Foto van een John Deere 8295R, mest rijden gaat 24 uur per dag.. Foto is geplaatst door catfan55 op 01-11-2020 om 01:45:11, met 25 reacties.

John Deere 8295R

1.599 foto's van @catfan55

catfan55
Foto van een John Deere 8295R, mest rijden gaat 24 uur per dag.

Reacties

valmet6400power
Zo lang je er niet zelf 24 uur op hoeft te zitten is het goed vol te houden. Moet je alleen wel mensen hebben die 12 uur nachts willen werken 😄
+4
JD 6430 The Best
@valmet6400power Ik heb een tijdje nachtdiensten gemaakt met aardappelsrooien op stage, eerst helemaal geen zin aan maar het werkt heerlijk rustig in de nacht. Plus een paar leuke collegas dan is het best goed uit te houden🤙
@JD 6430 The Best vooral dat laatste scheelt enorm! Overdag ook trouwens 😎
+1
catfan55
@valmet6400power ik doe zelf de nachten samen met 2 andere hakselaar chauffeurs op de tanks. Het kan nog wel eens spannend worden in het donker op gladde wegen velden met 36m3 mest er achter 😂
Koffie pot mee en dan is het wel vol te houden

We doen van 8 tot 8 diensten
Fendt926Driver
@catfan55 hier is het (redelijk) normaal dat je koffie krijgt bij de boeren. En in hakseltijd ook mee eet.
Nu snap ik dat ze snachts geen koffie komen brengen. Maar hoe is het bij jullie overdag geregeld met koffie en eten?
+1
rommert14
@Fendt926Driver ja ik stond hier eerst ook raar te kijken dat ze niet kwamen te eten, deden we in Friesland altijd.
+2
catfan55
@Fendt926Driver We krijgen een enkele keer eten bij de boer en die brengen het dan naar het veld, maar meestal verzorgen wij dit zelf. En dat hebben we ook het liefst dat we dit zelf doen. We stoppen alleen 's avonds voor het eten een 20 tot 30 minuten voor het avond eten. de rest van de dag werken we gewoon door. Als we continu stoppen en weer starten krijgen we niks gedaan op een dag

Hou er ook rekening mee dat de klanten & klussen hier een stuk groter zijn, we zijn bijvoorbeeld ruim een week aan het mest rijden bij 1 klant, of in de mais zelfs zat ik ruim 2 week bij 1 klant met 6-8 man. Je kunt ze simpelweg niet op zadelen met de verplichting om ons van eten te voorzien, en dit willen we ook niet van ze vragen. daarom regelen we dit allemaal zelf.
Fendt926Driver
@catfan55 ja heb je ook wel gelijk in.
Hier gaat een loonwerk medewerker de koffie of eten mis als die op een veldperceel bezig is waar ik dan niet vanaf weet.
Maar met mestrijden op afstand en ik rij zelf mee vraag ik de 3 wieler chauffeur wat hij van de snack bar wil hebben. Bestel het telefonisch en neem het de volgende vracht voor hem mee.
Maar ze zijn hier natuurlijk minder lang dan jullie
@catfan55 poe, hele dag niet stoppen.. met sommig werk vind ik dat geen probleem, maar als je constand gefocust moet zijn op je machine dan is ff eruit en rijden rondje om de machine ook wel lekker...
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr Ja daar zat ik ook aan te denken. Lijkt me fysiek ook erg ongezond om bijna onafgebroken 12 uur lang op een trekker rond te hobbelen.
@CaseCS130 geestelijk ook 😅
Al moet ik zeggen dat een moderne goed goed geveerde trekker veel langer vol te houden is! Thuis wil ik er na 3 uur graag weer ff af, bij de akkerbouwer met nieuw groot spul is het langer vol te houden.
+1
CaseCS130
@ronald-deutz-fahr Ja dat zou goed kunnen, die oude meuk van mij kan ook zeker niet tippen aan het materiaal hier op de foto. Met inkuilen maak ik sporadisch ook wel eens zo'n lange dag op de trekker maar dan ben je er tussendoor toch regelmatig even uit voor eten of de koeien.
+5
catfan55
@CaseCS130 @ronald-deutz-fahr Ik denk het maar net is wat je gewend bent. Voor ons en voor Canada is dit het normaal. Ik ken geen enkele loonwerker die het anders doet, en ik hoor vaak van andere jongens dat de dagen elders langer zijn als bij ons. wij zijn sterk van mening dat in onze tak van sport het geen race is, maar een marathon. hard lopers zijn dood lopers. Ons doel is om 14 uur kooi uren per dag te hakselen, dit lukt meestal maar enkel niet (transport tijd, breakdowns etc) dat betekend werkdagen van 15-16 uur. Een hele enkele keer gaan we langer door als er slecht weer aan komt of als de klus met een uurtje of 2 langer door gaan klaar zou zijn maar we proberen dit niet te doen. Wanneer de werkdagen constant zijn is dit veel beter vol te houden als waneer er van dag naar dag grote afwijking in de tijden en gewerkte uren zitten.

En realiseer je dat wij zondags altijd vrij zijn. Er wordt onder geen enkel voorwaarde op zondag's gewerkt. Even een dag de zinnen verzetten en met andere dingen bezig zijn is nodig in dit werk. Niemand houd dit 3 maand vol met iedere dag werken
+1
CaseCS130
@catfan55 Ja zo redeneer ik ook over boeren in het algemeen. Zolang het qua vermoeidheid en fysieke klachten geen klachten zijn is het ook geen probleem natuurlijk.
Bij ons ben je na 12 uur hobbelen op een trekker zonder cabinevering op niet erg vlakke percelen wel aardig kapot, voor een paar dagen geen probleem maar blij dat het geen weken achter elkaar hoeft.
@catfan55 mooi om te lezen hoe het er aan toe gaat! Pittig, 16 uur elke dag, vraag me af hoe dat gaat bij degenen die nog langer door doen. Is Indd gewenning, scheelt dat je zondag écht vrij ben.
+2
rommert14
@ronald-deutz-fahr ach, er is gauw een uur om
@rommert14 ook jij hebt een luxe trekker, heb het verschil wel gemerkt op een vergelijkbare trekker als die van jouw. Gewoon veel beter vol te houden, zowel fysiek als geestelijk.
rommert14
@ronald-deutz-fahr gelukkig wel 😅
@rommert14 daarom. Makkelijk praten zo😜
rommert14
@ronald-deutz-fahr hoho de 5445 heeft geen vooras en cabine vering 😅
105ls78
@catfan55 mooi verhaal hoe het daar gaat allemaal..
valmet6400power
@catfan55
Hoeveel dagen duurt dat 24/7 seizoen dan al met al? Nog ff knallen tot het echt winter wordt?
+1
catfan55
@valmet6400power zo gouw de mais er af is vaak een week of 4 met de mest. De laatste week zitten we vaak wel tegen die -20 / -25 aan te hikken, We hebben dit jaar een heel zacht najaar voor het mest rijden wat ons gigantisch helpt. Alles loopt nu eenmaal mooier als het niet zo bar koud is. zowel mens als machine
fendt308-driver
@catfan55 zondags staat het spul ook niet altijd binnen lijkt me, ben je maandag lang aan het opstarten?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 8295R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!