België kent heel wat oldtimerliefhebbers. Bij heel veel van die liefhebber staan de trekkers bij het ganse jaar stil op een paar oldtimer ritten na. Toch zijn we ook al heel wat liefhebbers tegen gek

Massey Ferguson Combine

MMaarten
België kent heel wat oldtimerliefhebbers. Bij heel veel van die liefhebber staan de trekkers bij het ganse jaar stil op een paar oldtimer ritten na. Toch zijn we ook al heel wat liefhebbers tegen gekomen, die met veel plezier hun machines in het werk inzetten.
Zo ook hobbyist De Smet uit Kerkhove, waarbij het Massey Ferguson virus volledig is toegeslagen.
We zien hier twee Massey Ferguson apparaten aan het werk, een Massey Ferguson 30 maaidorsers en een prachtig gerestaureerde Massey Ferguson 135 met een Cavero kippertje.
De maaidorser is afkomstig van het zadenbedrijf Clovis Matton ( tegenwoordig onderdeel van LG seeds). Daar werd de machine gebruikt voor het dorsen van de proefvelden. De machine dateert uit 1972 en men had er destijds drie van lopen.
De machine wordt aangedreven door een 4 cilinder Volkswagen benzine motor.

Meer van dit mooi rood, dat vind u op deoudedoos.be/ 😉

Reacties

+2
florisrobben
Prachtig om te zien
+3
Towaberg
Mooie machines en het verhaal erachter maakt het helemaal af👌
MFPOWER06
Mooi
+4
noordhof
Oei , nog iemand die het MF virus heeft gekregen 😂😂, mooie video van de bietenrooiers uit Ieper bdw 😉. Ik weet nog een zaaimachine staan voor achter een paard , een oud stuk , zijn daar nog liefhebbers voor ?
olro 61
Prachtige foto.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson Combine ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!