Foto van een nestje ford 7000 turbo s. Dit waren de laatste die ik in Engeland kon vinden. Worden schaars die Schwitzer turbo s. Dus alles maar mee voor de toekomst.

Ford 7000

RPCounty
Foto van een nestje ford 7000 turbo s. Dit waren de laatste die ik in Engeland kon vinden. Worden schaars die Schwitzer turbo s. Dus alles maar mee voor de toekomst.

Reacties

jammermaarhelaas
Er zal toch wel een alternatief voor zijn? Zelfde capaciteit en maatvoering?
+1
RPCounty
@jammermaarhelaas er gaat niks boven een originele Schwitzer op een 7000. Hij zit ook bijzonder gepostitioneerd op deze trekkers..
verwijderd
+1
RPCounty
@Koiter het spruitstuk van een 7000 is naar binnen gekanteld naar de motor toe. En alle andere modellen naar buiten. En de turbo staat er in principe omgekeerd op.
Fordje4600
@RPCounty inderdaad, er is wel een alternatief maar een originele schwitzer klinkt zo mooi, wat kost een goede turbo bij u?
dterhaar
@Fordje4600 Wat zou het alternatief zijn? Ben benieuwd, want ik zoek een turbo voor mijn 7000!
Fordje4600
@dterhaar ik weet dat er een alternatief is maar welke dat is weet ik zo niet, van een 10 serie kan je pas maken als je in en uitlaatbuizen en spruitstuk hebt. Er zijn volgens mij ook nieuwe te krijgen als alternatief
valmet6400power
@RPCounty
Weet je ook de gedachte daarachter? Of paste de motorkap anders niet meer dicht bij wijze van spreken?
Fordje4600
@valmet6400power de motorkap zou moeten passen want bij de 600 en de 10 serie past de turbo wel op de normale manier alleen ben je veel meer leiding/buizenwerk nodig. Denk dat dat de hoofdgedachte is
+1
RPCounty
@valmet6400power het is de positie van de uitlaat dat t op die manier moest. Die zat richting de tank. Bij de 7600 zat hij op de gewone plek en dat gaf geen problemen omdat die de uitlaat richting de radiateur zat. Die eerste serie had ook de Schwitzer turbo.
+1
valmet6400power
@RPCounty
Weer wat geleerd! Interessant om zo een beetje in de Ford materie te duiken!
Favorit614
@valmet6400power klopt ook, vroeger een 7710 blok met turbo in de 5000 gezet , toen moest er wel een kleine uitsparing voor de turbo in de kap gemaakt worden
Bas1046
Hallo, ben op zoek naar een v klem die om de 2 helften van de turbo zit van een Ford 7000. Iemand een idee?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 7000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!