Foto van een Deutz INtrac 2003 met in zijn schaduw een Claas jaguar 930 druk bezig met Sorghum hakselen.

Deutz INtrac 2003

584 foto's van @JoranK

JoranK
Foto van een Deutz INtrac 2003 met in zijn schaduw een Claas jaguar 930 druk bezig met Sorghum hakselen.

Reacties

Fendt926Driver
Is sorghum famillie van de hanepoot?

Perceel hier in de buurt stond ook zoiets dacht dat het mislukte mais was met een heleboel onkruid ( hanepoot)

Waar gebruik je dit voor?
Boersen
@Fendt926Driver zover ik begreep gaat het allemaal als voedergewas. Dit lijkt veel op mais, maar telt niet als mais waardoor de biologische boeren dit na de mais nog mogen telen. Maar @JoranK weet er vast meer van.
+2
yoohan
Hanepoot is familie van o.a. Sorghum (grassenfamilie). Geslachtengroep is wel anders.
Zowel hanepoot, als sorghum als mais zijn zgn. C4 planten, kunnen op het veld lang doorgaan met groeien en efficient met water omgaan.

Sorghum wordt volgens mij ook als voedergewas gebruikt? Maar ik ben geen veehouder en heb daar weinig verstand van. Ik dacht dat je het als tussenteelt kon gebruiken bij langjarige maispercelen, zodat je vruchtwisseling hebt en daardoor van beide een betere productie kunt realiseren.

In de boomkwekerij sector (waar ik wel actief ben) worden sommige Sorghum soorten (ook wel soedangras genoemd) gebruikt als groenbemester vanwege de zeer hoge effectieve organische stofproductie.
Fendt926Driver
@yoohan mooie uitleg van onze gewas deskundige.👍👍
yoohan
@Fendt926Driver
Haha nou ik wil mezelf geen gewasdeskundige noemen hoor. Ik weet wel iets van planten kweken, maar lang niet alles 😀

Viel me trouwens dit seizoen wel op in Twente dat je duidelijk verschillen kon zien tussen percelen qua structuur, organisch stof. Vooral met deze droogte was het verschil goed zichtbaar tussen 'goede' en 'slechte' percelen.

Maar vooral nog iets hoger richting Langeveen/Kloosterhaar kon je het goed zien aan o.a. de mais, waar ook de lichtere zandpercelen toch eerder bruin werden.
Fendt926Driver
@yoohan ja de vochthuishouding op sommige zand percelen was echt droevig.
Nu nog gaat het gras eerder weer naar beneden dan omhoog.
We hebben nog steeds een enorm vocht tekort hier

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz INtrac 2003 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!