MF 5713 met Gramegna krukasspitter en Ferri klepelmaaier. Foto is geplaatst door reinder-mf op 03-01-2021 om 21:32:54, met 18 reacties.

Gramegna Spitmachine

132 foto's van @reinder-mf

reinder-mf
MF 5713 met Gramegna krukasspitter en Ferri klepelmaaier

Reacties

valmet6400power
Dat blijft in het voorjaar ook zo nat als een moeras of?
reinder-mf
@valmet6400power haha dat valt mee hoor. Spit niet zo diep, tussen de 15 en 20 cm. Kan misschien niet als eerste het land op in het voorjaar maar dat vind ik niet erg. Voor bieten en uien ligt gespit land wel mooi vlak, dat vind ik veel belangrijker 😅
MaxxuM4ever
Hoeveel pk is die trekker, taai klusje of valt het mee?
+1
reinder-mf
@MaxxuM4ever 130 pk. Heeft er niet veel werk van. Spitten alleen zo’n 14 ltr/ha en met de klepelbak een dikke 20.
+1
Valtrapowerr
Mooie trekkers hebben jullie die 57- en 6713 !
IHpower
Vanwaar niet alleen klepelen? Bang dat het in voorjaar niet op wil drogen?
reinder-mf
@IHpower ja dat is misschien wel een vervolgstap maar een beetje egaal losse grond is wel fijn. Ook gooi je overgebleven aardappelen boven de grond. Deze groenbemester is gezaaid in aardappelland.
IHpower
@reinder-mf Ik dacht misschien dat deze kluiten bij zware kleigrond bij sterk drogend weer in het voorjaar misschien voor problemen zouden kunnen zorgen, vandaar die vraag;)
Wel een zeer geslaagd gewas! Geen problemen met vermeerdering van chitwoodi door teelt van de japanse haver?
reinder-mf
@IHpower voorjaar 2020 was dit inderdaad erg hard maar over het algemeen heb je een mooie zachte bovenlaag en opdrachtige ondergrond. Chitwoodi hebben we geen last van. Zijn ook wel redelijk fanatiek met multiresistente bladrammenas telen, dan ruim je M Chitwoodi ook op.
IHpower
@reinder-mf Dat klopt zeker. Nu voor japanse haver gekozen i.v.m. latere zaai? of wanneer is dit gezaaid?
reinder-mf
@IHpower ja klopt en kun je beter spitten dan bladrammenas. Dat is een week later weer groen. Dit is de eerste dagen van september gezaaid
IHpower
@reinder-mf geslaagd gewas dan! Zaaien jullie altijd groenbemester na de aardappelen als die voor begin sept gerooid zijn?
reinder-mf
@IHpower na pootgoed lukt het meestal wel. Grootste deel is echter tafelaardappelen, dat lukt nooit
mf-6265
Je moet wel goed spuiten denk ik om dat groen dood te krijgen?
+1
reinder-mf
@mf-6265 is een Japanse Haver groenbemester, deze sterft wel af. Al is het wel zo dat we voor het kopeggen met een lage dosering glyfosaat spuiten, dan begin je veel schoner in bieten en uien. Scheelt je enorm veel correctiewerk in de teelt zelf. Mocht er een plukje groenbemester over blijven gaat die dan ook wel kapot
stannetje96
@reinder-mf hoelang voor het zaaien spuit je dat dan? En met welke dosering?
reinder-mf
@stannetje96 2 ltr roundup 360 en dan na 5 dagen ofzo kopeggen. Wel tankmix aanzuren met een lage dosering glyfosaat.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Gramegna Spitmachine ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!