Mengele SF3000/2 en Same Buffalo 130 met DEWA silagewagen, bezig met mais hakselen op de Oldtimer Maishakseldag te Oostwinkel (B)Filmpje? -> https://www.tractorfan.nl/movie/47266/

Same Buffalo 130

Mick Jaguar
Mengele SF3000/2 en Same Buffalo 130 met DEWA silagewagen, bezig met mais hakselen op de Oldtimer Maishakseldag te Oostwinkel (B)

Filmpje? -> tractorfan.nl/movie/47266/

Reacties

+1
wim-same
Zoveel Same's op een evenement is al uitzonderlijk.
MMaarten
@wim-same In onze streek hebben nogal vrij veel Same's gelopen. Komt daarbij nog eens dat in onze organisatie ook een hevige Same liefhebber zit dus hadden we direct al deze Same mee.
wim-same
@MMaarten Bij ons vroeger ook, Randstad, West Nederland, maar dat is allemaal verdwenen. Wij hebben nog wel een Sameclub die ieder jaar een dag organiseerd. Dit jaar in Delden op 17 juni 2017
+1
MMaarten
@wim-same Hier zijn ze ook aan het uitsterven helaas, toch zijn er enkele die nog steeds bij de Same zweren, onder andere een grondwerker/loonwerker die nog steeds nieuwe Same's aankoopt.
Dit jaar is er hier ook een Same dag, in Maldegem, maar anders is er maar zelden iets te doen waar Same centraal staat.
wim-same
@MMaarten Misschien komen wij ook nog wel met een paar Same's naar Maldegem. Ik moet nog even overleggen.
Minitaurus
MMaarten heb je ook een Same
MMaarten
@Minitaurus Ik heb zelf ook een Same sedert dit jaar. Heb een Same Minitauro 60 4WD aangekocht. Er is wel nog wat werk aan.
wim-same
@MMaarten Ik heb verleden jaar nog een hele nette Minitauro 60 4WD verkocht, in originele staat.
wim-same
@wim-same Dit was de Same Buffalo 130 van David Verstraete, die inmiddels verkocht is. David heeft nog wel een super mooie Same Buffalo 120
MMaarten
@wim-same Klopt 😃 David is een goede vriend van mij. Ik was trouwens één van de organisator's van de Oldtimer mais hakseldag vorig jaar 😉
Minitaurus
@MMaarten In 2018 weer een hakseldag?
+1
MMaarten
@Minitaurus Ja, we hebben ervoor gekozen om het maar om de twee jaar te laten doorgaan. Dit om steeds vernieuwend en origineel te kunnen zijn. Voor de editie van 2018 zullen er alvast demonstratie's mais hakselen doorgaan, maar zouden we ook mais dorsen en bieten rooien.
Onze oppervlakte zal ook verdubbelen, waardoor we meer ruimte gaan hebben om andere werken te tonen.
Hopelijk weer een even mooie editie zoals vorig jaar.
+1
MMaarten

(klik om te vergroten)

Dit is de Same Minitauro 60 dat ik gekocht heb dit jaar. Ondertussen is de cabine er al af en verkocht en de spatborden zijn ook al vernieuwd.
wim-same
@MMaarten Ik krijg de foto niet uitvergroot, maar ziet er nog goed uit toch ?
Is dit het oudere of je jongste Minitauto 60. Bij de jongste zitten de versnellingen op een normale volgorde, en ook niet zo kort bij elkaar.
MMaarten
@wim-same Ik dacht dat hij van 1976 was, zou moeten kijken op de papieren. Er is nog vrij veel werk aan. De dichtingen moeten vernieuwd worden van de wielen en de elektriciteit moet volledig vernieuwd worden, die was niks meer waard.
Voor de rest een goede tractor, al ons landwerk hebben we ermee gedaan dit jaar.

@Minitaurus We houden jullie zeker op de hoogte 😉 Vorig jaar ook komen kijken?
Minitaurus
@MMaarten Uiteraard
Minitaurus
Mooi trekker hoor, zoals je ziet heb ik een Minitaurus, wil er nog een keer een 6 cilinder Same zonder cabine erbij hebben. Hou ons maar op de hoogte van de maishakseldag in 2018. Kom ik zeker kijken.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Buffalo 130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!