Foto van een Mc-Cormick MC 130 de witte kerst loppt niet van een leien dakje 😅. Geplaatst door BEboer op 24-12-2019 om 12:20:18, met 26 reacties.

Mc-Cormick MC 130

Foto van een Mc-Cormick MC 130 de witte kerst loppt niet van een leien dakje 😅

Reacties

fendt308-driver
Met iets meer gas was die er bijna gekomen😏
+2
BEboer
@fendt308-driver of was het een volledig kerstspectakel
mdoornekamp
Duitser?
+1
BEboer
@mdoornekamp fransman ze hebben 12 vrachten perspulp gebracht kon met 3 vd 12 babbelen🤪 bulgaren Roemenen fransen polen...
+1
mdoornekamp
@BEboer haha. De rest van de chauffeurs met gebaren taal. Wel schande dat ze niet eens Engels of Duits praten.
BEboer
@mdoornekamp beetje duits maar dat kan ik dan nt🤣 dusja... gelukkig wel nog wat frans dus deze chauffeur toch kunnen helpen om er enkel met de schrik ervan af te komen.
mdoornekamp
@BEboer
Quote:
met de schrik

En wat tijd denk ik.
+1
BEboer
@mdoornekamp oh ja een factuur vh loonbedrijf van 3-4u met 2 machines voor hem zal toch beter uitkomen als een professionele bergingscrew.
930triplemaaier
Uit welke fabriek komt die pulp dan?
BEboer
@930triplemaaier normaal is het altijd pulp van nl maar omdat deze uitverkocht was vroegen zr of het franse pulp mocht zijn komt van regio parijs.
+1
zettelmeyer
Leuk he die oost europese chauffeurs, deze kon ook geen engels en pomp er onder weg en weg was die

(klik om te vergroten)

BEboer
@zettelmeyer hij had net optijd gestopt voor grote schade zeker? Het zijn goede mensen die oost Europeanen maar zo jammer dat ze nt kunnen communiceren af en toe eens bellen bij twijfel kon zoveel tijd en problemen gespaard hebben. Nu denken ze van ik versta toch niemand en het is mijn vrachtwagen toch nt dus probeer ik net iets meer...
zettelmeyer
@BEboer ja was in de stal bezig en hoorde dikke klap, dus snel heen gelopen. Had niks door die chauffeur, was ook nog een hek krom. Klopt maar deze wou je ook niet snappen, de meeste kom je met gebaren makkelijk uit. Maar het is altijd wat met die oost Europeanen
+1
Fendt926Driver
Hier zeg ik het er altijd bij.
Nederlandse of duitse chauffeurs.
Zo niet geen handel.

Ooit een pool gehad met de vrachtwagen die voor geen meter achteruit kon rijden.
Liep steeds door de kabine om rechts uit het raam te kijken of daar ruimte genoeg was.
Moest nog 100m en zette de wagen stil want hij was aan de uren.
Woest was ik. 10 uur s avonds en ik zou 45 min moeten wachten.......
Lampen uit gedaan buiten en naar binnen gegaan. Hij moest zich maar redden.
Firma gebeld volgende keer nederlandse of duitse chauffeurs of daar blijven...
Ik heb niets meer te klagen....

