zetor crystal 8011s met watertank, deze motorkappen en dat soort dingen gebruikte ursus daarna nog. Foto is geplaatst door Frankie op 06-11-2006 om 21:39:36, met 26 reacties.

Zetor Crystal 8045

338 foto's van @Frankie

Frankie
Zetor crystal 8011s met watertank, deze motorkappen en dat soort dingen gebruikte ursus daarna nog

Reacties

me
Vindt het echt een lelijk ding(sorrie hoor) dit is toch geen trekker... of in ieder geval geen normale... niet dat wij dikke trekkers hebben ofzo maar toch
Frankie
Hij is gwoon heeeeeeeeeeeeeeellll oud, die tank ook trouwens
me
Ja oke... maar hier werden toen ook wel mooiere gemaakt.. zoals die jds.. of deutzen zagen er zelfs beter uit.. ford.. en international ook.. ook al in die tijd!
TractorpullingFAN
Veel geweld voor weinig geld
me
Daar heb je gelijk in staan ze nog steeds bekend om al hoewel ik die forterra niet mooi vindt van buiten... is die dat van binnen wel best netjes en strak werkend geworden... alleen beetje herrie...
Ja cker dit is lelijk en zetor is poep merk
Frankie
Ja, ik ga t nu niet voor zetor opnemen, maar zetor was vroeger niet egt rijk en zo, en ford wel
me
Daar heb je wel beetje gelijk in... maarja voor ieder wat wils he,,,,
Ja daar heb je dan ook wel weer gelijk in
me
Maarja ik zou nu niet zo'n zetor willen nemen..... maken net te veel herrie en van buiten zijn ze niet echt mooi helaas...
Frankie
De nieuwe zetortjes zijn wel wat moderner
Frankie
Nee ik wil ook geen zetor hebben
Ja mijn broer is monteur bij slootsmid en is importeur van zetor hij zegt ze worden wel beter maar zullen wel niet met de topmerken mee kunnen draaien
me
Nee dat zullen ze nooit kunnen maarja... voor onze uurtjes zouden we er wel eentje kunne hebbe
Ja kan zijn ook niet zo duur wij hebben wel is een zetor gehuurd omdat we extra trekker nodig hadden want we hakselen altijd zelf
TractorpullingFAN
Nou k heb niks tegen zetor wij hebbe dr thuis twee met super weinig problemen zo simpel als t maar kan
me
Oke... ik zou er liever geen hebben anders een va nde nieuwste
Frankie
In oost-europa zijn dit droomtrekkers
MaartenMandemaker
En hier de nachtmerries
Bolle
Voor weinig geld veel trekker, is toch wel mooi.. en staan toch nog steeds wel bekend om de degelijkheid..
Maar ook ik ben dr cker geen fan van..
CHALLENGERfan
Nou die zetors van ons zijn taai
fordje
Volgens mij is het een fortschritt
Renze
Dit is een Zetor in een van de kleuren van de tsjechoslowaakse staatsbedrijven. Je had ze int groen, geel, rood en blauw. Voor export alleen rood. Ursus verkocht praktisch dezelfde trekkers, maar dan zwaaiden de cabinedeuren de andere kant op en waren ze geel.

Dit was zegmaar de Fendt Vario 700 serie van 1968: Voor die tijd erg compleet en bij de tijd in de klasse voor grotere boer en loonwerker. Uitgevoerd met diepteregeling via de trekstangen, hydraulisch inschakelen van aftakas en differentieel, tweetrapspowershift, 16/8 versnellingen en s'werelds eerste ROPS goedgekeurde veiligheidscabine die afzonderlijk op rubberen silent blocks gemonteerd was.
Andere merken hadden wel een tweetrapspowershift, een achteruit groep, een hydraulische aftakaskoppeling, maar slechts 1 van die nieuwigheden, de 8011 had vrijwel alles wat nieuw was in die tijd.

Zetor ontwikkelde de trekkers in de periode 1964-1968 en een paar mannetjes van Ursus werden in Tsjechie tewerkgesteld. Universal maakte de aangedreven vooras, Ursus de achteras en de stuurbekrachtiging. Opvallend is dat de meeste problemen zich voordeden in de Poolse inbreng in deze trekker, achteras en stuurbekrachtiging.

Tijdens de economische crisis begin jaren 80 lag de bouwmachinebranche op z'n gat en had de Slowaakse fabrikant ZTS (die Hanomag en Poclain machines in licentie bouwde) op z'n gat, dus besloten de communisten in 1981 dat de productie van de zware serie naar ZTS in Slowakije zou verhuizen, omwille van de werkgelegenheid. ZTS was echter geen ontwikkelbedrijf, waardoor het kon gebeuren dat deze serie 20 jaar lang ongewijzigd zijn geproduceerd, en daarna nog 10 jaar met slechts kleine wijzigingen, een andere cabine, synchromesh bak, en een andere motorkap.

ZTS is inmiddels helemaal doodgebloed en wordt in onderdelen verkocht. Zetor levert nog wel de onderdelen.
john633
Ik, DOLMAR en Valtra-Fordpower hebben dit object verplaatst van Tractoren Zetor Onbekend naar Tractoren Zetor Crystal (Poseren)
radium45
Ik, DOLMAR en sprokkel hout hebben dit object verplaatst van Tractoren Zetor Crystal (Poseren) naar Tractoren Zetor Crystal 8045 (Poseren)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zetor Crystal 8045 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!