Same Ariete.Foto met reacties zojuist verwijderd, wat niet de bedoeling was.Er stond een heel verhaal onder over het stuurhuis, wat misschien handig is om te weten voor anderen die ermee bezig zijn of

Same Ariete

R Bouwmeesters
Same Ariete.
Foto met reacties zojuist verwijderd, wat niet de bedoeling was.
Er stond een heel verhaal onder over het stuurhuis, wat misschien handig is om te weten voor anderen die ermee bezig zijn of onderdelen zoeken.
De conclusie is dat het stuurhuis van dit type Ariete hetzelfde is als van een 360C.
Er zijn 2 types stuurhuizen in deze serie Same's, deze zijn te herkennen aan de bevestiging van de pitmanarm en de lengte van de stuurpen, en daarmee de hoogte van het stuur.
Aandachtspunt is de draairichting, een 2 wiel en 4 wiel aangedreven werken net andersom, dit past wel maar is heel erg wennen.😋

Reacties

+2
R Bouwmeesters
Volgens mij geldt dit verhaal voor de 240, 250, 450, verschillende uitvoeringen 360, 480 en Ariete.

(klik om te vergroten)

Hoog stuurhuis met moer voor de pitmamarm.

(klik om te vergroten)

Laag stuurhuis zonder moer.
Deze zit vast met een klembout dwars door de pitmamarm.
+2
a3vandiejen
Mooie Ariete, banden staan perfect.
+1
steyrlanzboy
Mooi
draaipiet
Mooie 4wd
+2
wim-same
Alleen van de 360 C is hetzelfde als nan jou type Ariete, De 360 A en B hebben een kortere stuurpen.
+1
R Bouwmeesters
@wim-same
Klopt inderdaad, zo bedoel ik het ook.
Maar volgens mij zijn er in de andere types die ik genoemd heb ook maar 2 soorten, een 240 heeft zover ik het kan nagaan hetzelfde stuurhuis als een 480 bijv.
Oftewel de lage stuurhuizen zijn allemaal hetzelfde en de hoge ook.
+2
wim-same
@R Bouwmeesters bij de Sametto en de Puledro heb je ook weer veschillende. De een heeft een olie peilstok door het stuurkolom heen, en de andere keer weeft het stuurhuis een vul / peil plug. Overigens hebben deze met twee en vier wiel aandrijving wel dezelfde draairichting.
+1
wim-same
Dat de stuurhuizen van 2 een 4 wiel aangedreven trekker andersom draaien, dat is bij de latere serie's ook nog zo. Ook de bekrachtigde stuurhuizen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Same Ariete ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!