Melotte 1 schaar ploeg uittesten aan de D439. Geplaatst door tffkab op 04-04-2020 om 20:16:57, met 5 reacties.

Mc-Cormick D 439

83 foto's van @tffkab

Melotte 1 schaar ploeg uittesten aan de D439

Reacties

Towaberg
Topfoto👌
henrie-assinck
Hoe diep ploeg je hier? 25+ cm? En werk je met trekkrachtregeling?
tffkab
Ik heb het niet afgemeten maar ik schat dat het ongeveer 25cm diep was. Het was de eerste keer dat ik met deze tractor heb geploegd.De hendel van trekkrachtregeling halverwege het kwadrant en hij regelde wel bij. Hendel helemaal naar boven had geen effect. Ik moest de hendel van de positieregeling wel vasthouden want anders zakte de ploeg vanzelf dieper en dieper. Ik ben er nog niet uit of dit komt door de tractor of door de afstelling van de ploeg. Topstang langer maken was alleszins al beter. Alle tips welkom!
henrie-assinck
Ik denk dat je de hendel voor de trekkrachtregeling dan iets strakker moet afstellen. Er zit een drukveer halverwege, tegen het schild. Deze kan aangedraaid worden en daarmee beter klemmen.

Maar met een 1-schaar zal trekkrachtregeling via de topstang wel lastig worden. Er moet iets zijn waar het werktuig aan de achterzijde steun heeft. Een zoolijzer aan de ploeg is zo'n steun. Een werktuig dat volledig in de hef hangt, is niet te bedienen via de trekkrachtregeling vanaf de topstang...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Mc-Cormick D 439 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!