Foto van een Zelfbouw Kilverbord. Foto is geplaatst door David-B op 08-03-2020 om 20:32:55, met 11 reacties.

Zelfbouw Kilverbord

David-B
Foto van een Zelfbouw Kilverbord

Reacties

+3
Fendt926Driver
Mooie werkbank.
Per 17cm in hoogte verstelbaar?
Komt er veel hydrauliek op en aan of juist helemaal niet
David-B
@Fendt926Driver alles is beter dan op de beton te werken die niet overal even recht ligt😬 ik ga beginnen met 1 piston achteraan, maar wel met de mogelijkheid de deuren hydraulisch te bedienen en eventueel schuinstelling later op te bouwen( als ik er effectief veel me zal gaan werken, wat nu nog niet het geval is.) Jammer dat de hydrauliek een grote kost is, anders bouwde ik alles meteen hydraulisch.
Fendt926Driver
@David-B och grote kost valt vaak ook nog wel mee.
Heb je genoeg hydrauliek op de trekker dan om veel te kunnen bedienen of komt er dan een bedieningsblok bijop.

Vrijdag nog een 3 ventielenblok met bowdenkabel bediening en 8 cylinders voor nog geen 100 euro.
Maar moet je wel net tegenaan lopen
David-B
@Fendt926Driver per cilinder moet je toch wel 100 euro extra rekenen. 2 voor de deuren en 1 extra voor van achter. Een ventielblok van €100 .Dan heb je achteraan nog eens een gelijkstroomventiel nodig van €200 En komen er nog eens wat slangen bij en koppelingen laten persen. Het loopt allemaal snel op voor een kilverbak die ik maar af en toe ga gebruiken.
+1
wim-same
@David-B Ik denk dat de constructie veel te licht is.
David-B
@wim-same plaatdikte van 6mm en profielen 70x70x5 en 80x80x5 . Is maar 130cm breed en komt maar 30 pk voor. Moet toch wel lukken niet ?
wim-same
@David-B Ik zou de deuren nog verzwaren met een profiel, en de trekboom nog veel zwaarder maken. Maar er is wel heel veel afhankelijk van de grondsoort en hoe je het losmaakt.
+1
MaxxuM4ever
Ga je die platen nog verstevigen met haakse strippen of zo? Deze vlakke platen zijn zo niet zo stevig zoals @wim-same al zegt. Een aantal zettingen in de plaat zou hem ook al een stuk steviger maken. Maar met 30 pk zal hij ook niet zomaar stuk gaan. Ben benieuwd naar de het resultaat.
+1
David-B
@MaxxuM4ever misschien idd geen slecht gedacht om een strip van 8mm dik op te lassen.
MaxxuM4ever
Zie net je andere foto, slim door die plaat te zetten, die blijft wel heel zo.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Kilverbord ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!