Foto van een Dronningborg D5500. Foto is geplaatst door Diederik1987 op 21-11-2020 om 16:38:48, met 13 reacties.

Dronningborg D5500

Diederik1987
Foto van een Dronningborg D5500

Reacties

JD-4450
Wat gaat hiermee gebeuren? Toch geen export of oud ijzer hoop ik?
+4
Diederik1987
@JD-4450 neen deze wordt in ere hersteld.
JD-4450
@Diederik1987 mooizo! Dan zien we volgend jaar hopelijk de actiefoto's!
+1
Welten
@JD-4450 deze hebben ze ook bij swinkels gehad in Someren
JD-4450
@Welten altijd gedacht dat die een Fox hebben gehad 🤔
+1
Welten
@JD-4450 eerst zo eentje. En daarna kwam de fox
ansems
Hoe staat het met de hakselaar, ik ben erg benieuwd, bij ons in Vessem heeft er ook lang een gewerkt bij de gebroeders van de Ven. Ik weet nog dat ik als klein manneke mee mocht, en wat mij het meeste is bijgebleven is dat bij het hakselen bij ons thuis, frans de invoer van de drierijer verstopt had en hij er met zijn vingers erin vast kwam te zitten terwijl de machine vol gas draaide, hij vroeg mij of schreeuwde eigenlijk om hem uit te zetten, maar ja, ik was een jaar of zes en in het donker, ik was bang dat hij voorruit zou gaan, gelukkig kwam een oudere neef van mij en die kreeg het idee om hem op de brandstofpomp uit te zetten. Daarna met hem naar het ziekenhuis waar ze zijn hand weer opgelapt hadden.
+1
Welten
@ansems sow das wel heftig om mee te maken als 6 jarige. Dat vergeet je niet. En jij weet nu heel goed dat een machine eerst uit moet voor dat je er aan werkt
+2
ansems
@Welten zo ging dat in die tijd, het waren 3 vrijgezelle markante broers die het meestal niet zo nou namen, alles werd vast gelast en ze brouwde alles aan elkaar, maar het werkte meestal wel.
verder wel erg aardige gasten, helaas is er al een overleden en zijn ze een jaar of 20 gestopt met hun loonwerkbedrijf. zelf heb ik er geen trauma's of zo aan over gehouden, je deed wat je kon en het was uiteindelijk goed afgelopen, frans reed een paar dagen later al weer rond in een toen al erg oude Terberg, omdat dit een automaat was, met een hand omhoog.
Zelf heb ik 10 jaar later ook nog een paar dagen met die wagen mais gereden dat vergeet ik ook nooit meer haha.
Diederik1987
@ansems wat problemen gehad met de motor. 2 uitlaat kleppen zijn gebroken en deze worden vervangen.
Towaberg
Komt deze machine toevallig uit Beersel?
Towaberg
@Towaberg ik zie het nu zelf waar de foto gemaakt is🙈🙈🙈

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Dronningborg D5500 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!