Foto van een Deutz DX 85, die weer een lekker mengseltje aan het maken is voor de koeien. Trekker heeft nu 24200 uur gelopen en hij werkt nog steeds iedere dag voor de voermengwagen.

Deutz DX 85

Foto van een Deutz DX 85, die weer een lekker mengseltje aan het maken is voor de koeien. Trekker heeft nu 24200 uur gelopen en hij werkt nog steeds iedere dag voor de voermengwagen.

Smakelijke voeraardappelen

Nu een voordelige zetmeelaanvulling Levering per vrachtwagencombinatie

Advertentie
Bezoek website

Reacties

+1
schluterman
Dat gaat mooi met een 5 cilinder
+1
@schluterman zeker weten, heerlijke trekker
Kramer U800
Onverwoestbaar...
+2
rommert14
Allemachtig wat een uren.
+2
a3vandiejen
Mooie Deutz
eicher4048driver
Uitlaat meer naar buiten gebouwd voor de voorlader? Wel apart.
@eicher4048driver ja die is naar buiten gebouwd voor de voorlader, nu hangt die er nooit meer aan, we hebben hem nog wel achter in de schuur liggen.
+1
KlaasM
Hoevaak is dr motor los geweest? Hebben jullie heb altijd gehad?
@KlaasM de motor is 1 keer los geweest, en deze trekker hebben we heel jong gebruikt gekocht, hij is eerst een paar jaar bij een andere boer geweest en toen is hij naar ons gekomen.
+2
bob de bouwer
Als je een trekker maar normaal gebruikt kunnen ze het lang volhouden.
+1
Piet1960
@bob de bouwer En op tijd horen of zien of er wat mis is, voorkom je ook veel mee.
+1
@Piet1960 goed mee om gaan, en op zijn tijd wat persoonlijke aandacht geven.
Versnellingsbak niet los geweest?
@deutzennewholland nee, daar is niks mee aan de hand.
Netjes mee om gegaan dan wij hebben van onze destijds de bak wel 3keer open gehad maar tractor was toen ook te klein voor het werk eigenlijk.
@deutzennewholland die van ons heeft ook echt niet stilgezeten, altijd 8 kuub stront op zijn reet gehangen, later nog een paar jaar met de 10 kuuber met de bemester eraan, en nu voor deze voermengwagen.
Onze heeft in begin voor 15kuub ton gestaan ging wel maar versnellingsbak bleef niet heel had ook wel 17000uur toen die weg ging bij ons.
+3
Misschien leuk om te weten, deze trekker heeft in zijn werkleven 2 kuilvoersnijders versleten, en hij is nu bezig aan zijn 3e mengwagen, en niet te vergeten alle sets banden onder de 8 kuubs tank💪💪
Ik geloof best dat hij gewerkt heeft hoor 😒 bij ons is er in 87 een dx 6.05 nieuw gekomen die hebben we nu nog met dik 15000 uren met die zijn komst heeft de dx85 het hier toen iets rustiger gekregen.
+1
@deutzennewholland ik val jou ook niet aan, en als het zo over kwam was dat niet mijn bedoeling.
+2
@Deutz-Fahr-Rijder Nee kwam zo zeker niet over . Vindt het wel leuk om wat dx ervaringen te horen .
+2
hummy
En dat zijn nog de echte trekker uren ook, niet dat ik heb uur gemaakt na een uur. Dat zijn misschien wel 30000 uren. Goed werk.
jasper-santing0
@hummy Overdrijven is ook een vak 😂
+1
hummy
@jasper-santing0 jij verward overdrijven met ervaring 😁
@jasper-santing0 hoezo overdrijven, zit een kern van waarheid in. Die tellers lopen pas bij 1900 tpm gelijk met een uur. Hoe minder toeren hoe langzamer de urenteller gaat....
jasper-santing0
@Deutz 8006spezial Ja ik snap mechanische urentellers ook wel maar lijkt me sterk dat die altijd met zo weinig toeren heeft gelopen dat hij 30000 echte uren heeft. De 305 van mij oom heeft nu 15000 mechanische uren gelopen en staat heel veel voer voerdoseerwagen vroeger dus langzame uren. Maar lijken me niet zo langzaam gegaan zijn dat die nu dus 30000 uur heeft.
@jasper-santing0 appels met peren vergelijken weer, 15000 of 25000 zeg het maar zit bijna 2/5de deel verschil tussen jappio
jasper-santing0
@Deutz 8006spezial Ja dat kan nog een x 2/5 de maar tussen 10000 en 30000 zoals hummy zegt zit veel meer tussen dat is 3 x zoveel.
@jasper-santing0 huh zie jij spoken? Ik zie geen 10000 staan, gaat toch over 24000 en 30000.
+1
jasper-santing0
@Deutz 8006spezial Ow sorry, dan weet ik niet waarom ik 10500 heb gelezen dat deze deutz had gelopen, 24000 is heel andere koek 💪 👍
+1
jasper-santing0
Hij ziet er ook nog wel heel netjes uit voor zoveel uren, ik zie geen een roestplek of deuk zitten. 👍
@jasper-santing0 dankje, hij slaapt altijd binnen, dus dat helpt wel tegen de roest, en regelmatig even in bad.
+4
@jasper-santing0 als je kapitein op een veerboot bent is overdrijven indd je vak🤗
+3
Trekker staat er knap bij voor die urenstand 👌🏻
+4
@ronald-deutz-fahr dankje, we zijn ook best zuinig op deze trekker, en dan kunnen ze lang mee gaan zoals je ziet.
+3
Grappig bij zon uren bij een Deutz stand hoor je opeens allemachtig, en bij een fendt is hij net ingedraaid. Machtige machines en inderdaad bij goed gebruik kunnen ze eeuwen draaien
rommert14
@Deutz 8006spezial daar heb je wel een punt.
+2
@Deutz 8006spezial maar bij deutz word gepraat over kwalen, (dure) reparaties, slijtage, revisies. Bij een fendt mag je dat niet vragen, iets met een taboe ofzo 😜
+4
rommert14
@ronald-deutz-fahr behalve @Gavrie Willemsen is er wel eerlijk over.
Gavrie Willemsen
@rommert14 tegen dat mijn 824 weer op punt staat zal ik ook een aardige duit kwijt zijn. Ik zal je op de hoogte houden met wat er aan gebeurd is en het kostenplaatje erbij
rommert14
@Gavrie Willemsen het is altijd leuk om te volgen, ben wel blij dat ik het niet zelf ben, mn pa zou laaiend zijn haha.
@ronald-deutz-fahr zit hem in dat virus, maar als je daar door heen kijkt zie je toch zon torretje logo Op sommige motoren staan
+1
@Deutz 8006spezial haha indd, gelukkig ben ik immuun voor dat virus 😎
Ja de kerk van ulm toch ?💪🏻
+1
Gavrie Willemsen
@ronald-deutz-fahr ik steek niks onder stoelen of banken wat er allemaal aan mankeert hoor maar ik sta gewoon achter mijn merk... Ik weet dat ze soms hard afzien bij ons, dus ik sta ook niet te janken dat er is wat aan mankeert.
@Gavrie Willemsen haha, zo hoord dat toch. overal gaat weleens wat stuk.
+4
@Deutz 8006spezial je hebt helemaal gelijk, een fendt is dan maar net ingelopen en hier vragen ze hoevaak de motor en de bak los is geweest (neem het niet persoonlijk @KlaasM en @deutzennewholland)
@Deutz-Fahr-Rijder een fendt met zijn eerste vario met deze urenstand moet ik nog tegenkomen daarom vind ik het knap dat deze nog nooit losgeweest is.
+4
@deutzennewholland nee idd, mooi toch een beetje hier met ons deutz groepje die fendt mannen een beetje zitten jennen😉
rommert14
@Deutz-Fahr-Rijder hahaha, ik baal bijna dat ik geen deutz rijder ben 😂
@rommert14 jij mag ook mee doen hoor 😀😉
rommert14
@Deutz-Fahr-Rijder heb hier nog wel een 06je staan met 19000 uur.
@rommert14 ohh, dan ben je toch ook een deutz rijder? Mf is wel de hoofdmoot maar toch
+1
rommert14
@Deutz-Fahr-Rijder mwa, loopt niet meer op dit moment, pook zit steeds tussen twee versnellingen, nog wel een leuk projectje om te leren denk ik.
+1
arnoud
Quote Reactie van @deutzennewholland:
en fendt met zijn eerste vario met deze urenstand moet ik nog tegenkomen daarom vind ik het knap dat deze nog nooit losgeweest is.

