Kramer 450 Export, met 4 cil. Standaard motor, de zelfde motor als een MF 35, maar bij Kramer werden deze motoren aangepast en verkocht als een 42pk ipv 35pk uitvoering, ook dit type heeft naast de normale dieseltank  een extra tank boven op de motor, voorzien van een Kramer achterbrug en met een dubbelwerkend hef, dus niet alleen heffen, maar ook drukken, de afrasteringspalen druk je zo de grond in, of bij een lekke achterband even een blok onder de gatenbalk en je druk de hef naar beneden en de trekker gaat omhoog.

Kramer 450 Export

115 foto's van @Rietman

Kramer 450 Export, met 4 cil. Standaard motor, de zelfde motor als een MF 35, maar bij Kramer werden deze motoren aangepast en verkocht als een 42pk ipv 35pk uitvoering, ook dit type heeft naast de normale dieseltank een extra tank boven op de motor, voorzien van een Kramer achterbrug en met een dubbelwerkend hef, dus niet alleen heffen, maar ook drukken, de afrasteringspalen druk je zo de grond in, of bij een lekke achterband even een blok onder de gatenbalk en je druk de hef naar beneden en de trekker gaat omhoog.

Reacties

+2
RPCounty
Mooi spul Wout😎
basia
Nou was die Standaard motor niet echt een grote hit ……. tenminste bij MF niet
+1
wim-same
@basia Sommoge typen Perkins motoren ook niet. Mijn vader heeft een MF 130 gehad, drama. motor 3 x in elkaar gelopen. De buurman had ook een 130, en nooit problemen mee gehad.
wim-same
@Rietman Kramer werkte toch ook met ZF versnellingsbakken en achterbruggen ?
Kramer heeft dan ook wel met veel verschillende merken motoren gewerkt.
+1
Kramer U800
@wim-same Kramer heeft inderdaad heel veel verschillende motoren gehad, Deutz, Güldner, Standaard en misschien nog wel een ander merk maar dat weet Rietman het beste. De meeste versnellingsbakken maakten ze zelf maar kochten ook van ZF in meen ik.
+1
Rietman
@Kramer U800 inderdaad naast de eigen Kramer versnellingsbakken, heeft Kramer ook gebruikt gemaakt van ZF versnellingbakken, maar ook heel vroeger van Prometheus en ZP,
Kramer maakte in de lichte pk klasse in diverse modellen gebruik van ZF bakken, maar veelal gebruikte men de eigen Kramer bakken (verdeeld over Baugruppe I en II)
+1
RPCounty
Toch zijn die motoren niet zo slecht als iedereen zowat beweert. Het is zelfs zo dat zolang ze water en olie hebben ze gewoon niet kapot gaan. Het starten is niet het sterkste punt maar ook dit kun je mits je overal goed aandacht aan besteed wel goed krijgen. Ik ken gevallen van deze 23C motoren die zelfs bij -20 nog aan sloegen na gewoon voorgloeien. Ze hebben zelfs in auto s gedraaid. Dan was het de "high speed" diesel die op 3500 toeren stond afgesteld en zelfs 52 pk leverde. Ze waren dan volgens de mensen die ze toen gemonteerd hebben erg bedrijfszeker.
+1
john deere 7810
@RPCounty

Wij hebben ook een 4 cilinder 35 gehad.... het kon niet zo koud zijn of hij liep wel. goed gloeien en lopen, Totdat we hem hebben weg gebracht omdat hij midden onder veel motorolie begon te lekken, bleek dat de krukas wel zowat 5mm speling had. laten reviseren en hij had bij 0 graden al problemen met aanpakken....
+2
bas101
De meningen over die 4 cil. Standard 23c motor lopen idd sterk uiteen , de een zegt drama de ander zegt die motoren zijn hartstikke goed , ik zelf heb m in een Bührer liggen , ik kan niet zeggen dat t hele Standard gebeuren mijn meest favoriete is , wat ik daar ik mee zeggen wil is dat de motor zelf goed is , deze draait mooi rond bij elk toerental zonder dieselklop en zonder overig lawaai maar de problemen ontstaan veelal bij t dieselsysteem , ik ben al herhaaldelijk stilgevallen door storingen in de dieseltoevoer, o.a. door lucht in t systeem , door water n systeem , verkeerd filter , slechte verstuivers , ontluchten duurt tot 20 min. voordat t weer n orde is , m.a.w t brandstoftraject is zeer gevoelig , gelukkig heb ik de uitvoering met 4 gloeipluggen in de kop waardoor de mijn vlot aanslaat , die met 1 gloeiplug in de inlaatbuis schijnt een drama te zijn met starten.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Kramer 450 Export ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!