Bij kameraad een keer een poolse chauffeur met dakplaten uit italie.
Chauffeur kon je niet verstaan.
Pakbon kon je niet lezen
BEboer
@Fendt926Driver Ik koop perspulp in voorverkoop dan krijg je een brief 1 vaste leverdatum ja of nee zo nee -0.10 met een stuuras op de vrachtwagen +0.15 vaste vrachtwagen + aanhangwagen +0.25 enz dus ik als gierige belg neem het goedkoopste 😄 is een dag stress maar eingelijk spaar je er verschrikkelijk mee uit. Moet zeggen laatste 4jaar heb ik hier enorm veel voordeel mee gedaan dit jaar is de perspulp wat duurder en weet ik niet zeker als ik zoveel voordeel gedaan heb. Maar met die 3 droge jaren hier ben ik blij dat ik op voorhand wat ruwvoer vastliggen heb.
Fendt926Driver
@BEboer sinds duynie vond dat alle perspulp via hun moest gaan ben ik acuut gestopt met perspulp voeren.
Laten ze het zelf op vreten.
Graanbostel gehad maar kwamen buitenlandse chauffeurs en dat kon niet anders. dus ook exit
Soms nog wat aardappel producten of bierbostel.
Maar eigenlijk wel zelf voorziend en anders hou ik wel een paar koeien minder.
Dit jaar maar 35m³ mest hoeven afvoeren. Dat scheeld ook al in de uitgaven.
Dus alke koeien meer moet ik voer aankopen en mest afvoeren en verdien ik niets aan dus heb ik ze liever niet
+1
T6040
@Fendt926Driver Stukkie grond bijkopen. Acht ik meer waardevast dan oud ijzer. Prettige feestdagen en een gezond 2020
+1
JD3010
@Fendt926Driver Wel erg zwart/wit van je. Hier op de bietenauto's zijn het nederlandse chauffeurs, maar daar zitten er ook tussen die maar amper vooruit kunnen rijden. Er is dit jaar al best veel kapot gereden hier in de buurt, lijkt haast wel of ze ieder jaar een andere regio uitkiezen. Vooruit het erf op, volladen en dan de trailer haaksom op het erf om er weer vooruit af te kunnen, dan heb je de basiscursus toch gemist, lijkt me.
Met aardappels laden komen hier regelmatig ook buitenlandse chauffeurs, maar daar heb ik niks over te klagen. Ze laden de auto keurig vol. Spreken dan weinig of geen Nederlands, maar ze bedanken me voor de koffie als ze weer weggaan.
+1
Fendt926Driver
@JD3010 ja zo kan het ook.
Hier zitten ook vaak nieuwe nederlandse chauffeurs op de melkwagen.
Alles gestuurd en nog klagen dat het erf te klein is.
Heb zelf ook alle vrachtwagen rijbewijsen maar als ik sommige zie knoeien denk ik wel eens laat mij maar ik doe het in de helft van de tijd
930triplemaaier
@Fendt926Driver die lui zijn alleen de ruime bedrijventerrijnen gewend. Heb meerdere personen mee gehad om op te leiden in de bieten. De meeste kunnen alleen recht achteruit rijden en ze moeten heel erg wennen aan de gewichten (51/52ton). Ook valt een gedeelte weer af omdat ze het niet vol houden.
jehan
@930triplemaaier hahah ja en ohwee als je ze los moet trekken .heb weleens gezegd ze moeten met lessen ook eens leren dat ze zich vast rijden en dan los moeten laten trekken ..sommige rijden bijna de cabine in als ze weer op vaste ondergrond komen
930triplemaaier
@JD3010 sommige kijken nergens na idd. maar wat jij zegt gebeurt niet daar zorgt de kraanmachinist wel voor. Maar je hebt ze er bij die zeggen dat ze van alles gedaan hebben maar kunnen nog geen 10 meter recht achteruit rijden of linksom achteruit een bochtje om. Er zijn er bij die presteren het om als ze links vooruit de bocht om gaan schade te rijden aan de linker kant van de trailer. Dan zit er wel een steekje los volgensmij. Dat is de meest overzichtelijke bocht die je kunt maken.

Wat inmiddels wel 2x gebeurd is is dat er in de dam bij de weg de straatklinkers op een hoop gereden zijn door het wringen in de bocht. Dit is voor rekening van de boer omdat dit valt onder de goede bereikbaarheid van de hoop.
JD3010
Quote Reactie van @930triplemaaier:
maar wat jij zegt gebeurt niet daar zorgt de kraanmachinist wel voor.

Dat is hier vlakbij gebeurd, er zijn er niet veel die zo'n brede oprit hebben, dus je kunt weten waar dit was. De kraanmachinist was toen een invaller en vond alles best.
Ik was er zelf niet bij, maar hij vertelde me het zelf.
+1
T6040
@JD3010 Je hebt ook top chauffeurs. Hier een keer gehad vrachtwagen met aanhangwagen in 1 keer achteruit het erf op met een bocht tussen twee gebouwen door. Toen moest hij het erf weer af. Ging niet vooruit en achteruit niet. Op het laats de aanhanger met de trekker op straat gezet.
+1
T6040
@JD3010 Je hebt ook top chauffeurs. Hier een keer gehad vrachtwagen met aanhangwagen in 1 keer achteruit het erf op met een bocht tussen twee gebouwen door. Toen moest hij het erf weer af. Ging niet vooruit en achteruit niet. Op het laats de aanhanger met de trekker op straat gezet.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick MC 130 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!