Foto van een John Deere 5125R. Deze keer op advies van TF’ers de voorlader eraf gehaald en het in de herfst ingezaaide grasland met wiedeg bewerkt helaas heel vee muur.

John Deere 5125R

214 foto's van @JoramH

JoramH
Foto van een John Deere 5125R. Deze keer op advies van TF’ers de voorlader eraf gehaald en het in de herfst ingezaaide grasland met wiedeg bewerkt helaas heel vee muur.

Reacties

CaseCS130
Zo op de foto valt het mij mee. Maait straks er ook wel uit.
+1
Pieter Buren
Ik ben niet de enige die de dubbellucht wel eens verkeerd om monteert🙈
@Pieter Buren wat is daar ut voordeel van? dat je ze anderom er op leg?
+2
Fendt926Driver
@johndeere6910forever vroeger bij de voorlader trekker met 2wd deden we dat altijd om ook achteruit grip te hebben
+1
JoramH
@Pieter Buren Scherp! Mijn vader had de eerste er al om en was bezig met de tweede toen hij zich realiseerde dat ie verkeerd om zat. Hebben het maar zo gelaten...
Pieter Buren
@JoramH ik had ze er maandag beide al om toen ik zag dat ze verkeerd om zaten. Heb het toen ook zo gelaten. Was toch niet nodig voor grip maar voor minder bodemdruk.
+2
JoramH
@Pieter Buren Tis altijd wel mooi dat het op TF altijd wel iemand opvalt 😄
Bakker S
@JoramH En de kunstmest er gelijk ook maar ff over heen gedaan...
+1
JoramH
@Bakker S Had nu de dubbellucht erom liggen. Wacht voor de rest nog op een buitje.
Ties6210
@JoramH waarom zit eigenlijk de gps bol niet in het midden op het dak eigenlijk
JoramH
@Ties6210 Raam loopt door 😄
dx3.10
Kon je de voorlader er vlot afkrijgen ?
JoramH
@dx3.10 Ging sneller dan verwacht, hebben er nu ook wat meer vet op gesmeerd. Klikte nu heel snel in. Maakte me nog druk dat bij een van de 2 kanten het leek dat de voorlader niet goed geborgd was, zat op het "rode" gedeelte van de sticker. Bij nader bestuderen zat de sticker gewoon niet goed geplakt, was 1 centimeter verder geplakt. Was helemaal niet mogelijk om hem goed te krijgen volgens sticker. Zal de sticker er nog eens afhalen en opnieuw opplakken, maar dan gelijk aan de andere kant.
dx3.10
@JoramH zolang de grond onder de voorlader mooi recht is komt het vaak wel goed
+1
JoramH
@dx3.10 in de sleufsilo met bak pulp voorin. Is even prutsen met voorladervering voor de juiste hoogte bij afkoppelen. Echter kun je met voorlader vering wel vrij gemakkelijk de hoogte van de trekker nog klein beetje corrigeren.
@JoramH Als je het een paar keer heb gedaan krijg je er handigheid in en gooi je hem er veel vaker af. Dat is mij bij thuis ook zo, soms wel 2 tot 3x op een dag aan en afkoppelen.
+1
JoramH
@daan-van-der-kolk Bij de vorige deden we het bijna nooit, maar is wel het plan om het nu vaker te doen. Al is het voor kunstmeststrooien wel belangrijk om hem erop te houden ben ik gister achtergekomen. Met een volle strooier gooit ie de snuit omhoog.
Pieter Buren
@JoramH Hoeveel kunstmest heb je erin dan? 1200 kg? Dacht dat die nieuwe trekkers allemaal zo zwaar waren.
+1
JoramH
@Pieter Buren Rond dat gewicht ja, had ook niet verwacht dat ie met de bandjes van de grond zou komen toen ik over een drempeltje reed. Hij is net zo zwaar als een 6230 (onze vorige) maar die had een veel langere neus dus zwaartepunt ligt dan meer naar voren.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 5125R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!