Als er vrouwen op de werf verschijnen valt alles stil 🙈. Geplaatst door Gavrie Willemsen op 15-05-2019 om 22:14:40, met 27 reacties.

International 1455 XL

Als er vrouwen op de werf verschijnen valt alles stil 🙈

Reacties

+2
stijn-de-bock
De weektopper is bekend😋
Arnoldvd
Hij mag ook weer met de kar speele (in plaats van die 3 asser)
+1
Gavrie Willemsen
@Arnoldvd van die 3-Asser is de disselvering deze week afgebroken. Ze zijn in het fabriek van herkomst nu een nieuwe aan het namaken. Dat leek ons het goedkoopste omdat hij zwaar beschadigd is na de breuk.
Quintto
@Gavrie Willemsen zijn ze een hele nieuw dissel aan het maken? Dan moet het toch een flinke klap zijn geweest. Verder geen schade aan de kieper of trekker?
Gavrie Willemsen
Aan de trekker niet maar door de slag is de pomp doorgebroken, die kwam tegen de dissel..... jammer de nieuwe pomp zat er net 2 maand onder...
Arnoldvd
Inderdaad zeer zunt, altijd makkelijk dat je nog wat op voorraad hebt.
Mdbm
Veel beter, een tandemasser i.p.v. die 3asser.

Die 3-Asser was wel eens leuk om te zien, maar achter dit type tractoren hoort gewoon een tandemasser te zitten.
Gavrie Willemsen
@Mdbm 3-Asser rijdt wel een pak rustiger, minder druk op de achteras en niks wringen in de bochten. Met de 2 Asser valt hij helemaal dood op de asfalt in een bocht
baksborculo
En wij vinden een Claas Axion 810 al te klein voor een 3-asser🙈, al pakken wij er wel iets meer op dan jullie doen. Minimaal 250 pk moet t zijn in onze ogen, en veel eigengewicht.@Gavrie Willemsen
930triplemaaier
@baksborculo eigengewicht zegt me niks. oplegdruk en hoe de trekhaak zit ten opzichte van de achteras van de trekker zegt me veel meer. en een kundige chauffeur.
Gavrie Willemsen
@baksborculo hoe hoger het eigengewicht hoe minder je mag laden in België. Een 1455 heeft een lange slag motor dus dat valt best mee om hem te trekken. Er liggen ook 30.5 “ banden onder de kar dus die trekt enorm licht.....
Mdbm
@Gavrie Willemsen Met een tandemasser dood vallen na een scherpe bocht is wel herkenbaar. Als ik een ander containersysteem koop zou ik ook wel liefst een gestuurde as hebben oa om die reden.
930triplemaaier
@Mdbm het scheelt ook heel veel slijtage aan de banden
+1
valmet6400power
@baksborculo
Volgens mij gaat deze 1455 zelden van de verharding af met een dumper dus dan heb je aan 150 pk op het asfalt ook wel genoeg, als je remmen uiteraard spatzuiver zijn. Neem aan dat jullie wel off-road gaan met een dumper?
john deere 7810
@valmet6400power

bij baks gaan ze idd veel de zandbak in 😉 loonwerker hier zweert bij een 7r er voor, maar die vol met gebroken puin is de combinatie ook 60 ton 😉
valmet6400power
@john deere 7810
Ja precies, zo gauw je van de verharding af gaat heb je gewoon je pk’s nodig. Heb vorig jaar een paar keer met een NH T7.270 voor een 14 tons dumper gereden. Ja overbemeten maar toen het begon te regenen kon ik gewoon de dumper achteruit op de plek van bestemming krijgen en een JD 7530 niet bijvoorbeeld.
john deere 7810
@valmet6400power

Precies het kan allemaal wel. maar zoals je al zegt als de omstandigheden minder ideaal worden houd het snel op. En zoals een loonwerker zal het toch van de capaciteit moeten hebben met zo'n 3 asser, dat is heel wat anders dan willemsen als ik zijn foto's bekijk. Maar een ongestuurde tandemasser kost ook meer vermogen/slijtage dan een gestuurde 3 asser.
+1
valmet6400power
@john deere 7810
Absoluut! Denk dat je met een gestuurde drie asser veel meer kuubs kunt verrijden voor je de banden versleten hebt als een ongestuurde tandemasser. Als je ziet hoe dat wringt in de bochten dan ben je toch blij dat de banden om de velg blijven af en toe.
930triplemaaier
@valmet6400power @john deere 7810
Een luchtdrukwissel systeem scheelt scheelt je ook de wereld aan benodigde trekkracht.
+1
john deere 7810
@930triplemaaier

zeker en die grote hoge banden ook, Maar de meeste loonwerkers zitten toch de bekende michelin's onder 😉 omdat die het meest kunnen hebben/lange levensduur hebben. En een luchtdrukwissel op de dumper betaald zich niet terug bij de meeste aannemers.
Gavrie Willemsen
@valmet6400power inderdaad in elke bocht kom je nadien met de terugrit je eigen rubber tegen als handtekening 🙈
+1
hobbyboer
Quote Reactie van @valmet6400power:
Denk dat je met een gestuurde drie asser veel meer kuubs kunt verrijden voor je de banden versleten hebt als een ongestuurde tandemasser.

Dan moet die besturing wel goed onderhouden en perfect uitgelijnd zijn.
Als daar ook maar iets aan mankeerd zijn het ook bandenvreters, incl de achterbanden van de trekker.

Met een ongestuurde tandem kun je met een beetje verstandig sturen de slijtage ook aardig beperken, zie nog regelmatig dat er veel te veel onnodig scherpe bochten worden gemaakt.
newholland6640
@hobbyboer precies. En vergeet onderhoud aan besturing ook niet.
sjonnies
Mooi artikel in de trekkerweb
Gavrie Willemsen
@sjonnies ik heb het nog niet gezien omdat ik in België woon. Een maand geleden zijn ze langs geweest voor een gesprek en om foto’s te maken. Ik ben wel benieuwd 😊
sjonnies
@Gavrie Willemsen blad lag vandaag op de stoep.wou zoeken.of ik er in Stond tot.dat ik de 1455 zag en dacht he.dat is een.bekende

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 1455 XL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!