Foto van een Fordson Doe Triple D leidingwerk voor het doorgeven van de bediening van de achterste naar de voorste trekker. Gezellig druk onder in de voorneus.

Fordson Doe Triple D

681 foto's van @RPCounty

Foto van een Fordson Doe Triple D leidingwerk voor het doorgeven van de bediening van de achterste naar de voorste trekker. Gezellig druk onder in de voorneus.

Reacties

schluterman
Een heel gepuzzel zo niet
valmet6400power
Wat ontzettend goed bedacht! Heb je enig idee “hoe lang” de firma Doe erover heeft gedaan dit in van papier naar de praktijk te brengen? Want al die bedieningen kopiëren bedenk je niet in een dag zeg maar.
+2
RPCounty
@valmet6400power in principe zijn er maar kort trekkers gebouwd met mechanische bediening. Dan liep er een stangenstelsel over de tank heen naar de voorste trekker. Daarmee bediende je de koppeling en gas en de hoog laag. Die werd in de midden gezet om de trekker bijvoorbeeld terug te rijden. Daarna als hij weer goed stond zet je de groepenhendel weer in de juiste positie. Zeer omslachtig en niet ongevaarlijk omdat er tussen hoog en laag geen arretering zit....
+1
valmet6400power
@RPCounty
Ja dan moet je inderdaad wel zeker weten dat je die pook goed hebt staan! Anders kan het nog wel is spannend worden 😂
R Bouwmeesters
Heeft het blok met de aansluitingen ook een functie of is dit alleen om de slangen netjes en stevig aan de stalen leidingen te zetten?
+1
Fendt926Driver
@R Bouwmeesters dit blok heeft in zoverre een functie dat er van bovenaf nu met slangen naar de voorste trekker gaat om enigszins flexibel te zijn bij sturen.
En dus een vast punt te hebben op de achterste trekker
+2
RPCounty
@Fendt926Driver dat klopt helemaal. Op de voorste trekker komt een nagenoeg identiek blok waar dus de flexibele slangen op komen. Vanaf daar ga je weer met leidingen naar de functies toe zoals koppeling, versnellingspoken, differerentieelslot enz.
+1
R Bouwmeesters
@RPCounty @Fendt926Driver Dat bedoel ik ook, verder dus geen schakelfunctie of o.i.d.
RPCounty
@R Bouwmeesters het is gewoon een doorvoer van de leidingen.
fordson
Stuk vakwerk Richard 👌🏻
jammermaarhelaas
Wat zijn dit voor soort nippels?
Lijkt op JIC? Hoe tromp je zo'n stalen leiding? Of werk je met een snijring?
+1
RPCounty
@jammermaarhelaas het is koperen leiding. Je maakt het net als een remleiding.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Doe Triple D ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!