Ja, er zijn ook Baby-Schlütertjes!Het hoeven niet altijd de grote mastodonten te zijn die ik fotografeer.Ook begin de jaren 70 kwam zo'n dikke 40% van de verkoop bij Schlüter nog uit trekkers onder

Schlüter Super 450

1.723 foto's van @Schluterfan

Schluterfan
Ja, er zijn ook Baby-Schlütertjes!

Het hoeven niet altijd de grote mastodonten te zijn die ik fotografeer.

Ook begin de jaren 70 kwam zo'n dikke 40% van de verkoop bij Schlüter nog uit trekkers onder de 60pk. Deze op de foto was de op een na kleinste Schlüter in het gamma toen, de Super 450. Dat Schlüter zich meer concentreerde op de grotere zie je eigenlijk ook beetje aan deze trekker. Hier en daar zie je wat overbemeten grote onderdelen, die afkomstig zijn van de grotere Supers en Compacten, zoals bvb de achterspatborden waar je zonder al te veel knutselwerk wel een mooie velg 30 onder krijgt 😛.

Een grote nachtmerrie voor vele fabrikanten was dan ook toen ZF de stekker trok uit de tranmissieserie A200. Deze werd veelal gebruikt in trekkers onder de 60pk. Schlüter ging dan maar trekkers bouwen boven de 70pk, waar andere merken een alternatief zochten en ze over het algemeen een zelfontwikkelde tranmissie gewoon zelf gingen produceren.

Reacties

olro 61
Mooie Schlüter! In deze uitvoering,(1970-1972) zijn er maar weinig van gemaakt, en persoonlijk vind ik ze mooier als die met de ronde spatborden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 450 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!