ja wat een vergelijking ook lekker bezig, mijn 614 had 21300 uur en is de bak ook nooit van los geweest en was ook 100% goed. moet je wel het juiste met het juiste vergelijken
+2
eicher4048driver
@arnoud Is helemaal waar. Neem bijvoorbeeld maar een Deutz TTV630 en een fendt 820. Dat is al een heel ander verschil. Dan spreek je niet meer onder 10.000 uren dat de bak meegaat maar over 1000.
+2
casejxu
@eicher4048driver hoho ook de bakken van de 630 kunnen 10.000 uur maar deze gaan net als bij fendt stuk door verkeerd gebruik
@casejxu kun je ze testen op slijtage? Of is het gewoon hij werkt of hij werkt niet, en gebruikt moet je gewoon geluk hebben?
casejxu
@ronald-deutz-fahr jaa je heb hele meet en druk protocollen
@casejxu aah oke, is niet bij alle merken zo dacht ik. Is de levensduur vergelijkbaar met een fendt? Afhankelijk van ge(mis?)bruik natuurlijk..
casejxu
@ronald-deutz-fahr 10.000 kunnen ze in de case ook halen
@casejxu welke case is hetzelfde kwa bak? Heeft ttv eigenlijk een actieve stilstand?
casejxu
@ronald-deutz-fahr cvx 175 1175 gebruiken dacht ik ook smatic. Jup sinds de aller eerste al
+1
@casejxu dus ook dezelfde als newholland tvt?
Ah ideaal!
+1
RobVolvo
@ronald-deutz-fahr Ja zit overal de Steyr CVT onder 😉
@RobVolvo word ook in heftrucks gebruikt toch?
RobVolvo
@ronald-deutz-fahr Poehh.. zou ik niet weten. Welk merk dan? Linde heeft zijn eigen hydrostaten, maar verder weet ik daar weinig van.. 😅
+1
@RobVolvo dacht indd linde. Maar kan het mis hebben. Ooit stage gelopen bij een boer met een tvt, vond het mooi rijden!
+2
Wij rijden alleen 2de hands meuk en 1 nieuw gekochte Deutz. Maar op 1 na allemaal over de 10000 uur. 2 met gereviseerde Moter. Puur door misbruik lijkt mij. Onze 8006 heeft 18600 uur en daarvan is de bak ook nog nooit los geweest, puur stukje gebruik
+5
@Deutz 8006spezial tussen gebruik en misbruik zit ook veel.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz DX 85 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!