Foto van een Fendt Favorit 4S met een Taarup hakselaar. Foto genomen in 1971 door het IMAG uit Wageningen in Bergen. Vermoedelijk was dit op een maishakseldemo. Deze combi is opgebouwd door mijn vader

Fendt Favorit 4S

778 foto's van @radium45

radium45
Foto van een Fendt Favorit 4S met een Taarup hakselaar. Foto genomen in 1971 door het IMAG uit Wageningen in Bergen. Vermoedelijk was dit op een maishakseldemo. Deze combi is opgebouwd door mijn vader die je ook hier op de bok ziet zitten samen met een toenmalige werknemer. De 4s is nieuw gekocht in 1970 bij de Vor in Achterveld. Later is van het Taarup gedeelte een echte zelfrijder gebouwd met als basis een Daf motor en het rijgedeelte van een combine. Eigenlijk de voorloper van de kaweco die later op de markt kwam en hier in 1974 nieuw werd aangeschaft.

Reacties

+2
Albert Peters
Heel mooi
+3
langeslagdiesel
Pioniers van het eerste uur dus, in de maisbouw.
+2
a3vandiejen
Schitterend.
+1
olro 61
Dit is echt mooi om te zien, wat een pionierswerk!
+1
Fast Eddy
Mooi hoor.
+1
Schluterfan
Moet toen eigenlijk al een enorme prestatie geweest zijn voor de blazer/ventilator om de mais zo ver te krijgen. Mooie foto!
+1
Fendt_favorit
Mooie combi en verhaal!
+2
wilbertkw
Mooie combinatie en mooi stukje historie
+7
radium45
@wilbertkw verhaal gaat nog verder....
Eigenlijk is deze Fendt door ons toen gekocht om voor de lelyzaaifrees te lopen. Er werd gezegd dat dit de eerste Fendt met 4 wiel in nederland was. Deze trekker kon toen als enige hier de zaaifrees aan zowel in hefvermogen als in trekkracht op de wielen.
Deze combi maakte toen heel veel uren voor lely om demo,s te geven. Tot boven Hamburg aan toe. En zodoende kom je weer bij mijn Celli Overtopfrees avontuur..
+2
renault 89
Demo was hier in de buurt bergen noord limburg op het nieuwe bedrijf van gebroeders Rijk
+2
radium45
@renault 89 er is online nog het 1 en het ander te vinden over deze demo.
+1
renault 89
@radium45 ik heb er eigenlijk nooit meer iets van gezien zou wel leuk zijn ik was toen 15 jaar
heb je een hint waar te zoeken ??
renault 89
@radium45 1971 jou geboorte jaar ??
radium45
@renault 89 nee toen was ik het vloeibare stadium al een jaar of wat voorbij.
+2
wilbertkw
Echte pioniers dus🙂👍van 74 weet ik niet veel maar wel dat dit een behoorlijke investering is geweest. Fendt met 4wd en behoorlijk wat pk's voor die tijd.
+2
radium45
@wilbertkw Ik wil nog eens graven hier in de archieven. Het zou mij niks verbazen dat de aankoopnota nog aanwezig is van deze trekker. Mij staat een bedrag bij van ongeveer 40.000 Ned. gulden voor deze nieuwe trekker. Bij deze Taarup was trouwens ook nog een nieuw gps maaibord bij. Toen geen idee dat je er mee moest. Heeft jarenlang gewoon buiten gelegen en is uiteindelijk met het oud ijzer meegegaan.... Achteraf...
+1
wilbertkw
@radium45 dat zijn altijd leuke dingen. Als je de prijzen van toen ziet☺ . Ik zeg laat maar komen😉
+1
florisrobben
Mooi verhaal bij een nog mooiere foto

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt Favorit 4S ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!