Amac zelf rijdende aardappelrooier op basis van een Same Leone 75, Lateer werden ze ook gebouwd op basis van een Same Drago, maar dan wel met hydrostatische aandrijving. Foto van Kees v.d. Kreeke.

Amac Meerdere

360 foto's van @wim-same

Amac zelf rijdende aardappelrooier op basis van een Same Leone 75, Lateer werden ze ook gebouwd op basis van een Same Drago, maar dan wel met hydrostatische aandrijving. Foto van Kees v.d. Kreeke.

Reacties

+1
stijn-de-bock
Nooit gezien zo iets
wim-same
@stijn-de-bock Ik heb ze wel eens meer gezien, maar er zijn maar weinig foto's van
+1
JD3010
@stijn-de-bock uien rooi je alleen met mooi weer.😎
+5
wim-same
@stijn-de-bock Amac werd vroeger bij CEBECO vestigingen gebouwd. Cebeco was ook de SAME importeur. Na vallen en opstaan is Amac nu AGRIFAC geworden, en is gevestigd in Steenwijk aan de Eesveense weg, waar voorheen CEBECO handelsraad zat, die o.a. de Same's importeerde. Daar zijn toen vele duizenden SAME's binnen gekomen
JD3010
@wim-same Maar AMAC werd in Zeeland gebouwd.
+1
wim-same
@JD3010 Amac werd toen inderdaad in Zeeland gebouwd. Zo was Victoria o.a. ook een eigen merk van Cebeco, en werd volgens mij in Steenwijk gebouwd, en de eerste veldspuiten waren ABZ ( A. Bouwdewijn Zwijndrecht ) die later ook op de Samecar's met CEBECO cabine's gebouwd werden. Die werden volgens mij ook in Steenwijk gebouwd. De Amac rooiers zijn in Zeeland gebouwd.
wim-same
@JD3010 Corrigeer me als ik iets mis heb.
+2
JD3010
@wim-same Maar zo goed weet ik het allemaal niet hoor, maar Cebeco en AMAC zat wel verweven met elkaar.
Ik ben een keer in 's-Heer Arendskerke geweest bij AMAC, daar werden toen de aardappelrooiers gebouwd
wim-same
@JD3010 zo werd er volgens mij ook in Middelburg en Goes dingen gebouwd, maar het fijne weet ik er ook niet van. Ik hoop op meerdere reacties hierop. Het was toen een imposante tijd van CEBECO.
+1
JD3010
@wim-same dat zou heel goed kunnen, maar ook ik weet dat niet. Cebeco was vroeger groot en een vooraanstaand merk, wat ik me er van herinner.
+1
a3vandiejen
Mooi Wim.
+3
Henk 1120
Bijzondere machine zo!
+3
erik9831
Lijkt op een grote motoculteur 😄

Prachtig gewoon, ik ben echt wel met verstomming geslagen nu … Je denkt dikwijls, heb al veel hier zien voorbijkomen, dan komt er toch nog iemand met iets nieuws af 😄 👍

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Amac ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!