Foto van een Same Saturno 80 vorige week drukke week in het gras dus hangt deze al een dag of 10 vast ad voederwagen.  Hij moet er aan werken maar het lukt toch goed!  Enigste minpunten geen 1000pto en jammer dat je als koppeling voor aftekas opgetrokken staat je de deuren niet kunt openen.  Voor de rest verrekt handig!  Zeker nu ik de deuren ad kant heb gelegd 😎

Same Saturno 80

Foto van een Same Saturno 80 vorige week drukke week in het gras dus hangt deze al een dag of 10 vast ad voederwagen. Hij moet er aan werken maar het lukt toch goed! Enigste minpunten geen 1000pto en jammer dat je als koppeling voor aftekas opgetrokken staat je de deuren niet kunt openen. Voor de rest verrekt handig! Zeker nu ik de deuren ad kant heb gelegd 😎

Reacties

a3vandiejen
Mooi hoor, maar als de trekker half jaren 70 is doet hij toch goed z,n best..
wim-same
Eén type zwaarder uit deze serie, en je had een 1000 pto gehad. ( Same Panther )
Waarom kan je de deur niet openen als de Handkoppeling er op staat. Overigens is het niet best om de handkoppeling er langdurig op te houden.
BEboer
@wim-same Weet het maar ik ben klaar met mengen trek handkoppeling op rij de stal binnen en wil de losdeur openen en de handkoppeling lossen. Ik heb vorige week wel een keer gehad dat ik de pto uitschakelde en ik reed vooruit met de mengwagen en toen ik de voetkoppeling losliet om te rijden draaide de pto ook ? Is dit ook een stand waardoor je pto kunt laten meedraaien volgens je rijsnelheid ofzo?
wim-same
@BEboer Dan is je koppeling niet goed afgesteld
BEboer
@wim-same Heb het al een keer of 2 gehad, is het de rijkoppeling die niet goed afgesteld is of?
wim-same
@BEboer Dan moeten beide koppelingen afgesteld worden. Ze werken met aparte drukvingers, dus vreemd dat de pto reageert op de voet koppeling
wim-same
@BEboer Mogelijk moet de trekker dan in tweeën, om de drukgroep af te stellen.
BEboer
@wim-same das kut... dacht dat er een functie was om hem zo in te schakelen heb ooit met een fiat 85-90 gereden en daarop kon je instellen dat je aftekas meedraait als je begint te rijden
wim-same
@BEboer Deze Same is ook veeel ouder. en heeft deze optie ook niet
BEboer
@wim-same Even afwachten of het nog voorkomt want zou het wel kut vinden om hem middendoor te doen... Hij is deze week de 3000uur gepasseerd en denk niet dat die uren ver afwijken er zit precies nergens speling op (behalve dit akkefietje dan)
wim-same
@BEboer of bedoel je de rijafhankelijke pto, Dat heeft deze Same wel hoor. Dat is volgens mij de hendel naar achteren. Dan werkt hij op je rijsnelheid.
+1
BEboer
Ja dat is het !😀 pak van men hart klinkt al veel aangenaamer
+1
wim-same
@BEboer Is ook aangenaam, dan kan je er een wiel aangedreven wagen achter hangen. ( of de meststrooier heel langzaam achteruit rijdend leeg draaien.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Saturno 80 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!