Foto van een Tobroco 6SK38 resultaat van nieuwe messen, 25 Kub/ha. Foto is geplaatst door MRVNDT op 29-08-2018 om 10:31:01, met 19 reacties.

Tobroco 6SK38

159 foto's van @MRVNDT

MRVNDT
Foto van een Tobroco 6SK38 resultaat van nieuwe messen, 25 Kub/ha

Reacties

Fendt926Driver
Zoiets kwam bij mijj het land niet op. Bijna zelfde al bovengronds uitrijden
casejxu
@Fendt926Driver gelukkig denkt iedereen anders!
Fendt926Driver
@casejxu in het begin van het zodebemesten heb ik ook zelf een bemester gemaakt met alleen een snijmes eronder. Die bracht enorm veel los gras mee op de kopakker als je de bemester hefde.
Maar dit zal al wel iets beter werken
+4
casejxu
@Fendt926Driver wij werken jaarrond met vergelijkbaar resultaat. Moet er niet aan denken te moeten injecteren. Het gebeurt zelden dat wij mest mee naar huis rijden met inkuilen omdat het boven op blijft liggen. Daar tegen over staat dat als wij met zodebemester moeten gaan rijden de bemester een paar 100 kilo extra gewicht krijgt. Ook zal het snijden+een kouter tussen de zode door trekken(het gleufje moet toch open staan) behoorlijk meer vermogen vragen als het over de zode glijden. Dat brengt meer brandstof kosten met zich mee en de trekker zal meer trekkracht over moeten brengen waardoor de kans op schade aan de grasmat groter zal zijn.

enigste voordeel is "het mooie" resultaat.... alsof je met iets wat er veel mooier uit ziet meer geld over houd? dat is kort weg wat jouw mening over sleepvoet anex injecteur inhoud
+1
MRVNDT
@casejxu Een andere belangrijke factor is het weer en de temperatuur. We rijden meestal 's avonds of' s nachts. dan kan het vloeibare deel mooi wegzakken.
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @casejxu:
alsof je met iets wat er veel mooier uit ziet meer geld over houd? dat is kort weg wat jouw mening over sleepvoet anex injecteur inhoud

Nee niet direct.
Maar mijn ervaring met iets met messen
Wat wij op zandgond wel de grond in drukken was niet zo geweldig dat ik het weer zou proberen.
Maar ik volg de discussie op veengrond al wel zo lang dat ik snap hoe het bij jullie is
@casejxu Zijn zulke tobroco bemesters nog toegelaten in NL? ik dacht dat deze verboden waren (toch zeker op zandgronden) ivm wetgeving.
casejxu
@tractorquintentje zand grond zeker niet. Klei en veen durf ik mij niet over uit te laten
@casejxu Ok, ik ben zo wat aan het rondkijken of er nog zo'n bemester te koop staat in NL van rond de 6m. Maar die te koop staan vallen me nog best tegen qua prijs.
casejxu
@tractorquintentje blijft me altijd verbazen. Komt ook omdat ze in buurlanden wel mogen en dan daalt naar mijn idee de prijs nog niet echt
dx11
@tractorquintentje stond laatst nog ergens een voor oudijzerprijs
+1
dx11
@tractorquintentje Tobroco bemester zode grasland injecteur
€ 500,00
link.marktplaats.nl/m1366764347/… dit dus
@dx11 Heb hem reeds gespot, is een zeer interessante optie.
johndeere6230
Quote Reactie van @casejxu:
Klei en veen durf ik mij niet over uit te laten

Ook niet meer, de mest mag niet in contact met de buitenlucht zijn geweest voor het in strepen of geïnjecteerd wordt, al ga je daar ook wel weer andere variaties op krijgen, heel de bemester afgedekt enzo 😅
BEboer
@Fendt926Driver voor de 1e snede kan dit er wel door maar voor de zomer...
+1
dx11
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
Bijna zelfde al bovengronds uitrijden

Ik denk dat je bovengronds bemesten hiermee onderschat maar goed
+4
fendt308-driver
Niet te dikke mest en liefst met wat jong gras kunnen ze nog best net resultaat leveren

(klik om te vergroten)

MRVNDT
@fendt308-driver dun is beter, dat klopt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Tobroco 6SK38 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!