Een van de vele  mooie foto's uit het Fotoboek

Schlüter Meerdere

1.721 foto's van @Schluterfan

Schluterfan
Een van de vele mooie foto's uit het Fotoboek "Schlüter Classic", aan de hand van Manfred Hierhager.

Deze foto is een mooi bewijs dat Schlüter graag dicht stond bij zijn klanten. De 5 Schlüters werden hier bij de fabriek opgehaald door hun trotse eigenaars bijgestaan door de handelaars waar de trekkers bij besteld werden. Naar het schijnt, al weet ik niet of dat op het laatste ook nog gedaan werd, zouden toen der tijd de handelaars en de eigenaars voor ze hun trekker gingen ophalen eerst lekker gaan eten op restaurant, om zo de aankoop te vieren. In goede tijden werden ook hiervan foto's genomen en kregen de eigenaars die na afloop mee naar huis.

Helemaal rechts Herr Schlüter himself, en 3de van links Herr Leutner, de voormalige Chefconstructeur.

Van links naar rechts, Super 1500TVL, Compact 1350TV6-LS, Compact 1050V6, Compact 1250TV6 en nog een Super 1500TVL.

Manfred, toch nog altijd specialist ter zake zijnde Schlüter, had ooit op het Schlüterforum gevraagt naar fouten die in het boek stonden. Ik vond een klein foutje in de tekst die bij deze foto stond. Zo omschreef Manfred de Compact 1250TV6 echter als 1050. Het kon even goed een typfout zijn, maar ik melde hem dit en kreeg als antwoord dat hij verheugt was te zien dat hij niet de enige was die zo ver ging in het bestuderen van oude foto's en daarvoor veel respect had.

De reden dat ik hierop kwam was dat het enige uiterlijke verschil tussen de 1050, 1250 en 1350 zijnde is, de uitlaat en/of eventueel de luchtfilter. Bij de 1050 heb je een lange uitlaatbuis met daaronder een korte demper. Bij de 1250 heb je de korte uitlaatbuis met daaronder een lange demper, en bij een 1350 heb je de zelfde uitlaat als de 1250, maar dan met de luchtfilterbuis ernaast.

Ook leuk het vermelden waard, aangezien vele types Schlüter veelal in kleine schaal gebouwd werden, zijn sommige trekkers op oude foto's ook de dag van vandaag nog te herkennen.
Zo is de Compact 1350TV6-LS, 2de trekker van links, ook vandaag nog in de omgeving van Freising te vinden, en zelfs in actie te zien op de velddagen. En hij staat zelfs op Tractorfan!

==> tractorfan.nl/picture/793580/…

Foto: Schlüter Classic, Manfred Hierhager.

Reacties

mklok
Mooie foto.
schluterman
Mooie foto simon👍
Schluterfan
@schluterman

Foto uit het boek Schlüter Classic. Ik hoop dat Manfred ooit met deel 2 komt. Toen ik hem ooit mailde met foto's en daarnaar vroeg kreeg ik als antwoord dat er beeldmateriaal genoeg is om te publiceren, maar dat de tijd ontbrak. Hopelijk kan ik in September terug een korte babbel met hem slaan en eens horen hoe hij er nu over denkt 😉
schluterman
@Schluterfan Klopt he dat boekje heb ik ook
olro 61
Prachtig verhaal weer!
Ties6210
Mooi spul

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Schlüter ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!