort aan gras in het land. Door de aanhoudende droogte is de groei van het gras volledig tot stilstand gekomen. De demonstratiebedrijven van André de Groot uit het Gelderse Laren en mts. Verburg-de Pater uit Zwammerdam hebben vanwege de droogte een time-out genomen met weiden. De andere 4 demonstratiebedrijven kunnen nog wel beweiden omdat zij op andere grondsoorten zitten, kunnen beregenen of de mogelijkheid hadden deze ronde met meer percelen in het beweidingsplatform te starten door een grotere huiskavel.

18 reacties


Helpende hand met verstand van en begrip voor boeren

Boeren en tuinders starten met geloof en vertrouwen, passie en liefde voor hun stiel en beseffen te weinig en te laat hoe kwetsbaar ze zijn geworden in een snel veranderende geglobaliseerde wereld, waar kwantiteit primeert op kwaliteit. “Zwijgen is geen optie want het is net de kwetsbaarheid die ons bindt”, zegt Riccy Focke van Boeren op een Kruispunt. De medewerkers van de hulporganisatie nemen de tijd om te luisteren. Zij zien het hele plaatje en zoeken dan naar haalbare oplossingen.

0 reacties


LLTB en HAS starten lectoraat bodem

Judith van de Mortel is bij HAS Hogeschool begonnen als lector 'Gezonde plant op een vitale en duurzame bodem'. In het lectoraat werken HAS en LLTB nauw samen.

0 reacties


Frievar start blockchainpilotproject

Het ketenconcept Frievar, producent van Friberne-varkensvlees, en het agritechbedrijf AgOS starten een pilot met blockchain. Doel is de volledige varkensketen in beeld te brengen om een hogere kwaliteit en voedselveiligheid te waarborgen.

0 reacties


AgOS en Frievar starten blockchain-pilotproject in varkensketen

Het Nederlandse Agritech-bedrijf AgOS en ketenconcept Frievar starten per direct met een uitgebreid blockchain-pilotproject. De twee organisaties willen doormiddel van blockchain de volledige varkensketen in beeld brengen om hogere kwaliteit en voedselveiligheid te waarborgen.

0 reacties


A-ware en AH starten met premie van 2 cent

Albert Heijn (AH) betaalt vanaf 2019 zeker 3 jaar de afgesproken premie voor de speciale zuivellijn die Royal A-ware levert voor alle AH-huismerk zuivelproducten. Vrijdag 29 juni werd het nieuwe concept afgetrapt en gevierd bij de productielocatie in Coevorden.

0 reacties


Zo verloopt de graanoogst in Europa

Het zomerse weer in Europa zorgt ervoor dat de maaidorsers op veel plaatsen kunnen starten. Allereerst staat de wintergerst op het programma. In onder andere Frankrijk wordt inmiddels ook aan koolzaad begonnen. Vooral in Centraal- en Oost-Europa zijn de gewassen door droogte getekend.

0 reacties


Fendt 612 - Vol in toeren bij starten

Ik heb een fendt 612 sl, als ik deze start, gaat hij vol in toeren, en heeft hij veel grijze rook.
De motor heeft enkele jaren stil gestaan, we hebben toen de kleppen gesteld en hem gestart, niks aan de hand toen, hij draaide mooi stationair en gas geven deed hij prima. Daarna niet meer gestart, maar een maand later sloeg hij maar net aan tijdens het starten, en bleef hij amper stationair draaien. Iemand vertelde me dat je de O-ringen van de brandstofpomp moest vervangen (omdat hij zo lang had stil gestaan). Dit heb ik dus gedaan, de 6 koper-ringen en 6 rubberen O-ringen vervangen (de originele uiteraard!), alles netjes terug in elkaar gezet, de plunjers kunnen er ook maar op 1 manier in, dus die kunnen niet verkeerd zitten denk ik? Maar als ik de motor nu start, gaat hij direct vol in zijn toeren, gas blijft niet hangen, ook niet inwendig in de pomp, choke staat ook niet op. De eerste keer dat hij zo in toeren vloog, kwam er veel zwarte rook uit de uitlaat, maar vanaf de 2e keer starten krijgt hij vooral grijze rook. Oliepeil blijft ook hetzelfde. Iemand die me kan helpen waar het probleem zit? Ergens iets fout gedaan bij de O-ringen?

14 reacties


Loonwerker in beeld: Landbouwwerken Defour (Ardooie)

SLECHT TEKEN WANNEER DE ZAAIMACHINES NAT THUISKOMEN
Enkele weken later dan gepland, is Defour toch kunnen starten met de zaaiwerkzaamheden. Het is ...

0 reacties


Hoe borstbeenproblemen voorkomen bij legkippen?

Borstbeenproblemen komen in nieuwe huisvestingsvormen voor legkippen vaker voor. Omdat de kennis over de problematiek voorlopig nog beperkt is, organiseerde het Proefbedrijf Pluimveehouderij een internationale opleiding met ruim vijftig deelnemers uit 11 landen. Binnenkort wil het Proefcentrum ook met onderzoek starten om de preventie van de borstbeenproblemen te verbeteren.

0 reacties


Start leernetwerken klimaatneutraal en circulair inkopen

Wilt u meer leren over klimaatneutraal en circulair inkopen op specifieke onderwerpen of ervaringen delen met andere overheden? Meld u dan aan voor de leernetwerken die starten op 2 en 3 juli 2018 in de Jaarbeurs Meetup te Utrecht.U kunt zich aanmelden voor de volgende leernetwerken: Kantoorinrichting, Bedrijfskleding, ICT, Bouw & GWW, Energie, Mobiliteit, Samenwerking Markt & Overheid en Interne organisatie. Voor de expertbijeenkomsten Effectmonitoring MVI en CO2 schaduwprijzen is beperkt ruimte voor deelname.

0 reacties


Eerste vroege aardappelveiling op 12 juni

De vroege aardappelveilingen op Tholen, Alvantho, starten dinsdag 12 juni met veilen.

0 reacties

Starten video's