Foto van een Zelfbouw Balenklem na heel wat jaren is die geknikt... volgende week balen maken dus snel maar even wat modificaties uitvoeren

Zelfbouw Balenklem

295 foto's van @remco rooks

remco rooks
Foto van een Zelfbouw Balenklem na heel wat jaren is die geknikt... volgende week balen maken dus snel maar even wat modificaties uitvoeren

Reacties

GerbertXL
Recht tikken en een plaat er overheen lassen zodat het een u profiel word, komt goed.
wim-same
@GerbertXL Ook een U profiel is niet bestand tegen zijdelinkse belastingen. Gewoon veel zwaardere platen maken, maar ook alle scherpe hoeken veranderen, veel te veel scade aan de balen met al die scherpe hoeken.
GerbertXL
@wim-same Strippen zijn naar elkaar toe gebogen zover ik kan zien, dus geen zijdelingse krachten. Misschien is het beter gewoon te vervangen door hetzelfde, als je dit punt zwaarder maakt gaat ie misschien kapot op een plek die veel moeilijker te repareren is.
wim-same
@GerbertXL Gewoon veel dikkere platen maken, dan gaat hij nooit meer kapot.
+1
GerbertXL
@wim-same Tuurlijk wel, als je op dit punt alle flexibiliteit eruit gaat halen kan hij op andere plekken kapot. Als iets af en toe kapot gaat op een punt wat makkelijk en goedkoop te repareren is zou ik oppassen met grote aanpassingen.
Maar ik ben ook wel benieuwd hoe het stapelen tegen een andere gaat met die scherpe hoeken aan de achterkant.
remco rooks
@GerbertXL komen die strippen aan wie op de foto naast de klem liggen komen er aan moet kan de kracht wel hebben dit ging ook al meer als 10 jaar goed. Balen lekprikken hadden we geen last van omdat de balen maar in 1 rij stonden niet allemaal tegen elkaar gepakt.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Balenklem ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!