Foto van mijn uitzicht op de Krone Big X 1100 met 14-rijige maisbek. De mais was hier nog redelijk oke... Andere stukken stonden plantjes van 30 cm .

Krone Big X 1100

20 foto's van @Marnixw

Foto van mijn uitzicht op de Krone Big X 1100 met 14-rijige maisbek. De mais was hier nog redelijk oke... Andere stukken stonden plantjes van 30 cm .

Reacties

Fendt926Driver
Als je dit nog redelijk oke vindt op de foto. Dan had ik hier wel supermais. En de onze viel wel 10% tegen
Marnixw
@Fendt926Driver

(klik om te vergroten)

Zo kan het ook... Maar alles moest er af. Elke kilo mais telde dit jaar anders was er tekort voor de winter.
nielsve
@Marnixw en wat zijn ze dan van plan met deze maïs?
Als er niks, of amper kolf inhangt lijkt me het redelijk nutteloos en duur om hem te hakselen.
Wij hebben ook een perceel dat deels waardeloos is, zodra ik er de tijd voor vindt rijd ik het slechte met de klepelmaaier af, zodat de loonwerker zijn tijd enkel in de "goede" maïs moet steken.
Marnixw
@nielsve Klopt helemaal Niels. Het was ook redelijk kansloos maar dit stuk (van 53 hectaren) was onderdeel van een aanbesteding van totaal 500 hectaren. De stukken welke écht slecht stonden hebben we alsnog laten staan. Maar deze boer heeft tussen de 1200 en 1300 koeien lopen. Elke kilo mais die hij kon pakken was voor hem van belang. Al was de voedingswaarde minimaal.
nielsve
@Marnixw wordt zoiets dan apart ingekuild voor jongvee of laagproductieve koeien?
Of gaat alles gewoon in één hoop?
Marnixw
@nielsve Alles op de grote hoop. En zaten weer stukken tussen die wel 'Oke' waren en 's avonds nog een hoek van 25 hectaren waar goede, nog redelijk groene mais stond. Dat wordt allemaal bij elkaar ingekuild.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Krone Big X 1100 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!